1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need an image? PM me for a ftp site.

Discussion in 'TiVo Upgrade Center' started by StanSimmons, Jun 8, 2002.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jun 8, 2002 #1 of 1010
    StanSimmons

    StanSimmons Senior Moment Member

    4,717
    0
    Jun 10, 2000
    Flower...
    Due to TiVo's Lawyers sending C&D letters to sites hosting images, most of the sites that I know of are currently down. Sorry folks. If you don't like this state of affairs, call TiVo and gripe at them...

    I know of one site that has a limited number of images in a private, password protected directory. PM me with your model number if you need an image. This site is fast, but has a limited download budget, so only ask if you REALLY need the image.

    Go here for a list of images currently available. http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?s=&threadid=62430&perpage=20&pagenumber=7

    Since direct links to copyrighted software are not allowed on this site, I will not post the link here.

    Many people are asking for images, and I have missed many requests that are imbedded in threads, so if you want the address please send me a Private Message by clicking HERE. I will reply by PM only. I will NOT email you, so be sure to enable PM in your user profile.

    I also do not know the details of where most of the images came from, and I have not tested any of the Sony or Series II images since I do not own any Sony or Series II equipment.

    I do NOT own or operate the ftp site. I have no control over what happens with the site. The site has only been sporadicaly updated in the past year. The only images that are on the site are the ones listed in the following message.
     
  2. Jun 9, 2002 #2 of 1010
    StanSimmons

    StanSimmons Senior Moment Member

    4,717
    0
    Jun 10, 2000
    Flower...
    As of 12/15/2003, ftp://ftp.abs.net/tivo no longer contains the following images:

    Code:
    Make      Model   Ver    Directory
    =================================================
    AT&T      Ser. II 2.0.3  ATT_Series2_2.0.3-40G
    
    Hughes    DTiVo   2.0    Hughes_GXCDBOT_2.0.0
    [COLOR=white][B]Hughes    HDVR2   3.1    Hughes_HDVR2[/B][/COLOR]
    
    Phillips  DTiVo   2.0    Phillips_DSR6000_2.0-2DR
    Phillips  DTiVo   2.0    Phillips_DSR6000_2.0-40G
    [COLOR=white][B]Phillips  DTiVo   2.5    Phillips_DSR6000-25Extreme[/B][/COLOR]
    
    Phillips  SA      2.0.1  Phillips_HDR112_2.0.1
    [B]Phillips  SA      3.0    Phillips_HDR112_3.0[/B]
    Phillips  SA      2.0.1  Phillips_HDR212_2.0.1
    Phillips  SA      1.3    Phillips_HDR312_1.3
    Phillips  SA      2.0.1  Phillips_HDR312_2.01
    
    Sony      DTiVo   2.0    Sony_SAT-T60_2.0.1-30G
    Sony      DTiVo   2.0    Sony_SAT-T60_2.0-40G
    Sony      DTiVo   2.5    Sony_SAT-T60_2.5
    
    Sony      SA      1.3    Sony_SVR-2000_1.3
    Sony      SA      2.0.1  Sony_SVR-2000_2.0.1
    Sony      SA      2.5    Sony_SVR-2000_2.5_30H
    [B]Sony      SA      3.0    Sony_SVR-2000_3.0_30G[/B]
    
    Some people have had difficulty downloading the images. I have had very good luck with WS_FTP LE from IPSwitch, available at: http://www.ipswitch.com/support/ws_ftp_le_support.html

    Several people have asked what to use to link the image pieces back together. Most of the images are broken up into smaller pieces with WinRAR, available at: http://www.rarlab.com/rar/wrar300.exe

    http://www.newreleasesvideo.com/hinsdale-how-to/ has detailed instructions on installing images and expanding them for large drives.
     
  3. Jun 14, 2002 #3 of 1010
    dark strider

    dark strider New Member

    28
    0
    May 4, 2002
    When I tried to put the .rar set back together for the Philips 112, i got a message that the image might be corrupted...can anyone confirm or deny?
     
