1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New program for 1 step TTG downloads, decryption, encoding - kmttg

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by moyekj, Mar 15, 2008.

  1. Oct 16, 2010 #2741 of 10412
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    6,724
    8
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    I found the problem, when I activated the estimated time remaining feature, the Exit code 6 reappeared, just had to restart without the time remaining and no problems.
     
  2. Oct 16, 2010 #2742 of 10412
    KevinG

    KevinG Member

    303
    0
    Sep 3, 2003
    Mt. Laurel, NJ.
    Has anyone ever experienced the kmttg v0p7l UI disappearing?

    I remoted into my server, and left the GUI up. Shut down my client machine. Woke my client machine, and remoted into the server again.

    kmttg was still running (it's icon was in the task bar), but the UI was no where to be found. I killed it, and relaunched it...but the UI never appears again. I don't want to have to reboot the server every time I need to access the UI, so this is somewhat of a problem...

    Thanks!
     
  3. Oct 16, 2010 #2743 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Doesn't make much sense to me. Time remaining is only related to show downloads, not Now Playings lists. My guess is the S2 web server is borderline and sometimes responds, sometimes doesn't. Probably a state that a reboot would cure.
     
  4. Oct 16, 2010 #2744 of 10412
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    6,724
    8
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    In the end, I reverted back to 7j and then restarted the PC because even firefox stopped working but IE works.

    BTW, when I double-clicked on a job, a window opens with STDOUT and STDERR, the download data appears in STDERR. Shouldn't it be in STDOUT?
     
  5. Oct 17, 2010 #2745 of 10412
    orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,083
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    Need more info. Wait OSs are you using?
     
  6. Oct 17, 2010 #2746 of 10412
    KevinG

    KevinG Member

    303
    0
    Sep 3, 2003
    Mt. Laurel, NJ.

    Yes, of course...I forgot this thing runs just about anywhere.

    In this case, I'm running it on Windows Home Server (which is basically Windows Server 2003).

    As it turns out, the window ends up being a tiny window the size of the title bar. I have to find it, and then resize it. This could have more to do with Remote login (mstsc) than anything else...
     
  7. Oct 19, 2010 #2747 of 10412
    shelleye

    shelleye New Member

    39
    0
    Nov 28, 2002
    I've been using KMTTG for a few weeks now, happily downloading, decrypting, commercial cutting, transcoding, all in the background. So great!!!

    I have bumped into a problem episode, and I wonder if somebody might have an explanation: the show is Blood Brothers, recorded in HD (1900 x ??). I have tried downloading it several times, first running kmttg as a service, then manually. Each time it hangs at 20% when outputting the "cut" version. So I decided to just download and decrypt using kmttg, then do the cutting and transcoding myself. Come to find out that the downloaded and decrypted file is downright weird, with all kids of audio speedups and what looks like dropped frames. Unwatchable, and crashes Videoredo when I try to open it. Quickstream fix with filters makes it possible to open the file in Videoredo, but doesn't repair what looks like a completely corrupted stream. I can play the same .tivo file just fine on my tivo. All other programs seems to be transferring just fine. At the moment I'm downloading it again (as a .tivo, no decrypting) and I'm going to try using direct show dump, or something else to decrypt, and see if I still get the weird stream.

    Any thoughts about what might be going on?
     
  8. Oct 20, 2010 #2748 of 10412
    CerwinVega

    CerwinVega New Member

    9
    0
    Jan 3, 2002
    Mamaroneck, NY
    With each new release, I continue to give KMTTG a try. However, I never have success download/decrypting/etc more than 1 episode at a time. Thus, I have not found it any more useful than Tivo Desktop and Handbrake separately, although I continue to hope that I can make it my all-in-one solution.

    If I start a queue of jobs with more than 1 episode on my Tivo HD, almost every time, the 2nd episode will fail, the 3rd will finish successfully, and then nothing else will respond after that. And the only solution that I've found to get things working again is to reboot the Tivo HD. Using the "reset tivo web server" menu option doesn't seem to do anything. In addition, even when KMTTG isn't getting a response from the Tivo, I can get Tivo Desktop to read the Now Playing list and successfully download episodes. When it "fails", one of the episodes will throw and error and get placed back in the queue. The following episode will show as downloading, but nothing will happen. And then it's hung. The Tivo will also respond to ping and telnet requests when it's "hung".

