1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New program for 1 step TTG downloads, decryption, encoding - kmttg

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by moyekj, Mar 15, 2008.

  1. Oct 1, 2013 #5861 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    If the same show downloads fine to a PC then the problem is with your Mac networking. If it also fails to download to PC then I would suspect a glitch in recording is the problem. However you gave impression that most downloads for a bunch of shows are failing and if that is the case then I would suspect a network problem, especially if wireless is in the picture.
     
  2. Oct 5, 2013 #5862 of 10413
    mglutz

    mglutz New Member

    33
    0
    Jan 13, 2011
    Problem with remote access to season passes? Not sure if this is a kmttg issue, my config file or maybe my router.

    I have my router set up to forward ports to both of my TiVos (using separate remote ports of course). Everything works right until I try and access the season passes for each TiVo via the remote tab. The season passes for one of the tivo's works fine, the other responds with the firsts season passes (i.ee the request for both go to the same tivo). The config file (with the remote ip address masked is:

    <TIVOS>
    DVR-F552 192.168.1.103
    RemoteDVR-F552 XXX.YYY.ZZZ.112
    TIVOPremiere1 192.168.1.104
    RemotePremiere1 XXX.YYY.ZZZ.112
    Craft Den 192.168.1.105

    <wan_RemotePremiere1_https>
    8543

    <wan_RemoteDVR-F552_https>
    8443

    <wan_RemotePremiere1_http>
    8180

    <wan_RemoteDVR-F552_http>
    8080
     
  3. Oct 5, 2013 #5863 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    The http & https ports are for the "Now Playing Lists". The ipad port is for Remote functions (including Season Passes).
    So you should also have 2 different entries port forwarding to port 1413 of respective TiVos by your router:
    <wan_RemotePremiere1_ipad>
    xxxxx

    <wan_RemoteDVR-F552_ipad>
    yyyyy

    If 1 is working then my guess is you either are using the same WAN port specification for both or your router is setup to forward to the same TiVo port 1413.
     
  4. Oct 5, 2013 #5864 of 10413
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    6,736
    8
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Also, there is no need to block out the IPs if it may be the point of your problems. It may look like you have the same IP set to both TiVos, but its blocked out so its hard to tell.
     
  5. Oct 7, 2013 #5865 of 10413
    Soapm

    Soapm Active Member

    1,564
    0
    May 9, 2007
    So close,...
    I noticed there are times I initially see a weird episode number like E168. then after a while I notice it's changed to S1 E13 for example. What makes the season and episode correct itself and is there a way I can force that to happen sooner? I like having the correct number since it makes filing them a whole lot easier.
     
  6. Oct 7, 2013 #5866 of 10413
    BermudaLamb

    BermudaLamb New Member

    7
    0
    Jun 9, 2011
    The Auto Transfer | Configure tool is great. However, I've noticed over the past couple of releases that there is a problem. The Update, and Del buttons appear to affect the item one index position off from the selected item. For example, if I select the second item in the list and then click "Del", it removes the third item in the list. If I select the Nth item in the list and set it for a specific Tivo in the house and click the "Update" button, it overwrites the Nth+1 item in the list.
     
  7. Oct 7, 2013 #5867 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Seems to be working correctly for me (and the auto transfers GUI hasn't been updated for a long time now). Perhaps check and/or post your auto.ini file contents as maybe there's something not right there?
     
  8. Oct 7, 2013 #5868 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    When you refresh listings you 1st get local XML guide data downloaded after which kmttg gets listings via RPC used for Remote purposes. The RPC data is usually more accurate/complete and that's why you are seeing it update to correct value when the "remote" task completes.
     
  9. Oct 7, 2013 #5869 of 10413
    Soapm

    Soapm Active Member

    1,564
    0
    May 9, 2007
    So close,...
    Anyway to tell when that second gathering of data is complete or how to force it to happen sooner than later? I would like to wait until it's done before starting my jobs.
     
  10. Oct 7, 2013 #5870 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Just watch the job table in kmttg until the "remote" task completes for that TiVo.
     
  11. Oct 7, 2013 #5871 of 10413
    Soapm

    Soapm Active Member

    1,564
    0
    May 9, 2007
    So close,...
    Roger that.... I see it first does "967 SHOWS, 1082 GB USED" then it later reports "REMOTE job completed: 0:01:29"...

    thanks...
     
  12. Oct 7, 2013 #5872 of 10413
    philhu

    philhu User Since Day ONE!

    831
    0
    Apr 11, 2001
    Funcity, MA
    Ok, here goes....Don't hit me :)

    I've been seeing VideoRedo hang at 100% complete for a while on some shows. Lately, it is all the time. I actually sent a support request into VRD and they had me download some programs from TivoDesktop. Then run them through my profile filter manually in VRD. I tried 2 shows that hung in KMTTG and they both worked in both formats.

