1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New program for 1 step TTG downloads, decryption, encoding - kmttg

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by moyekj, Mar 15, 2008.

  1. Nov 5, 2013 #5981 of 10411
    mattack

    mattack Active Member

    20,734
    4
    Apr 9, 2001
    sunnyvale
    I recorded the WSOP final table as a bunch of hour long segments.. Is there some easy way I can get kmttg to let me download these? It thinks they're the same program, so won't download more than one at a time..

    I renamed the first one to have part 1 at the end, after the download, so now it'll let me download the next, and so on..

    But for future use this would be useful. If I temporarily put [hour] in the file naming part, would it let me download multiple of what it thinks are the 'same' show'?
     
  2. Nov 5, 2013 #5982 of 10411
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Yup, as long as you make the file name template such that name comes out unique for each show there should not be any problems.
     
  3. Nov 5, 2013 #5983 of 10411
    cweb

    cweb New Member

    106
    0
    May 29, 2004
    The custom command problem seemed to be resolved in v1p0ibeta, but now seems broken again in the v1p0i release.
     
  4. Nov 5, 2013 #5984 of 10411
    cweb

    cweb New Member

    106
    0
    May 29, 2004
    I meant v1p0j not v1p0i.
     
  5. Nov 5, 2013 #5985 of 10411
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
  6. Nov 6, 2013 #5986 of 10411
    windracer

    windracer joined the 10k club

    11,580
    3
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    Two days in a row I've had issues with my batch kmttg auto-transfers with regards to qsfix. The demux with ProjectX (on Linux) seems to go fine (I see the resulting m2v and ac3 files) but the remux into mpg seems to be failing. The error I am seeing in the log is:

    Code:
    ERROR: remux failed (exit code: 137 ) - check command: /etc/tivo/airvideo/avconv -y -fflags genpts -i "/etc/tivo/togo/downloads/The Goldbergs - Call Me When You Get There.m2v" -i "/etc/tivo/togo/downloads/The Goldbergs - Call Me When You Get There.ac3" -acodec copy -vcodec copy -f dvd "/etc/tivo/togo/downloads/The Goldbergs - Call Me When You Get There.mpg.qsfix"
    The kmttg process continues so it ends up converting the original mpg instead of the "fixed" one and also leaves the m2v/ac3 files behind. I'm not exactly sure what's going on. Any hint on exit code 137?

    Thanks.
     
  7. Nov 6, 2013 #5987 of 10411
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Run the command via command line and redirect stdout & stderr to files so you can look for error messages. If no clues there perhaps try the real ffmpeg instead of avconv.
     
  8. Nov 6, 2013 #5988 of 10411
    windracer

    windracer joined the 10k club

    11,580
    3
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    When I ran the command-line with avconv, it hung here:

    Code:
    frame=107609 fps=141 q=-1.0 size= 1143824kB time=1797.41 bitrate=5213.2kbits/s
    The qsfix file stopped growing in size and it just seemed stuck (but the process was still using CPU). After about 10 minutes of that, I killed it (ended up with a 1.1gb qsfix file). Strange because it looks like that was the "end" of the file (1797 = 29 minutes, which is the length of the recording).

    When I ran the same command-line with ffmpeg (instead of avconv) I got a lot of stuff like this:

    Code:
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=439 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=918 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=1397 size=1536
        Last message repeated 5 times
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=340 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=819 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=1298 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=241 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=720 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=1199 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=142 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=621 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=1100 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=43 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=522 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=1001 size=1536
    [dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=1480 size=1536
        Last message repeated 54 times
    frame=95568 fps= 66 q=-1.0 size= 2322204kB time=00:26:34.40 bitrate=11931.4kbits[dvd @ 0x142d4c0] buffer underflow i=1 bufi=1480 size=1536
        Last message repeated 358 times
    But it finished and I ended up with a 2.6gb qsfix file (which was very close to the size of the original mpg).

    I guess I'll go back to using ffmpeg and see how it goes.
     
  9. Nov 7, 2013 #5989 of 10411
    windracer

    windracer joined the 10k club

    11,580
    3
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    I switched back to ffmpeg and the remux worked, guess that was it.

    I did notice another note in my log: "NOTE: Free space check failed...". I do have that option enabled, with the Free Min set to 2. I definitely have more than that on the target mount point so I'm not sure why the check would fail (but processing continues).
     
  10. Nov 7, 2013 #5990 of 10411
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    That warning means the checking of free space wasn't able to determine what free space is available, not that there is no free space. I still keep kmttg Java 5 (1.5) compatible, and there is no Java native function for checking for free space in those older Java installations. So I use "/bin/df" on Linux, but depending on the OS the parsing of the result can be different, so likely the parsing isn't able to determine space properly for your OS, hence the message.
     
  11. Nov 7, 2013 #5991 of 10411
    chrispitude

    chrispitude New Member

    518
    0
    Apr 23, 2005
    Just installed kmttg1p0i to transfer 140 season passes from a Premiere to a Roamio, and wanted to share my results.

