1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New program for 1 step TTG downloads, decryption, encoding - kmttg

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by moyekj, Mar 15, 2008.

  1. May 22, 2010 #2361 of 10411
    orangeboy

    orangeboy yes, I AM orangeboy!

    4,083
    0
    Apr 19, 2004
    East Moline, IL
    Gotcha.

    I installed kmttg and pyTivo at my bro-in-law's house, and his computer is not so powerful. He asked if kmttg could be fired up at night when he wasn't browsing the web/checking email/whatever. I hadn't thought about it until he mentioned it, but Window's Task Scheduler (or cron for *nix, or whatever for Mac) could surely take advantage of these control commands!
     
  2. May 22, 2010 #2362 of 10411
    ferror

    ferror New Member

    66
    0
    May 3, 2005
    Austin, TX
    Yeah, speaking of CPU power, I thought my Phenom II X4 955 which I thought was super fast last fall is too slow now and it was pushing 60C when running all the time. I started noticing some instability of my system here and there, especially in VideoRedo. I would go to bed and come back to find that my machine VideoRedo was locked up and the whole machine froze when I tried to kill it. Just yesterday, I got my Phenom II X6 1090T and it is running at a nice 45C with all 6 cores at 100% for hours. So far, no more crashing. Sweeet.
     
  3. May 22, 2010 #2363 of 10411
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,132
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    That is a very old version of Plus that doesn't have video filter support in COM mode. You can get a much more recent version (3.10.2.596) from the forums:
    http://www.videoredo.net/msgBoard/showthread.php?t=6972
    (They haven't released official versions for a while for some reasons but the latest beta versions of Plus are very stable).

    It's not designed that way currently. The problem doing things that way is it can end up queuing a lot of tasks all at once which can lead to a lot of disk space use at once and overwhelming computer with tasks, thus I designed as a more distributed approach.
     
  4. May 22, 2010 #2364 of 10411
    wireman121

    wireman121 Member

    126
    0
    Nov 8, 2008
    OK, that would explain why I thought I had the most recent version. I'll download the beta and try that.

    I understand your reason for disigning it that way - is there an easy way I can force it to run the auto transfer in GUI at the interval specified, regardless of if it currently has things queued already? I have the tasks set to 2, so that it will be able to start the next download while waiting for VRD review to happen, and doesnt wait for that to close while it performs other tasks - I have a dedicated computer for this, so sucking up disk space or too many tasks isnt an issue (nor should it be, since you can specify how many tasks to run at once)
     
  5. May 22, 2010 #2365 of 10411
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,132
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Not with current code, no. I did suggest a way to accomplish what you want though using 2 instances of kmttg.
     
  6. May 22, 2010 #2366 of 10411
    spocko

    spocko TiVo HD

    427
    0
    Feb 4, 2009
    This idea was already considered and rejected. See here:

    http://code.google.com/p/kmttg/issues/detail?id=47

    You can use the custom command to perform a shutdown if desired. When I want to shutdown after processing a batch of files, I use the custom command on a dummy .mpg file at the end of the job queue. That file only has the custom command scheduled. The custom command triggers a shutdown.
     
  7. May 24, 2010 #2367 of 10411
    janry

    janry New Member

    17,688
    0
    Jan 2, 2003
    Nashville, TN
    I never did figure out what was causing my problem. I never could get the dry run to supposed run anything. I finally just deleted and cleaned up the install, then re-installed and re-configured. Then everything started running. I guess when all else fails, just start over.
     
  8. May 25, 2010 #2368 of 10411
    doormat

    doormat New Member

    146
    0
    Sep 15, 2004
    Vegas
    Downloaded the newest version, entered MAK, etc. But it wont download the file. It starts the queue item but sits at 0MB forever. Running on a WHS (W2k3 server).
     
  9. May 25, 2010 #2369 of 10411
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,132
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Try rebooting the TiVo.
     
  10. May 25, 2010 #2370 of 10411
    doormat

    doormat New Member

    146
    0
    Sep 15, 2004
    Vegas
    I would except for the TV its hooked up to is broke. I could unplug it to reset it but I don't like that idea...
     
  11. May 25, 2010 #2371 of 10411
    brettatk

    brettatk Thread Killer

    11,325
    8
    Oct 11, 2002
    Smyrna, GA
    Nothing wrong with unplugging the Tivo to reboot.
     
  12. May 27, 2010 #2372 of 10411
    stern_howie

    stern_howie New Member

    23
    0
    Dec 2, 2007
    I'm curious what your speed of transfer is when transferring from a Tivo to your PC.

    I get about 10-12 Mbps from my series 2.....are you getting faster?
     
  13. May 27, 2010 #2373 of 10411
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    6,719
    7
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    The highest I ever got was about 9.5 mbps over wireless from the THD to laptop (also wireless).
     
