1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need an image? Don't PM me. :)

Discussion in 'TiVo Upgrade Center' started by rcobourn, Mar 25, 2008.

  1. Oct 22, 2011 #621 of 2413
    jraneses

    jraneses Jason R.

    22
    0
    Apr 11, 2007
    Irvine, CA
    I'm trying to track down an image for a TiVo S3 TCD648250B. Any help would be surely appreciated.

    Thanks!
     
  2. Oct 23, 2011 #622 of 2413
    pcsmith811

    pcsmith811 New Member

    12
    0
    Sep 26, 2005
    I'm also looking for the TiVo S3 TCD648250B image (winMFS preferred) for a failed drive I have.. thank you!!
     
  3. Oct 26, 2011 #623 of 2413
    mswells

    mswells New Member

    5
    0
    Nov 8, 2004
    I am also looking for an image to a TCD652160. I tried pm'ing certain individuals on here, but the system is saying I cann only pm certain people at my current level.
     
  4. Oct 26, 2011 #624 of 2413
    Deity

    Deity New Member

    4
    0
    Oct 9, 2010
    Yea, the reason is your post count needs to be at 10. So you need to post 6 more times!!! :( I'm in the same boat!
     
  5. Oct 26, 2011 #625 of 2413
    Tivo_60

    Tivo_60 NY State of Mind

    1,085
    0
    Jun 13, 2003
    Long Island, NY
    Plus, 3 posts, other than this one, in 7 years is pretty sad :(
     
  6. Oct 26, 2011 #626 of 2413
    Deity

    Deity New Member

    4
    0
    Oct 9, 2010
    I know this wasn't directed at me, however,,, Not for nothing, but if we all had something to contribute, maybe we would. I helped in the ONLY opportunity I seemed to have had! The majority of peeps coming around these days just seem to be desperate ones whose HD just took a dive. Heck, that's what brought me here! LOL
     
  7. Oct 27, 2011 #627 of 2413
    cherry99

    cherry99 New Member

    4
    0
    Oct 27, 2011
    Hi lillevig,
    My TivoHD TCD652160 hard drive just died.
    Please PM me links to virgin images for WINMFS and MFSTools.
    Thanks in advance.
     
  8. Oct 27, 2011 #628 of 2413
    lillevig

    lillevig Cold in East Iowa

    1,772
    0
    Dec 6, 2010
    Marion, Iowa
    PM's sent.
     
  9. Oct 27, 2011 #629 of 2413
    cherry99

    cherry99 New Member

    4
    0
    Oct 27, 2011
    Thank you
     
  10. Oct 30, 2011 #630 of 2413
    befaythful

    befaythful New Member

    7
    0
    Jul 18, 2008
    Hi,
    Would someone please PM me links to images for my TCD652160. I'm scared it's the power supply as I have no luck (once i get to powering up, i'm stuck)..i've tried backing up that drive and restoring to another...but no good...sounds like there is no spinning going on.

    I figured it couldn't hurt to try someone else's image. I'm using a usb docking station with my drive and WinMFS.

    Thanks for a link!
     
  11. Oct 30, 2011 #631 of 2413
    unitron

    unitron Active Member

    16,400
    5
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    Do you get the welcome screen, but it doesn't proceed to the just a few more minutes screen?

    Have you tried any kickstart codes yet?
     
  12. Oct 30, 2011 #632 of 2413
    befaythful

    befaythful New Member

    7
    0
    Jul 18, 2008
    I get the initial powering up screen which just cycles over and over (only getting the green light on the front. I have not been able to use the pause button to access anything. Initially, I took the hard drive out, backed it up, and ran bootfix. It then appeared to work and came on, but when I woke the next morning it was once again cycling through the power up screen (never making it to the almost there screen)

    Since then, nothing I do works. I also tried restoring from the 160gb to a 250 that i have but it still does the same cycle.
     
  13. Oct 30, 2011 #633 of 2413
    unitron

    unitron Active Member

    16,400
    5
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    How long is the initial screen on the screen before it reboots?

    When you say you ran bootfix, are you talking about the thing built into WinMFS or something else?
     
  14. Oct 30, 2011 #634 of 2413
    befaythful

    befaythful New Member

    7
    0
    Jul 18, 2008
    Yeah, I ran the WinFMS Fix bootpage tool.
    It is usually on the initial screen for about a minute before it restarts.
     
  15. Oct 30, 2011 #635 of 2413
    unitron

    unitron Active Member

    16,400
    5
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    Run WinMFS, select the drive, click on mfsinfo, see if your booting from 3 and 4 or 6 and 7.

    If 3 and 4, do bootfix option 2 to change it to 6 and 7, if 6 and 7, do option 1 to change it to 3 and 4.

    Try the drive in the TiVo.

    If no joy, put the opened TiVo near an opened computer with the drive in between, unplug the SATA data cable that goes to the drive from the TiVo motherboard, plug in a known good SATA data cable between the TiVo motherboard and the drive, and run a SATA power lead from the computer to the drive.

    Boot the computer (you don't need the computer itself exactly, you just need the power supply to spin up the TiVo drive), make sure the drive is spinning, then boot the TiVo (best way, get a power strip with a switch to plug just the TiVo power cord into and use the switch to boot it).

    If that works, or makes any kind of difference, it's time to learn about capacitor disease and examine the TiVo's power supply very closely.
     
  16. Oct 30, 2011 #636 of 2413
    nmtbb

    nmtbb New Member

    2
    0
    Oct 30, 2011
    Hello all,
    Can someone PM a link to an image for TCD652160? I tried to pull a backup from my failing unit and it just gives an error that says "Error Reading from zonemap!" If anyone can point me to an image it would be greatly appreciated!

    Thanks
     
  17. Oct 30, 2011 #637 of 2413
    befaythful

    befaythful New Member

    7
    0
    Jul 18, 2008
    Thanks for the information. I was able to test and do the bootfix however, I still had the same problem. Your idea for testing the power supply is great. Unfortunately, I only have laptops here.
    I do have a working Series 2 Tivo that I don't need, however, I am guessing there is probably a difference in power supplies right?

    Do you think it is worth it to try to get someone's image and restore the hard drive with that?

    Thanks again.
     
  18. Oct 30, 2011 #638 of 2413
    unitron

    unitron Active Member

    16,400
    5
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    There are several differences in the power supplies.

    You might be able to "borrow" some capacitors for test purposes.

    Which model Series 2 do you have?

    Do you own a soldering iron?
     
  19. Oct 30, 2011 #639 of 2413
    befaythful

    befaythful New Member

    7
    0
    Jul 18, 2008
    I have a TCD649080 (and a soldering iron) :)
     
  20. Oct 30, 2011 #640 of 2413
    unitron

    unitron Active Member

    16,400
    5
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    Well, that's the best Series 2, unless you need to borrow some capacitors for an HD power supply:D

    Okay, back to my use a computer power supply plan, only this time without the computer:).

    If you can find a 4 pin Molex to SATA power adapter locally (the 4 pin Molex end should be male pins, not female sockets), you can use the S2 power supply's 4 pin hard drive power socket to run the HD drive.
     

Share This Page