1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New program for 1 step TTG downloads, decryption, encoding - kmttg

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by moyekj, Mar 15, 2008.

  1. Dec 12, 2013 #6141 of 10412
    ALbino

    ALbino Lurker Series 2

    109
    0
    Jun 24, 2002
    Does the S2 TiVo ignore the no copy flag? Are there S2 that do HD besides the DirecTV ones? And do they work with the current KMTTG?
     
  2. Dec 12, 2013 #6142 of 10412
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,077
    2
    May 6, 2002
    John's...
    The CCI byte, as it s name would imply, is part of the digital stream. Stand alone S2s, i.e. non DirecTiVos, can't directly record digital streams.

    No.

    n/a
     
  3. Dec 12, 2013 #6143 of 10412
    ALbino

    ALbino Lurker Series 2

    109
    0
    Jun 24, 2002
    Straightforward and concise. Thanks :)
     
  4. Dec 12, 2013 #6144 of 10412
    AudioNutz

    AudioNutz New Member

    318
    0
    Nov 9, 2008
    Well... Even though TiVo themselves told me that they will not, mine do honor the cci byte. That is... Some shows. (All HBO stuff, half the SHO stuff, and half the CNBC stuff that I watch).

    Now that I'm thinking about it... I wonder if it's just the "rented" CableCard that forces the "no Copy", but the CableCard that's in my set top box feeding my TiVo is behaving correctly, and only protecting the ones that the copyright owner is setting to 00x02.

    Hmmm... Now I'm half way considering getting one of those Roamio devices, and putting the CableCard from one of my set-top boxes in the Roamio, and then putting the "rented" CableCard in the set top box. I know I'll need to convince the cable company to "pair" that for me, but if I tell them I just want to try it to troubleshoot the "Dead" (wink wink) CableCard that they're going to mailed me, (future) I bet I can convince them...
     
  5. Dec 12, 2013 #6145 of 10412
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,077
    2
    May 6, 2002
    John's...
    What cable co are you with? It would be very unusual for you to be able to actually remove the CableCARD from the STB, you might not be able to pair it with the Roamio, and it's liable to be a single stream card which wouldn't work at all in a Roamio. Are you certain that your STB even has a CableCARD? I know the one connected to my S2 doesn't.
     
  6. Dec 12, 2013 #6146 of 10412
    AudioNutz

    AudioNutz New Member

    318
    0
    Nov 9, 2008
    Time Warner... The most likely to set everything to "no copy", that is, unles you live in Albany. (Some folks in Albany started a letter-writing campaign, and got their local programming cci corrected)

    You're correct, of course, but all of the cable boxes in my area have the CableCards sticking out of the back. There's a label on mine that says M-Card. Aside from that, I actually requested a particular make and model set-top box, so that I could buy that TiVo direct-connect IR blaster cable that you see all over eBay. (My channel changes are more reliable now.)

    I might start my own thread on this, so that it's not frowned upon that we're off-topic here.
     
  7. Dec 12, 2013 #6147 of 10412
    ALbino

    ALbino Lurker Series 2

    109
    0
    Jun 24, 2002
    If you do, link to it here so we're sure not to miss it.
     
  8. Dec 12, 2013 #6148 of 10412
    AudioNutz

    AudioNutz New Member

    318
    0
    Nov 9, 2008
  9. Dec 12, 2013 #6149 of 10412
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,077
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Something that should have occurred to me immediatly but I was distracted by your plan to move a CableCARD from an STB to a TiVo - even if you are successful, it won't do you any good. It is the device (IOW the TiVo) that honors the CCI byte that is set when it is transmitted by the cable co. The CableCARD is not involved.
     
  10. Dec 12, 2013 #6150 of 10412
    Soapm

    Soapm Active Member

    1,564
    0
    May 9, 2007
    So close,...
    I had to reload xp64 and now I can't get kmttg to save my settings. The folder is in the root drive (C:\kmttg) so I bunped my profile up to administrator but no matter what I try it says it can't save changes to the config file. Any suggestions? It won't take my MAK so I can't access my Tivo's and none of my settings like use VideoRedo save after hitting ok...
     
  11. Dec 12, 2013 #6151 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,141
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Right click on folder and go to Properties-Security and unset any read-only properties that may be in effect. (Apply any changes recursively to all files if needed). Then test that you can create and/or modify files under that folder before starting kmttg.
     
  12. Dec 12, 2013 #6152 of 10412
    Soapm

    Soapm Active Member

    1,564
    0
    May 9, 2007
    So close,...
    Thanks, making progress....

    Now it says my videoredo path isn't valid. This is where it is, is there a better place to load it or is there something in this patch kmttg doesn't like?

    Code:
    C:\Program Files (x86)\VideoReDoPlus\VRDPlus3.exe
    i figured it out, it just wants the directory and not the .exe file...
     