    So, I started wondering what I changed, and it was combine the download/decode steps. Actually, the log was sent to VRD support and they said the video file format (that was processed during the log I sent them), of the input file (d/l using kmttg) was 'looking weird'.

    So they told me to report this occurrence to the author of KMTTG. So I am

    I am not sure, at this point, that the combined d/l and decode step is what did it, but I did take another dl using kmttg in .tivo mode and ran that through VRD and it did not stall or hang, while the mpg created by d/l and decode in one step hangs.

    They said next step is to d/l directly from tivo as both ps and tivo files, and run them through VRD. I will attempt that tonight

    FYI
     
  13. Oct 7, 2013 #5873 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    philhu, what exactly is your flow when you are using combined download/decrypt? Are you running any other task in kmttg after the download/decrypt or are you going straight to VRD manually?

    Download/decrypt uses tivodecode to decrypt, so if in the other flow where you are taking a .TiVo file directly into VRD that means you would be bypassing tivodecode.
     
  14. Oct 7, 2013 #5874 of 10413
    philhu

    philhu User Since Day ONE!

    831
    0
    Apr 11, 2001
    Funcity, MA
    Normally, I used to do download, decode, qsfix, vrd to mp4
    I changed it to download/decode, vrd to mp4, and it hangs
    I tried adding the qsfix and it still hangs.

    Always at 100% with the mp4 NOT written, but an output tmp file done.

    I even tried, with VRD support advice, to uncheck the 'Move MOOV packet to front'. Did not help

    I am assuming it is a tivodecode problem.

    Can I always just do this flow?:

    download, qsfix, vrd to mp4? Do I even need the tivodecode step?

    EDIT UPDATE
    Took output directly from: https://<TiVo IP Address>/nowplaying/index.html, dowloaded a mpeg-ps file, ran it through VRD and my profile and it worked without error.
     
  15. Oct 7, 2013 #5875 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Yes, with VRD it can qsfix .TiVo files directly, so combined download/decrypt is not what you want anyway.
     
  16. Oct 7, 2013 #5876 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    FYI, this weekend running "Season Premieres" I was seeing a lot of duplicate entries coming from Roamio Pro listings so I went ahead and added code to make sure only unique entries are now listed which will be part of next release.
     
  17. Oct 8, 2013 #5877 of 10413
    caddyroger

    caddyroger New Member

    1,730
    0
    Mar 14, 2005
    Some where...
    I have the same problem with downloading programs. I tried this. I watched the show around where the down load ended at. At that point I got a lot of micro blocking. It could be what ThAbtO said. It could be a glitch.
     
  18. Oct 8, 2013 #5878 of 10413
    mattack

    mattack Active Member

    20,743
    4
    Apr 9, 2001
    sunnyvale
    Yes, unfortunately if there is a glitch in the recording, the download stops. Nobody knows any way to get past this. If you have a pre-Premiere level Tivo, and can do transfers to it (they don't work for me between my TivoHD & Premiere 4), you MAY be able to then do a partial transfer to computer 'from paused point' after the glitch.
     
  19. Oct 8, 2013 #5879 of 10413
    philhu

    philhu User Since Day ONE!

    831
    0
    Apr 11, 2001
    Funcity, MA
    Ok, I have narrowed the hanging problem. It is not the decode combined step

    If I run more than one copy of Vrd called from kmttg, they each hang. Every time

    I set to only run one Vrd, it runs fine

    This is on windows server 2008. So maybe it is a wield glitch. Remember, also can't setup kmttg service on it
     
  20. Oct 12, 2013 #5880 of 10413
    ajayabb

    ajayabb Member

    429
    0
    Jan 11, 2007
    Moorestown NJ
    Getting the following error. I have .ts unchecked as well



    >> DECRYPTING G:\My Tivo Recordings\Monsters vs. Aliens (10_11_2013)Monsters vs. Aliens.TiVo ...
    "C:\Program Files\kmttg\tivodecode\tivodecode.exe" --mak MAK --no-verify --out "G:\My Tivo Recordings\Monsters vs. Aliens (10_11_2013)Monsters vs. Aliens.mpg" "G:\My Tivo Recordings\Monsters vs. Aliens (10_11_2013)Monsters vs. Aliens.TiVo"
    tivodecode failed (exit code: 10 ) - check command: "C:\Program Files\kmttg\tivodecode\tivodecode.exe" --mak MAK --no-verify --out "G:\My Tivo Recordings\Monsters vs. Aliens (10_11_2013)Monsters vs. Aliens.mpg" "G:\My Tivo Recordings\Monsters vs. Aliens (10_11_2013)Monsters vs. Aliens.TiVo"
    read: Permission denied
    processing frame: Permission denied
    Encryption by QUALCOMM ;)
     

Share This Page