  4. Jun 15, 2002 #4 of 1010
    Keyser Soze

    Keyser Soze New Member

    6
    0
    May 10, 2002
    Bay Area, CA
  5. Jun 20, 2002 #5 of 1010
    StanSimmons

    StanSimmons Senior Moment Member

    4,717
    0
    Jun 10, 2000
    Flower...
    ds-- The image for the HDR112 went together fine for me. I downloaded it again just to be sure...
     
  6. Jun 20, 2002 #6 of 1010
    SAFW

    SAFW TiVophile

    18
    0
    Jun 11, 2002
    San...
    Just out of curiosty, will a HDR112 image work on the 212 or 312? Is there somehting fundamentally different about the hardware in these machines or are they the same box with different drives?
     
  7. Jun 20, 2002 #7 of 1010
    Mudshark517

    Mudshark517 New Member

    11
    0
    Jun 20, 2002
    Philly
    I should just quit and buy a new Tivo!!!
    I downloaded the 212 backup image, and I'm having a real problem getting it restored on my tivo hard drive using MFSTools. I don't really know where to put it on my C: drive, so i used the dir's on the Hinsdale sheet. Is ths right? just make the c:/mnt/dos directories on my drive in win, and mount the device (hda) and the directories?

    # mkdir /mnt/dos
    # mount /dev/hda /mnt/dos

    ???
    When I do this, and try to run mfsrestore, It says no such file/directory

    # mfsrestore /mnt/dos/PSA_201.bak /dev/hdc

    I'm just buying a new one!!!!
     
  8. Jun 20, 2002 #8 of 1010
    SAFW

    SAFW TiVophile

    18
    0
    Jun 11, 2002
    San...
    Put the file in your root directory, C:\ , not C:\mnt\dos.
     
  9. Jun 21, 2002 #9 of 1010
    jroysdon

    jroysdon New Member

    36
    0
    Mar 22, 2002
    Modesto, CA
    /dev/hda/ = C:\
    That's getting mounted as /mnt/dos (I prefer mount points like /mnt/c )

    If your image were in C:\dos, then you'd need to restore /mnt/c/dos/PSA_201.bak (using my my point of /mnt/c instead of the confusing /mnt/dos).

    If you wanted to use the confusing /mnt/dos, the file would be in /mnt/dos/dos/PSA_201.bak.
     
  10. Jul 9, 2002 #10 of 1010
    StanSimmons

    StanSimmons Senior Moment Member

    4,717
    0
    Jun 10, 2000
    Flower...
  11. Jul 9, 2002 #11 of 1010
    vertigo235

    vertigo235 Active Member TCF Club

    15,562
    22
    Oct 27, 2000
    Charlotte
    I cant seem to find my backup :( can someone PM me the site info?
     
  12. Jul 10, 2002 #12 of 1010
    bruceredd

    bruceredd New Member

    3
    0
    Jul 8, 2002
    OK....I am begining to feel like an idiot.

    Long story short -- My Philips DSR6000 DirecTivo died after I unplugged it without hitting the standby button.

    I have downloaded and tried both the DSR6000-2.0-2dr & DSR6000-2.0-40G images to no avail.

    I have tried using MFSTools 1 and 2..........

    I have tried every possible combination I can think of (I have even kept track of what I have tried on paper as to not waste time)

    Here is what I think should work but is not:

    Drive Config:
    Primary Master/hda - Fat Drive w/ DSR6000 Image on it
    Primary Slave /hdb - New Drive to write image to (tried both WD and Samsung)
    Secondary Slave/hdd - CD-Rom

    I am booting from the MFSTools 2 Boot CD -- And when it asks I am hitting <enter> for the default boot.

    Here is what I am doing next:
    #> mount /dev/hda /mnt/c
    #> /mfstools-20/mfstool restore -zpi /mnt/c/tivo/Phillips_DSR6000_2.0-2DR.bak /dev/hdb

    I then reboot the machine and boot from CD. When it asks I now select "Swap" so that I can look at the drive.