  13. Dec 12, 2013 #6153 of 10412
    Soapm

    Soapm Active Member

    1,564
    0
    May 9, 2007
    So close,...
    Wow, I'm not having a good night. It connects fine to one Tivo but not the other.

    Code:
    >> Getting Now Playing List from Other ...
    C:\kmttg\curl\curl.exe --retry 3 --anyauth --globoff --user tivo:MAK --insecure --cookie-jar D:\Chuck\LOCALS~1\Temp\cookie5683873835506203735.tmp --url https://192.168.0.191/TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=/NowPlaying&Recurse=Yes&AnchorOffset=0 --output D:\Chuck\LOCALS~1\Temp\NPL2178436811548736148.tmp 
    Failed to retrieve Now Playing List from Other
    Exit code: 7
    Check YOUR MAK & IP settings
    
    curl: (7) couldn't connect to host
    
    curl: (35) Unknown SSL protocol error in connection to 192.168.0.191:443 
    Any idea what can be causing this? It found the Tivo automatically and the IP looks right. The MAK worked on my other tivo and I pasted it directly from the tivo website...

    Figured out the problem here, it's the Tivo. It received an update recently and now no sharing is working. Can't get it to see my pytivo shares or anything. Sorry...
     
  14. Dec 13, 2013 #6154 of 10412
    d9357

    d9357 New Member

    1
    0
    Oct 23, 2007
    Sunnyvale, CA
    I had the same errors due to a few manual recording SPs on my HD. Glad to know that's all it was.

    I'm wondering about the ordering, though. Conflicts shouldn't be a problem with the extra tuners, but I do depend on some channel-specific SPs being prioritized above more general wish list entries. I noticed that the out-of-order SP list from my HD appears in kmttg to be sorted on the "__priority__" value, when the "priority" value would give the correct order.

    I tried tweaking the "__priority__" values in the saved SP file to reflect the correct order (based on "priority", although that starts at 0 and has gaps, so I set __priority__ to consecutive integers starting at 1) and loaded it, but kmttg simply lists the entries in the order they appear in the file (so the PRIORITY column reflects neither "priority" nor "__priority__"). I could reorder the entries in the file, but before going any further I'll ask:

    When I do a "Copy" to my new Roamio, what priority values will it use? Is it safe to experiment (Copy all, Delete all, repeat) without tickling any known TiVo bugs?

    Can't agree more. Thanks, moyekj!

    --dave
     
  15. Dec 13, 2013 #6155 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,141
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    The order of the saved SP JSONArray defines the priority order. The "__priority__" parameter is just a kmttg introduced helper parameter and will have no influence on the actual priority.
     
  16. Dec 13, 2013 #6156 of 10412
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    6,724
    8
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    A reboot is in order, when you get any unexplained errors or anything unusual.
    When you see "Pending Restart" in the Network status, when it receives an update, you do not need to wait until it reboots itself. Just restart it manually, no matter if you pull the plug or through the menu.
     
  17. Dec 13, 2013 #6157 of 10412
    Soapm

    Soapm Active Member

    1,564
    0
    May 9, 2007
    So close,...

    I rebooted several times and that thing still won't see the pyTivo shares. i turned sharing off on the website and kept connecting until the status was i,i,i,a the turned it back on until the status is a,a,a,a and it still won't see the pytivo shares. My tivoHD is fine but my premeir no longer shares or see's pyTivo.

    So I signed up for the next release hoping it will fix the problem. The version I just received was the one from late October (fall release) so there is a newer OS currently being released. I sure hope that fixes it.

    What Tivo should know, the only reason I keep the premier subscribed is because it records the shows I keep and archive. my TivoHD is the one we watch. If I can't get the shows off the box then there's no reason to have it sub'd. I'll just save that $12/mo...
     
  18. Dec 13, 2013 #6158 of 10412
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    6,724
    8
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    If you are getting TTG: i,i,i, it seems to show that under DVR Preferences, the "Transfers" and/or "Downloads" boxes, in your tico.com account, were unchecked somehow. Perhaps if it was previously subscribed to Tivo service, then became unsubscribed and re-subscribed.

    If they are turned off, then you cannot do any transferring to/from that Tivo.

    If they are currently checked, try this:
    • Uncheck the boxes.
    • Force Tivo Connection to Tivo boxes.
    • Re-check those boxes.
    • Force another Tivo Connection.

    For PyTivo, you can restart the server by running the commands to "Stop Service", then do "Start Service"
     
  19. Dec 14, 2013 #6159 of 10412
    Soapm

    Soapm Active Member

    1,564
    0
    May 9, 2007
    So close,...
    The i,i,i,i, were my attempt to do this...

    Anyway, I got a software update and all is happy now. I guess that previous OS got corrupted or something during install... thanks...
     
  20. Dec 14, 2013 #6160 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,141
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    v1p0k version is now released. Consult release_notes for details.
     

Share This Page