1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New program for 1 step TTG downloads, decryption, encoding - kmttg

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by moyekj, Mar 15, 2008.

  1. Apr 13, 2011 #3121 of 10412
    jbernardis

    jbernardis New Member

    1,072
    0
    Oct 21, 2003
    Princeton NJ
    I've also moved to transcoding things into MP4/H264/AC3 as it makes pushing better. I'm starting to re-evaluate this decision, however. Many new set top boxes - specifically blu ray players - say they only support MP4/H264/AAC. My understanding is that AC3 in an MP4 container is kind of non-standard. It wasn't until relatively recently that my PS3 supported this combination.

    The problem is that there is no real alternative. AAC audio is a bit of a compromise, and other formats eliminate the tivo advantage.

    So I guess for no I'll stay where I am. I'm hoping that the blu-ray vendors eventually support the format with their streaming and then I can have the best of both worlds.
     
  2. Apr 13, 2011 #3122 of 10412
    stern_howie

    stern_howie New Member

    23
    0
    Dec 2, 2007
    Hi

    I had to rebuild my PC and guess what...no backup of a custom profile :-(

    Browsing through the thread and searching has yielded me little, does anyone have a profile for encoding SD to avi or xvid,divx? my memory is rusty and 'she who must be obeyed' is expecting some files soon.

    I will do better next time or at the very least have a BACKUP!

    thanks
     
  3. Apr 27, 2011 #3123 of 10412
    waynomo

    waynomo My One Time TCF Club

    12,053
    36
    Nov 9, 2002
    Seven...
    Hi,

    I recorded a SD program on my TiVo HD. I transferred it and decrypted using KMTTG. I now have a file with an MPG extension.

    I wanted a friend to watch this file. He downloaded from my server, but gets an error message when he tries to watch it.

    Do I need to do something else for him to watch it?
     
  4. Apr 27, 2011 #3124 of 10412
    orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,083
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    It's possible that the friend doesn't have the AC3 codec. Running the mpg file through ffmpeg, indicating an audio codec of mp2 or mp3 may do the trick:

    Code:
    ffmpeg -i "source.mpg" -vcodec copy -acodec libmp3lame "target.mpg"
    
    The above is untested, so you may need to add audio codec specifications like -ab to set a compatible audio bitrate...

    Edit: I'm not sure if "mp3" is an acceptable codec specification, so I changed it to "libmp3lame" after doing some googling.
     
  5. Apr 27, 2011 #3125 of 10412
    waynomo

    waynomo My One Time TCF Club

    12,053
    36
    Nov 9, 2002
    Seven...
    Thank you orangeboy!

    Your diagnosis sounds correct. I suspect they don't have the AC3 codec.

    I am admittedly a neophyte when working with video files. I have just done the very basics and never worked with ffmpeg using the command line before. This opened up a whole new world for me.
     
  6. Apr 29, 2011 #3126 of 10412
    kamakazie_1

    kamakazie_1 New Member

    1
    0
    Apr 28, 2011
    I'm teary eyed from all of the reading on the subject and I finally found this post but I have a couple of newbie questions..

    I have a DTivo Series 1 reciever (Sony SAT60), I recently bought the cache card and Drive upgrade for it and have it attached to my home network with the TIVOWebPlus running on it. It is a Direct TV TIVO unit though and I can't find the MAK number to enter in the startup box on the kmttg software.

    Will this app not work for me? And if it will where do I find this number?

    RJ
     
  7. Apr 29, 2011 #3127 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    No. This only works for series 2 or later units. I believe there are tytools available for those older DTivo units for getting shows off the unit.
     
  8. May 10, 2011 #3128 of 10412
    wireman121

    wireman121 Member

    126
    0
    Nov 8, 2008
    We need a total kmttg/pytivo forum this thread is getting way long! - That being said, I need to add a question to the mix:

    I have latest versions of everything, and I seem to be having a consistent issue with the same program. I have TiVo set to record House MD on Monday nights in HD on Fox. KMTTG is set up to auto pull it, decrypt it, ad detect, ad cut, and push back to the Tivo through PyTivo.

    ONLY with House I am experiencing a issue where when I play it, the little bar at the bottom of the screen only shows green for the first 3 minutes. It will play through the entire 42 minutes of show, but if I try to FF or REW it will skip back to the 3 minutes as if it cant determine the actual length of the show. I'm not experiencing this with any other programs, but consistently every week house causes it.

    Any suggestions?
     
  9. May 10, 2011 #3129 of 10412
    txporter

    txporter One sec, almost done

    666
    0
    Sep 17, 2006
    Austin, TX
    Do you have VideoRedo? Sounds like you need to run a QuickStream Fix on the video before cutting it. Sometimes the timestamps get messed up and you can see seek issues like you are describing.
     
  10. May 10, 2011 #3130 of 10412
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,364
    22
    Aug 2, 2003
    There is actually a pyTivo forum:

    http://pytivo.sf.net/forum/
     
  11. May 10, 2011 #3131 of 10412
    wireman121

    wireman121 Member

    126
    0
    Nov 8, 2008
    sorry forgot to mention, it is running qsfix as well...
     
  12. May 10, 2011 #3132 of 10412
    wireman121

    wireman121 Member

    126
    0
    Nov 8, 2008
    wmcbrine sound like a kmttg prob or a pytivo prob?
     
  13. May 10, 2011 #3133 of 10412
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,364
    22
    Aug 2, 2003
    From your description, pyTivo is just passing it through as-is. However, it's possible that you could fix it on the pyTivo side, by forcing it to remux.
     
  14. May 10, 2011 #3134 of 10412
    wireman121

    wireman121 Member

    126
    0
    Nov 8, 2008
    well im kind of interested in also finding the cause of the problem since its always with House...what would be necessary to force the remux?
     
  15. May 11, 2011 #3135 of 10412
    KLINK

    KLINK Member

    138
    0
    Aug 17, 2004
    I have the same problem.

    If I record the same episode a few weeks later from USA Network, I don't have the problem but USA will cut 30 sec. or more from the program get another ad in.

    If I run the file through QSF for the SECOND time AFTER I have saved ad detect file, I get the entire 42 min.
     
  16. May 11, 2011 #3136 of 10412
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,364
    22
    Aug 2, 2003
    Put a line in the metadata file like so:

    Override_container: foo
     
  17. May 15, 2011 #3137 of 10412
    Martin Tupper

    Martin Tupper Pontiff Emeritus

    2,403
    0
    Dec 18, 2003
    I'm running kmttg in Linux. I've got VideoReDo working via WINE. However, there's no option to use VideoReDo in kmttg when running Linux.

    Is there any way to enable the VideoReDo options in linux?
     
  18. May 15, 2011 #3138 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    No. All the VRD batch jobs use Windows "wscript" COM jobs to run VRD (the scripts in the VRDscripts folder of kmttg installation), so even if you can get the GUI to run with Wine in Linux that is not sufficient to run VRD COM scripts from Linux.
     
  19. May 16, 2011 #3139 of 10412
    caddyroger

    caddyroger New Member

    1,730
    0
    Mar 14, 2005
    Some where...
    Using kmttg vop7u-beta. I have it set do videoredo qs fix. In the configuration page I have it set to delete the tivo files plus have set to go to a separate folder. When using it manual mode it works ok but it does not in auto-mode it does not. I do not see any in the auto configuration page. Are there a way to get the tivo files deleted or go to a separate folder.
     
  20. May 17, 2011 #3140 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Should work same way. Check the auto log to see if there is something going wrong perhaps with qsfix runs.
     

Share This Page