    I'ved tried curl as well as the Java download methods. I've tried increasing the timeout to larger values. And I've lowered the number of simultaneous jobs to 1. I've tried Bonjour as well as the Tivo beacon for finding the Tivo.

    I'm really at wits end but really love the idea of KMTTG and would love it someone could tell me what I'm doing wrong.
     
  9. Oct 20, 2010 #2749 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    CerwinVega. Stay tuned... another user I exchanged emails with recently was having same issue with his THD. What he found seems to solve the problem is to put a delay between download attempts on the same TiVo (in his case he hard coded 30 second delay). So since that does seem to help I will be adding an option for a configurable delay between downloads. When I have implemented something I'll post a beta version with the option that you can give a try if you wish.
     
  10. Oct 20, 2010 #2750 of 10412
    CerwinVega

    CerwinVega New Member

    9
    0
    Jan 3, 2002
    Mamaroneck, NY
    Fantastic! I thought that the setting that's already there for the delay between download retry attempts already handled this, but based on what you're saying, this setting is only for the delay between failures then? If the download is successful, I'm guessing the program tries to download the new episode right away?

    Is it possible that the code isn't doing a clean disconnect also after a successful download? Are you re-using the same connection?

    I just downloaded the Java source code and am looking through it now. I might try doing the same thing with the hard coded delay if I can find the right location.
     
  11. Oct 20, 2010 #2751 of 10412
    KevinG

    KevinG Member

    303
    0
    Sep 3, 2003
    Mt. Laurel, NJ.
    Maybe this isn't the right place for this question, since I think this is a tivodecode problem, and not a kmttg problem...but here goes.

    I've started grabbing all "spongebob" episodes to my home server via kmttg. It is set to only "decode" (and a custom command that moves the results to the right place, but does nothing to the files otherwise).

    I've noticed that most, if not all, of the files end up with no audio (when played via a wd hd live). When I examine them in MediaInfo, some look okay, some don't (as far as audio goes).

    Some searching around led me to MPEG Streamclip, and File->Convert To MPEG... absolutely solves the problem 100% of the time.

    So, here's the question...does anyone know what that is doing? And, better yet...what *other* tools will do the same thing via the command-line, so I can add that step to kmttg?

    Thanks.
    -Kevin
     
  12. Oct 20, 2010 #2752 of 10412
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    6,724
    8
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Whenever I try to use v0p7p, it crashes my Tivo's network and I have to reboot the Tivo. It happened several times and most of the time, its just from opening v0p7p. So, now I am back to v0p7j.

    Note: If you get Exit Code: 7 in v0p7p, I believe it lost connection to the Tivo.
     
  13. Oct 20, 2010 #2753 of 10412
    sanjonny

    sanjonny New Member

    202
    0
    Nov 2, 2008
    Hi there, I am having a problem mostly with an encode setting for converting a hi res tivo file to exactly what I want and hopefully you can help. I have tried several of the built in encoder settings and my own versions of them, but cannot get the exact right thing to happen. So I already have the file decoded (5 minute file for testing)
    I want to just pass thru the video in the mpg wrapper and convert the audio from AC3 to standard audio in mpg format. The player I am using will not easily read the mp4 formats and it reads SD files fine, except if the audio is AC3. So I guess I would need the same setting to pass thru basically all video, but demux/remux or whatever any audio input to whatever the basic .mpg standard is (2 channel?) Is this possible or do I have to change the settings if it is high res vs. non high res, etc. Or AC3 vs 3 channel.
    The current encode settings basically transfer the Ac3 audio across to the wrapper (and make it an mp4 instead of mpg) in most cases for the encoding such as the tivo_hd profile. I basically just want to take the decrypted file and downgrade the audio properly for testing.

    Your help is greatly appreciated.
     