    All of them copied fine, except for

    and further down,

    After the first round of copying completed, I attempted recopying just these two season passes. This time I got:

    Not quite sure what this means, but I'm passing it along in case it's useful. :)
     
  12. Nov 7, 2013 #5992 of 10411
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    It means it's skipping scheduling of "Parenthood" SP because one already exists on the destination TiVo. My guess is you had 2 "Parenthood" SPs on different channels for your source TiVo and 1 of them is no longer relevant (channel doesn't exist), so the original copy included the good one.

    NOTE: It's a good idea to keep the backup .sp file of your original TiVo around for a while. Sometimes copied Season Passes for shows currently not in guide revert to "Corrupt - delete me" state. If you leave them along they will fix themselves once guide data for that show is present, but I also found deleting and re-copying fixes them permanently when that happens.
     
  13. Nov 8, 2013 #5993 of 10411
    windracer

    windracer joined the 10k club

    11,580
    3
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    Ok, thanks. In case it helps, here're the results of my /bin/df:

    Code:
    10:51:10 ~:$ /bin/df
    Filesystem      1K-blocks      Used Available Use% Mounted on
    /dev/sdb4        58864812  12765048  43086492  23% /
    none                    4         0         4   0% /sys/fs/cgroup
    udev               883756         4    883752   1% /dev
    tmpfs              179172       688    178484   1% /run
    none                 5120         0      5120   0% /run/lock
    none               895860     72096    823764   9% /run/shm
    none               102400         0    102400   0% /run/user
    /dev/sda1       961434620   3020112 909576384   1% /mnt/cams
    /dev/sdb1        94705096  10673856  79197368  12% /home
    //grayza/media  968628480 874682796  93945684  91% /mnt/media
    
    Also, like the poster above, I used kmttg last night to transfer my SPs from my Premier to my new Roamio Pro and it was flawless. Fantastic! :up:
     
  14. Nov 8, 2013 #5994 of 10411
    edstewbob

    edstewbob New Member

    10
    0
    Feb 9, 2002
    I installed v1p0i on my new Windows 8.1 PC and get the following message when trying to start the service:
    SC StartServce OpenService FAILED 5
    Access is denied

    I was using Java 7.45 so uninstalled and went back to 7.40 and same error. I installed v1p0j Beta and same error occurs. At first I could not install the service so did it manually from kmttg\service\win32\install-kmttg-service as administrator and it is installed but in stopped state. When I try to run kmttg\service\win32\start-kmttg-service as administrator I get the message "The kmttg service was Launched, but failed to start."

    And when I try to run Auto Transfers after configuring * for Titles I get this error message when running Loop in GUI or Run Once in GUI:

    jobData check: [sun.reflect.GeneratedMethodAccessor16.invoke(Unknown Source), sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source), java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source), com.tivo.kmttg.main.jobData.check(jobData.java:248), com.tivo.kmttg.main.jobMonitor.monitor(jobMonitor.java:123), com.tivo.kmttg.main.kmttg$3.actionPerformed(kmttg.java:99), javax.swing.Timer.fireActionPerformed(Unknown Source), javax.swing.Timer$DoPostEvent.run(Unknown Source), java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(Unknown Source), java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(Unknown Source), java.awt.EventQueue.access$200(Unknown Source), java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source), java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source), java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method), java.security.ProtectionDomain$1.doIntersectionPrivilege(Unknown Source), java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source), java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(Unknown Source), java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(Unknown Source), java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source), java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source), java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source), java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)]

    I have a Premier and an HD and get the same error message twice so I assume it is once per DVR.
     
  15. Nov 9, 2013 #5995 of 10411
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    For Auto Transfers config, if you want to match all titles you need to use .* not *

    Once you fix that make sure to test it in GUI mode first, and once that's working then try the service again.
     
  16. Nov 9, 2013 #5996 of 10411
    keenanSR

    keenanSR Member TCF Club

    909
    2
    Oct 12, 2004
    Santa Rosa CA
    Just to followup on my post about transfer speeds, after using a Roamio Basic for a few weeks now clearly my concerns were unfounded as I've been seeing incredibly fast speeds. Transfers seem to average around 85 Mbps and even get as high 95 Mbps, a speed that I wouldn't have thought attainable on a 100 Mbit connection. Roughly 10 mins to transfer an hour long 7GB file, nice. :)
     
  17. Nov 9, 2013 #5997 of 10411
    edstewbob

    edstewbob New Member

    10
    0
    Feb 9, 2002
    Thanks that fixed the GUI but have the same problem with trying to start the service.
     
  18. Nov 9, 2013 #5998 of 10411
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
  19. Nov 10, 2013 #5999 of 10411
    wireman121

    wireman121 Member

    126
    0
    Nov 8, 2008
    Quick bug:

    Show Folders is checked
    Auto Transfers is set to loop in GUI
    You click on a folder to view the contents
    Leave the view on that folder
    KMTTG refreshes the NP list from the timer lapsing in the auto transfer
    The view now gets all screwy showing the contents of the folder AND the entire NP list... It seems to forget that its showing the contents of the folder and messes the list up.
     
  20. Nov 10, 2013 #6000 of 10411
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    OK thanks, this is now fixed for next release. (Note that Run Once in GUI was behaving as expected already so this problem was only for Loop in GUI mode).
     

Share This Page