    When it starts trying to read the partitions of the /dev/hdb (the newly imaged drive) it gives me all kinds of errors. And if I boot <enter> (with no swapping) when I view the dmesg it gives me the 9214 1492 error message.

    As I said, I have tried this on two brands of drives with both the 40GB image and the 2DRV image with both single and dual drive cofigs and it refuses to work.

    Can anyone offer any insight?? I have spent the last 6 hours driving myself crazy :confused:



    Thanks,
    Bruce
     
  13. Jul 10, 2002 #13 of 1010
    bruceredd

    bruceredd New Member

    3
    0
    Jul 8, 2002
    Whooops -- typo

    I am mounting properly -- #> mount /dev/hda1 /mnt/c

    --Bruce
     
  14. Jul 10, 2002 #14 of 1010
    philcruz

    philcruz New Member

    4
    0
    Jun 22, 2002
    I'm having a problem using the HDR112 v3.0 image on my HDR312. The restore runs with no errors but Tivo is stuck at the "please wait" screen. I'm able to restore my original backup image fine (but it's only 2.5 and my modem is broken hence my need for 3.0).

    I unzipped/unrarred on a Win2K box then copied the image to a Win98 box to do the restore. Also, I'm restoring to a new 100GD Maxtor drive.

    Any ideas what to try from here?

    -Phil
     
  15. Jul 11, 2002 #15 of 1010
    bxa74

    bxa74 New Member

    6
    0
    Feb 7, 2002
    I am having a simular problem. I have an HDR212, and had version 3.0 on my TiVO before the A drive died.

    Having obtained the HDR112 image, I restored it to my new 100 gig Western Digital drive with out a problem. The issue is close to philcruz's. When I plug in the drive to the Tivo (trying every jumper combo, I tried master primary and Master single 1st).

    The drive goes Black screen with the tivo icon- please wait, to the Green screen almost there, and reboots. This will go into an endless loop.

    Anyway i can verifiy the image? Any ideas? I feel so close yet so far.

    Thanks

    Brian
     
  16. Jul 11, 2002 #16 of 1010
    bruceredd

    bruceredd New Member

    3
    0
    Jul 8, 2002
    From what I am gathering if you know the hard drive is good and it reboots on the Please Wait screen then there is a hardware problem with the TiVo itself.
     
  17. Jul 11, 2002 #17 of 1010
    doslager

    doslager New Member

    4
    0
    May 28, 2002
    Chicago
    Can someone PM me the FTP site location, too? I'm having problems with my SVR-2000.

    Thanks,

    Dave O.
     
  18. Jul 12, 2002 #18 of 1010
    seanmcgpa

    seanmcgpa Directv Joyrider

    88
    0
    Jul 1, 2002
    Philadelphia
    Can someone PM me the site too? I want a backup for my Sony Sat-T60 before I upgrade ... thanks.
     
  19. Jul 12, 2002 #19 of 1010
    doslager

    doslager New Member

    4
    0
    May 28, 2002
    Chicago
    First off, this FTP site is for blank images if your HD has died (like me). You can certainly download it and use it, but you will have to reset up all the information in TiVo.

    You're MUCH better off backing up the HD *before* you upgrade. It will save all your config info (phone number to dial, channel listing, cable/sat provider, etc) and your personal info (wishlists, season passes, etc).

    Just follow the directions in Hinsdale's How-to and you shouldn't have any problems.

    In any case, i've PM'ed the FTP site to you.

    Dave O.
     
  20. Jul 13, 2002 #20 of 1010
    sacarmic

    sacarmic New Member

    16
    0
    Jul 12, 2002
    So, if my Sony tivo is at ver. 3, do I need a ver. 3 image or can I use the 2.5 image on the ftp site and let it upgrade itself again?

    Thanks,
    Scott
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page