1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need an image? Don't PM me. :)

Discussion in 'TiVo Upgrade Center' started by rcobourn, Mar 25, 2008.

  1. Wilma Bird

    Wilma Bird New Member

    2
    0
    Dec 30, 2016
    I'm sorry, but I must have posted this request on the wrong thread. Can someone provide my with an image for a TCD746320? I need to fix my TiVo before the new season of "The Bachelor" begins next week. Thank you in advance.
     
  2. ggieseke

    ggieseke Well-Known Member

    4,112
    32
    May 30, 2008
    Both threads are OK. PM sent.
     
  3. djl25

    djl25 C64 hacker

    96
    0
    May 26, 2005
    Providence, RI
    I've been going back and forth with TiVo support, and I think they are wrong about this: is it possible for a box to update when it hasn't made it through guided setup? My series 2 is on 9.3.2c. I had done a clear and delete everything some time ago, before I put it in storage. Now, because of the Rovi update, I can't even get through setup. I've been told to leave it plugged in (in order to get the software update) but that clearly isn't working. Does anyone have an idea how I can update this box?
     
  4. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    7,043
    32
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Even a new Tivo gets updated after the 4th or 5th connection, but a Series 2 may not be as relevant for today's technology.
     
  5. Wil

    Wil Senile Member

    4,205
    64
    Sep 26, 2002
    For the Tivo model HD, the TCD652160, are there images for 11.0n.j1 or k1 available?

    Thanks.
     
  6. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    3,392
    125
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    I haven't seen where anyone has created them as J1 and K1's deployment so far seems to be limited. I have a "spare" HD and was going to create one when K1 was sent out (currently still has H1).

    Scott
     
  7. Wil

    Wil Senile Member

    4,205
    64
    Sep 26, 2002
    Thanks. I'll look around and if I find images the donor is willing to share I'll post info.

    I'm totally on my own for these updates on the model HD from now on, as I made the mistake of opening a case# with Tivo and they detected my hard drive was not the original hard drive and thus "not compatible" with any further updates. Right. It's now in the notes for my account so I'm basically dead to Tivo Inc.
     
  8. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    3,392
    125
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    I have not heard where TiVo will not send new updates to TiVo's that have been upgraded so I'm not sure that you have anything to worry about despite anything they may have told you on a support call. Do you actually need an image to repair your HD now or are you in a Comcast area that needs the J1 fix but haven't gotten it?

    Of course unless they find any more bugs related to MPEG4 recording, there probably won't be any more updates for the HD in any case.

    Scott
     
  9. Wil

    Wil Senile Member

    4,205
    64
    Sep 26, 2002
    Between the Tivo HDs I have and get involved with supporting, I have maybe 15; most of them have replacement hard drives. All of them were updated by Tivo to 11.0n.H1 except one which was in storage and now will not get an update from Tivo automatically after weeks in service. I got a Tivo case# for this but later after some follow up Tivo now says this HD is not compatible because of the hard drive upgrade and they closed the ticket.

    Coincidentally (and I am always suspicious of coincidences), I can't get this particular HD to take a manual 11.0n.H1 image, which is why I contacted Tivo to try to force a normal upgrade. Both LiveMFS and WinMFS fail. I am at a location for a few months where I don't have my entire workbench of Tivo tools to deal with this anomaly, but I thought I'd try J and K.
     
  10. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    3,392
    125
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    What happens on this TiVo with a clean H1 image?

    Scott
     
  11. Wil

    Wil Senile Member

    4,205
    64
    Sep 26, 2002
    The Tivo won't boot. On some occasions has made it to a menu, usually goes through "few more minutes" then back to starting up again. Sometimes green screen. I only have three hard drives with me to work with and it is faintly possible they are all bad.

    I am going to do some more experimenting with the limited resources I have with me, but my point was that Tivo is using absence of original hard drive as a reason NOT to give you the H1 update (unless you got it "live" when they initially rolled it out).
     
  12. jmbach

    jmbach der Neuerer

    1,662
    22
    Jan 1, 2009
    It sounds like a power supply issue.
     
  13. Wil

    Wil Senile Member

    4,205
    64
    Sep 26, 2002
    Unlikely. Works fine with the existing drive; replaced the cap usual suspects prophylactically a couple of years ago.
     
  14. jmbach

    jmbach der Neuerer

    1,662
    22
    Jan 1, 2009
    Does that drive boot in your other TiVo HD? If it does, then it is not the drive and points the problem to the TiVo itself. So you are either dealing with power supply, cabling, or motherboard. First two are fixable.
     
  15. Wil

    Wil Senile Member

    4,205
    64
    Sep 26, 2002
    This is really a digression from the thread I didn't mean to get into. I will manipulate the variables at some point when I have more tools available. My remark about the problem was in passing and I'm sorry I did that.

    Lest it be lost in all that:

    1. Continued search for J and K images.
    2. Tivo will use absence of original hard drive as an excuse not to later force a system upgrade, once the original saturation rollout has completed. An issue only for Tivos in seasonal homes or otherwise inactive during the rollout. Whether lack of of original equipment interferes or will interfere with system updates moving forward is uncertain.
     
    Last edited: Jan 15, 2017
  16. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    3,392
    125
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    But there should be no reason to force an upgrade. When an out of date TiVo connects it should update to the current version. Someone just reported today about bringing their inactive S3 online and it updated to H1 for example.

    Scott
     
  17. Wil

    Wil Senile Member

    4,205
    64
    Sep 26, 2002
    Well that's what I originally hoped would happen. I'm going to put the drive back in that I started with and just leave it hooked up for awhile. Maybe repeat the various combinations of connect-to-servers/guided-set-ups/power-cycles incantations a few more times and then just leave it alone for another week or so.
     
  18. videobruce

    videobruce OTA is still alive

    385
    0
    Nov 30, 2012
    Buffalo NY
    I have what appears to be a corrupted firmware update to a 652. The DVR boots of, but it forced me to check both OTA & CATV when I'm only using OTA.
    I have another image from another 652 from a couple of years ago, but it isn't from this unit.

    I found those links back from 2011 in this thread for 11m images. If I use those, will they produce the same problems re-running GS? There is nothing newer?
     
  19. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    7,043
    32
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    You can use an image from another unit of the same model but you may have to run "Delete &Clear Everything" if you go into System Information and the Service Number is all zeros. Then have to go through Guided Setup again.
     
  20. videobruce

    videobruce OTA is still alive

    385
    0
    Nov 30, 2012
    Buffalo NY
    I wanted to avoid doing that since it temporary wipes out the 'lifetime service' level, at least it did that once before until I ran GS again which makes me nervous. :eek:
     
    Last edited: Jan 25, 2017

Share This Page