1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New program for 1 step TTG downloads, decryption, encoding - kmttg

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by moyekj, Mar 15, 2008.

  1. Nov 20, 2010 #2861 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,150
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Yes, the bug was only exiting from GUI mode while tasks were still running. Only the 1st task in list would be killed and then JVM (javaw.exe in Windows) would hang.
    I put together some instructions on how to build kmttg.jar from source:
    http://code.google.com/p/kmttg/wiki/build_from_source

    If you want to do Java development it's much easier with aid of a Java IDE kit such as Eclipse (what I use):
    http://www.eclipse.org/downloads/moreinfo/java.php

    Or just grab kmttg.jar build from latest source from here:
    http://kmttg.googlecode.com/files/kmttg_v0p7r_beta1.zip
     
  2. Nov 21, 2010 #2862 of 10413
    Hcour

    Hcour Member

    871
    11
    Dec 24, 2007
    I've rebooted several times, it doesn't help with the kmttg problem. This reboot did solve the internet dl problem, but that is a tedious way to transfer these very large files. I would really like to solve my kmttg problem, I use this program a lot. The ability to transfer files to my computer is one of the main things I like about Tivo. I'd prefer not to have to go back to TivoDesktop if I can avoid it. Any suggestions appreciated.
     
  3. Nov 21, 2010 #2863 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,150
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    1st thing you should do is upgrade to latest kmttg version 0p7q. There was an update to kmttg to put a delay between multiple consecutive downloads to decrease the stress on TiVo web server. Also if you are running GUI make sure you also are not running kmttg service at same time.
     
  4. Nov 21, 2010 #2864 of 10413
    Hcour

    Hcour Member

    871
    11
    Dec 24, 2007
    The upgrade seems to have solved the problem. I thought for sure I had checked to see if I had the latest version, maybe I went to the wrong place. Thanks much.

    EDIT:

    ARRGH! I spoke too soon, it's still happening. I checked my Services in Task Manager. There is something running called KtmRm, is that what you're talking about? Should I disable that?
     
  5. Nov 21, 2010 #2865 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,150
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    No, kmttg service is called just that - kmttg. Reboot your TiVo and PC one more time and then run kmttg v0p7q. Make sure you are not uploading videos to your TiVo or other network related tasks (like MRV, YouTube, etc) involving the TiVo while you transfer shows from it.
     
  6. Nov 23, 2010 #2866 of 10413
    marbordom

    marbordom Member

    38
    0
    Sep 29, 2007
    Bronx, NY
    I followed your build instructions and noticed the behavior below from inside a windows xp command shell:

    After having installed svn, jdj 1.6.0-22, apacha-ant-1.8.1
    and doing
    set ANT_HOME="C:\apache-ant-1.8.1"
    set JAVA_HOME="C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_22"

    the ant command returns
    "The syntax of the command is incorrect"

    So I tried the same thing in cygwin

    export JAVA_HOME="/cygdrive/c/Program Files/Java/jdk1.6.0_22"
    export PATH=$PATH:/cygdrive/c/apache-ant-1.8.1/bin

    cd /cygdrive/c/kmttg
    ant

    and that worked just fine

    Any idea what the problem under a native windows shell might be?

    Note: cygwin's svn version 1.6 did not work for me. The error message was:
    svn: OPTIONS of 'http://kmttg.googlecode.com/svn/trunk': could not connect to server (http://kmttg.googlecode.com)

     
  7. Nov 23, 2010 #2867 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,150
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    I use cygwin normally as well. However I did get it to work under native windows "cmd" shell as well. Take away the quotes in the set commands and then it works (at least it did for me).
    i.e.
    set ANT_HOME=C:\apache-ant-1.8.1
    set JAVA_HOME=C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_22
     
  8. Nov 23, 2010 #2868 of 10413
    marbordom

    marbordom Member

    38
    0
    Sep 29, 2007
    Bronx, NY
    Thank you - removing the double quotes did the trick. Wondering why the shell then parses the white space in 'Program Files' correctly - well that is Windows weirdness.

     
  9. Nov 23, 2010 #2869 of 10413
    orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,083
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    I think it is due strictly to the SET command behavior, with everything to the right of the equal sign being a part of that variable, including whitespace. I just did an experiment and found REMARKs are also included:

    Code:
    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.
    