  14. May 30, 2010 #2374 of 10411
    astorm

    astorm New Member

    1
    0
    May 30, 2010
    Hi,

    I am new to Tivo. Just got a couple of Tivo HDs a few weeks ago.

    I tried kmttg on season finales of Grey's and Lost and with both of them, the end results have some stuttering after the first commercial cut. I tried with hb_appletv and hb_iphone. I am running Mac 10.5.8.

    Anyone can point me to any solutions?

    Thanks!
     
  15. May 31, 2010 #2375 of 10411
    RedMan8

    RedMan8 Member

    195
    0
    Sep 30, 2005
    Hello KMTTG people!
    :)

    I have a new premiere and kmttg has been working great until recently. A while back the webserver stopped responding, so I reboot. After the reboot, I started getting this error:
    ERROR: curl: (52) Empty reply from server

    The web interface worked fine, just the service mode was having a problem. Before I decided what to try next, the TiVo reboot itself. After it came back online everything started working fine again.

    Today, the webserver stopped responding again. I send it a reset command before every run, but every once in a while it gets stuck and won't reset.

    So I reboot the TiVo and it started giving me the same error as before. I manually reboot a second time, but I still get this error every time I start the auto transfers.

    Any advice?
    -RedMan
     
  16. May 31, 2010 #2376 of 10411
    ferror

    ferror New Member

    66
    0
    May 3, 2005
    Austin, TX
    I reported a similar experience a few weeks ago:
    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=448491

    No one else identified with me on it and I didn't fully understand the issue at the time. I wound up running kmttg thinking that it solves the problem. It doesn't. I was just lucky at that moment, in that whatever the issue seems to be with the web server on the Premiere went on hiatus. Kmttg communicates with the TiVo using the same web interface as TiVo Desktop.

    I did end up stumbling upon a very cool tool in kmttg at any rate, but I have to mostly use it with my TiVo HDs since the Premiere will spontaneously reboot if I attempt to connect to it very many times.

    I wonder if this problem will ever be identified and fixed? With the huge pile of other issues with the Premiere at the moment, it may be awhile.
     
  17. May 31, 2010 #2377 of 10411
    RedMan8

    RedMan8 Member

    195
    0
    Sep 30, 2005
    That other thread sounds like exactly my issue!

    My new premiere is from weaknees with 2T, and we've recently gotten it over 200 recordings. I don't think we'll ever have less than 200 again.

    The web interface of pyTiVo can show the NPL just fine, but I noticed it pages it, so it only shows a small number of shows at a time.

    I really hope something can be done. I've been using kmttg with my series 2 for months! And that always has hundreds of shows (also upgraded by weaknees.)

    Maybe a future (soon) TiVo update will solve it!
    ETA: I agree, it'll probably be a while. :(
     
  18. Jun 1, 2010 #2378 of 10411
    RedMan8

    RedMan8 Member

    195
    0
    Sep 30, 2005
    I did make some progress... yesterday the webserver stopped responding completely (I tried too many times I'm sure.) So I finally reboot the TiVo. After it came back online, I stayed in the Now Playing List and didn't touch any web stuff.

    This morning I just started KMTTG in service mode... and it's working again!

    We have well over 200 shows (over 300 I think), but it's downloading stuff right now.

    My new theory is that the webserver has to finish it's start-up stuff before you try to touch it. Maybe it takes longer for the housekeeping if you have lots of recorded shows??

    Anyway... if it happens again I'm going to wait a while before trying any transfers, just like I did this time.

    I did notice however... some of my shows are suddenly marked "do-not-copy"!! Some shows that I used to grab are now being skipped.
    :(
     
  19. Jun 1, 2010 #2379 of 10411
    ferror

    ferror New Member

    66
    0
    May 3, 2005
    Austin, TX
    I have noticed that sometimes it seems to work fine and then other times I just can't get it to work. I never made the correlation that perhaps it occurs when you access the web interface shortly after a reboot, but it does make some sense. If for whatever reason I reboot the Premiere while I am working with kmttg, it is likely I will attempt to access it again shortly after it starts back up, and this would be when it is most likely to crash again. Therefore, I'll get into a cycle of reboot, try kmttg, crash, reboot, until I give up. Naturally, I want to get back to work on it rather than waiting, but I'll try waiting longer after rebooting to attempt anything through the web interface and see if I can duplicate your experience.
     
  20. Jun 1, 2010 #2380 of 10411
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,159
    20
    Jan 31, 2002
    Northern...
    Thanks. I needed a good instruction manual for the pyTiVo installation. I had tried before to install it but had some issues. These instructions should allow me to get it installed and working properly. Thanks.
     

Share This Page