1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need an image? Don't PM me. :)

Discussion in 'TiVo Upgrade Center' started by rcobourn, Mar 25, 2008.

  1. Sep 7, 2013 #1461 of 2376
    Toshirick

    Toshirick New Member

    35
    0
    Mar 19, 2006
    So Cal
    i'm trying again.
     
  2. Sep 7, 2013 #1462 of 2376
    Toshirick

    Toshirick New Member

    35
    0
    Mar 19, 2006
    So Cal
    It worked!! Thank you very much for all your help.


    Rick
     
  3. Sep 7, 2013 #1463 of 2376
    jmbach

    jmbach der Neuerer

    1,558
    10
    Jan 1, 2009
    It's stuck. To expand mine (OLED S3) I said no then went to MFSAdd to expand. Just cancel what you are doing and run MFSAdd
     
  4. Toshirick

    Toshirick New Member

    35
    0
    Mar 19, 2006
    So Cal
    It's working thank you for the help :)
     
  5. unitron

    unitron Active Member

    16,390
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    That appears to be a quirk of WinMFS when restoring and expanding on big drives like 2TB.

    You have to restore or copy, and then when it says you have extra space, do you want to expand, tell it no, and then click on mfsadd as a separate step to actually get it to expand.

    But if you do it that way, it works just fine.
     
  6. blips

    blips Active Member

    1,927
    0
    Oct 20, 1999
    Bartlett, IL
    Does anyone have an image for a TCD240080? I just got my dad one off ebay and it is stuck on Welcome...powering up. I would like not to return it or make a claim if I can get it running for him.
     
  7. unitron

    unitron Active Member

    16,390
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    What kind of hard drive would you be putting it on?

    There's a chance the drive that is in there now has problems.

    Since it's one of the S2 and S3 models where "capacitor plague" is a distinct possibility, it could also be a power supply problem causing your difficulties.

    You need to hook the drive to a PC and run the diagnostic software from whoever made the drive (if it's a Maxtor, use the Seagate program) and run their long test.

    You also need to examine the capacitors on the power supply and see if any have even the slightest hint of a top bulge (the ones underneath the heat sink overhang that are the hardest to get to are the usual suspects), and checking the outputs with a voltmeter, with and without the hard drive connected, is a good idea as well.

    And always know where both ends of the power supply cord (that plugs into the wall socket and the back of the TiVo) are at all times.

    If you wind up needing an image, my 240040 (or 04A, I forget which) image will work just fine on a drive as big as, or larger than, the Maxtor it came from, and you can expand to use any extra space.
     
  8. blips

    blips Active Member

    1,927
    0
    Oct 20, 1999
    Bartlett, IL
    After several times plugging and unplugging the Tivo I finally opened it up. It was dusty so I blew out all the dust and plugged it in. It finally booted. When I received it the box had a gash in the side and the Tivo has a dent and scratch where the gash was in the box. It seems like it was dropped at some point in shipping so I thought the hard drive was cashed. Anyway it seems to be running now and I was able to make a daily call with the wireless adapter. I will pull the drive and copy it to a different 80GB I have. That way I can keep the original on the shelf. I will then set it up at my father's house. Thanks for your help.
     
  9. unitron

    unitron Active Member

    16,390
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    Check the LBA numbers on both drives--those models tended to use Maxtors that were a trifle larger than WDs, Seagates, and others of that era for the same claimed # of GBs.
     
  10. sbourgeo

    sbourgeo Hepcat Daddio

    7,443
    0
    Nov 10, 2000
    New England
    Anyone have a software version 9.3.2c image for a series 2 TCD540040? Unitron's 9.3.2b image works just fine for me until it downloads and installs 9.3.2c, where it fails and leaves me with no OS on either the old or new Linux partitions. This isn't a bad hard drive issue either, I get the same result with multiple PATA/SATA drives that pass the long manufacturer diags.
     
  11. ruckus816

    ruckus816 New Member

    9
    0
    Sep 18, 2013
    I have a TCD746320 that has a gives me the GSOD can anyone help me?
     
  12. ggieseke

    ggieseke Active Member

    4,031
    12
    May 30, 2008
    PM sent.
     
  13. cuda74360

    cuda74360 New Member

    48
    0
    Jul 12, 2013
    Does anyone have an image that will work on a TCD746320 that is 4K aligned?
     
  14. jbluemke

    jbluemke New Member

    12
    0
    Sep 22, 2013
    Hello!

    I am trying to find an image for my TiVo TCD240140 . Can someone please help?? thank you!!
     
  15. jbluemke

    jbluemke New Member

    12
    0
    Sep 22, 2013
    Somebody PLEASE help..i am begging you...i am having a REALLY crappy day (personally)....and it would be nice if at least ONE THING good happened to me this weekend. Thank you :)
     
  16. unitron

    unitron Active Member

    16,390
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    I can hook you up with a 240 image.

    It didn't come from a 140 hour version of the 240, but it will work.


    What size drive do you plan to put it on?

    Are you replacing the original drive?


    What happened to cause you to need an image?
     
  17. nab2z

    nab2z New Member

    3
    0
    Feb 18, 2007
    I have a Tivo Premiere, model TCD746320, with lifetime. I think the hard drive is shot. I get the Welcome!, Starting up... screen, then almost there, and then I get a bunch of lines on the screen. Full disclosure, I didn't have surge protector on it and I think there is a good chance it could have been impacted by an electrical surge. I was thinking about putting a new drive in it and checking if that fixed it. The issue is, with the current drive shot, I do not have a source drive to copy from. Any information on how to get an image would be appreciated.

    Also, does anyone have any other suggestions on what else I could try? I guess there is a chance it could be more than the hard drive. If that is the case, it's going to be one expensive replacement as I do not know if Tivo will let me transfer the lifetime service to a new unit.
     
  18. ggieseke

    ggieseke Active Member

    4,031
    12
    May 30, 2008
    PM sent.
     
  19. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    How is it connected top the TV? Have you tired an alternate connection?
     
  20. Steny

    Steny New Member

    6
    0
    Sep 4, 2013
    I have a 540040 that the hard drive failed. Can someone send me a 540040 image? Thanks.
     

Share This Page