    Tue 11/23
    14:16:12=>set rem_comment=This is a new value REM Do I see this?
    
    Tue 11/23
    14:16:37=>echo %rem_comment%
    This is a new value REM Do I see this?
    
    Tue 11/23
    14:16:50=>
    
     
  10. Nov 24, 2010 #2870 of 10413
    BigT4187

    BigT4187 WDW Nut

    146
    0
    Jul 24, 2006
    GSP Exit 17
    I am having a little issue that I hope someone can help with. I am running kmttg_v0p7q with the latest java version. My OS is Windows 7 64bit (2.53 GHz core 2 duo CPU and 4GB of RAM). I am running into an issue where most shows I transfer complete fine and the encode complete, but at some point while playing back the encoded file the video freezes, but the audio continues. I am using the "hb_appletv" profile since the "ff" profiles seem to have audio sync issues.

    I only run kmttg when doing the transfer/encode. I have restarted both the TiVo Premiere and the PC with the same problem. Can anyone shed some light on this for me? I would be most appreciative.

    Thanks.
     
  11. Nov 24, 2010 #2871 of 10413
    tknman0700

    tknman0700 New Member

    8
    0
    Nov 24, 2010
    Would anyone be able to help me create a profile for ff or hb that will convert TIVO files to something the Roku can play? The unit can play 1280x720 mp4 h.264 files.

    I am tinkering with the .enc files now but there are lots of options that I dont understand.

    Thank you
     
  12. Nov 24, 2010 #2872 of 10413
    tknman0700

    tknman0700 New Member

    8
    0
    Nov 24, 2010
    Also seems like anytime I use ff I end up with teh audio not being sync to the video.
     
  13. Nov 27, 2010 #2873 of 10413
    Hcour

    Hcour Member

    871
    11
    Dec 24, 2007
    Ok. It seems to be working now. Thanks again.
     
  14. Nov 27, 2010 #2874 of 10413
    shelleye

    shelleye New Member

    39
    0
    Nov 28, 2002
    I use KMTTG to transfer all my Tivo'd shows to my Roku. About two (?) months ago I spent loads of time playing with this, ending up with encode profiles that work well for me. There was a really nice guy who helped me make profiles I tinkered with. Check the following post (from this thread) which summarizes what I learned, and includes copies of the profiles I currently use. If you become obsessively interested, as I did, start reading backwards. The discussion went on for several days... Happy to report it's now all in my past. ;)

     
  15. Nov 27, 2010 #2875 of 10413
    tknman0700

    tknman0700 New Member

    8
    0
    Nov 24, 2010
    I am very interested... I am not sure I understand where you are directing me though there is no text or link to follow.

    Thanks
     
  16. Nov 27, 2010 #2876 of 10413
    tknman0700

    tknman0700 New Member

    8
    0
    Nov 24, 2010
    Oops... I see now how the quote works.
    Thanks
     
  17. Nov 28, 2010 #2877 of 10413
    ellinj

    ellinj Seems Very Friendly TCF Club

    12,361
    8
    Feb 26, 2002
    RI
    I am having a terrible time with audio sync on programs from.fox. I am using handbrake and video redo qsrfix. Any ideas? My target device is ipad.
     
  18. Nov 28, 2010 #2878 of 10413
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    6,739
    9
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    While using kmttg to push files, it tells me the files need to be in my Pytivo shares;

    I have:

    E:\TV
    F:\TV
    G:\TV

    If I push a .MPG file from F:\TV, I get an error msg saying 'file needs to be in my shares.' even though they are in my shares.

    But, if I push from E:\TV, its fine.
     
  19. Nov 28, 2010 #2879 of 10413
    jbernardis

    jbernardis New Member

    1,072
    0
    Oct 21, 2003
    Princeton NJ
    Is by any chance drive F a mapped network drive? And is pytivo running as a service?

    Network drive mappings are only known to your login session. If pytivo is being run as a service, it won't have access to these mappings. For network drives, you need to used the \\server\path nomenclature.
     
  20. Nov 28, 2010 #2880 of 10413
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    6,739
    9
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    No, they are partitions of the same drive. Pytivo is running but kmttg is not pushing at all now.
     

Share This Page