  14. Oct 20, 2010 #2754 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    There's a bug in v0p7p, so should not be used. It's adding extra ":" character at end of IP address which causes failed downloads when using curl downloads. I'm working on a fix to release hopefully by tomorrow.
     
  15. Oct 21, 2010 #2755 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Just released v0p7q release to fix a couple of bugs introduced in last release, especially the bug with extra ":" character at end of IP address.

    Also added new configuration option under *Program Options* tab called *delay in seconds between multiple downloads* to help relieve stress on TiVo server when there are multiple downloads queued up from same TiVo.

    See release notes for details.
     
  16. Oct 21, 2010 #2756 of 10412
    CerwinVega

    CerwinVega New Member

    9
    0
    Jan 3, 2002
    Mamaroneck, NY
    I can't thank you enough for incorporating this "delay between" feature. I am kicking myself for not reaching out to you months ago. I'm really surprised that I'm the first person to bring this up. I just downloaded and decrypted 6 shows consecutively without issue. I'm beyond excited!

    Now I can start playing with some of the handbrake encode features and commercial trimming, etc :)
     
  17. Oct 21, 2010 #2757 of 10412
    stalemate

    stalemate McGruber

    10,748
    0
    Aug 21, 2005
    Little Rock, AR
    How many seconds of delay did you use to get it to work?
     
  18. Oct 21, 2010 #2758 of 10412
    CerwinVega

    CerwinVega New Member

    9
    0
    Jan 3, 2002
    Mamaroneck, NY
    I left the setting at the default 10 seconds. I'm sure pretty much anything would work. I think my Tivo was being overloaded by receiving additional requests before the previous item in the queue fully finished (or disconnected cleanly).
     
  19. Oct 21, 2010 #2759 of 10412
    txporter

    txporter One sec, almost done

    666
    0
    Sep 17, 2006
    Austin, TX
    Not sure what sort of audio that you want exactly. Here is a ffmpeg profile that copies the video and converts the AC3 audio to 2ch MP2 @ 192k. It keeps the file as .mpg. Just download, remove the .txt extension and drop into your kmttg/encode directory.

    You can also use AAC audio if you want. Just change the '-acodec mp2' in the string to '-acodec aac' and adjust bitrate (-ab) to whatever you want.

    This should work with any mpg file, regardless of resolution. It is simply copying the video over.
     

    Attached Files:

  20. Oct 21, 2010 #2760 of 10412
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    6,724
    8
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Got this when I doubled clicked on the current job on v0p7q, under Java download.

    Code:
    java.lang.NullPointerException
    	at com.tivo.kmttg.gui.taskInfo.<init>(taskInfo.java:123)
    	at com.tivo.kmttg.gui.jobTable.MouseClicked(jobTable.java:66)
    	at com.tivo.kmttg.gui.jobTable.access$000(jobTable.java:24)
    	at com.tivo.kmttg.gui.jobTable$1.mouseClicked(jobTable.java:53)
    	at java.awt.AWTEventMulticaster.mouseClicked(Unknown Source)
    	at java.awt.AWTEventMulticaster.mouseClicked(Unknown Source)
    	at java.awt.Component.processMouseEvent(Unknown Source)
    	at javax.swing.JComponent.processMouseEvent(Unknown Source)
    	at java.awt.Component.processEvent(Unknown Source)
    	at java.awt.Container.processEvent(Unknown Source)
    	at java.awt.Component.dispatchEventImpl(Unknown Source)
    	at java.awt.Container.dispatchEventImpl(Unknown Source)
    	at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)
    	at java.awt.LightweightDispatcher.retargetMouseEvent(Unknown Source)
    at java.awt.LightweightDispatcher.processMouseEvent(Unknown Source)
    	at java.awt.LightweightDispatcher.dispatchEvent(Unknown Source)
    	at java.awt.Container.dispatchEventImpl(Unknown Source)
    	at java.awt.Window.dispatchEventImpl(Unknown Source)
    	at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)
    	at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)
    	at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(Unknown Source)
    	at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(Unknown Source)
    	at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source)
    	at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
    	at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
    	at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)
    
     

Share This Page