1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MRV confusion?

Discussion in 'TiVo Help Center' started by Mindflux, Dec 24, 2008.

  1. Dec 24, 2008 #1 of 309
    Mindflux

    Mindflux TiVowned

    934
    0
    Jan 16, 2008
    I have a Series 2 and a TivoHD both on wireless. Right now, I know the TiVoHD can see the stuff recorded on the S2 box, but when I check the S2 box it says my TiVoHD doesn't have any shows recorded on it.

    It does, I assure you. Some aren't even HD.. so they should be 'playable' on the S2 box.

    Does it take time to sync up? How does that work?
     
  2. Dec 24, 2008 #2 of 309
    TomJHansen

    TomJHansen New Member

    182
    0
    Nov 6, 2000
    Mesa, AZ, USA
    Make sure that both have made daily calls since setting the names on Tivo.com and enabling the transfers.
     
  3. Dec 24, 2008 #3 of 309
    jjberger2134

    jjberger2134 Member

    1,598
    0
    Nov 19, 2002
    A reboot of both machines sometimes clears up this problem.

    Otherwise, make sure on TiVo.com that both machines are on your account, have the same MAK, and as said above, make sure the transfers enabled box is checked.

    If you recently added the second box to your account you may have to wait up to 72 hours (at least that is the time I have heard) to allow time for the boxes to sync up with one another.
     
  4. Dec 24, 2008 #4 of 309
    bkdtv

    bkdtv New Member

    7,902
    0
    Jan 9, 2003
    DC Metro Area
    Keep in mind that no shows recorded from a HD channel will be available for transfer to a TiVo Series2. It doesn't matter whether the program itself was originally in SD or HD; if it was recorded from a HD channel, it can't be transferred to a Series2.
     
  5. Dec 25, 2008 #5 of 309
    Mindflux

    Mindflux TiVowned

    934
    0
    Jan 16, 2008
    Right. But this is simply saying NO recordings. I know there are several SD recordings that should show up.
     
  6. Dec 25, 2008 #6 of 309
    Mindflux

    Mindflux TiVowned

    934
    0
    Jan 16, 2008
    Ok, I rebooted the S2 box and it still doesn't see the TiVoHD. I even recorded something off a S.D channel to check... no luck there. The THD does see the S2 recordings though. Both devices are in good standing on the same account.
     
  7. Dec 25, 2008 #7 of 309
    Ben_Jamin75

    Ben_Jamin75 New Member

    570
    0
    Dec 18, 2003
    Toledo, OH
    What software version do each of the boxes have?
    If the TiVoHD is new, it needs to update to 9.4 or 11 first.
     
  8. Dec 25, 2008 #8 of 309
    Mindflux

    Mindflux TiVowned

    934
    0
    Jan 16, 2008
    TiVOHD has 11 and the S2 has 9.2.1 or something like that?
     
  9. Dec 25, 2008 #9 of 309
    bedelman

    bedelman Call me Bob

    3,564
    0
    Feb 26, 2001
    Crystal...
    I'm not sure if this would cause this to happen or not, but you might want to check the "Transfers Enabled" setting on Manage My Account. You can also go into the Advanced Troubleshooting screen on both TiVo boxes (press zero followed by Thumbs Down while on the Now Playing List). The AT screen will show whether the TiVo has Transfers Enabled (shown at the top of the screen) as well as all the TiVo boxes on your account.

    It might also be worthwhile to go into System Information and see if they show a,a,a next to the TiVoToGo line.

    - Bob
     
  10. Dec 25, 2008 #10 of 309
    Mindflux

    Mindflux TiVowned

    934
    0
    Jan 16, 2008
    Transfers are enabled on both. There's a TiVO help file that says if that wasn't enabled the TiVo would alert me as to that's the reason why I can't get to it.

    I'll check the other stuff. The HD can read the S2 all day long, which is what's odd.
     
  11. Dec 25, 2008 #11 of 309
    scandia101

    scandia101 Just the facts ma'am

    10,519
    0
    Oct 20, 2007
    MN, greater...
    Did you reboot both Tivos as jjberger suggested or just the S2?
     
  12. Dec 25, 2008 #12 of 309
    Mindflux

    Mindflux TiVowned

    934
    0
    Jan 16, 2008
    I have not rebooted the TiVoHD yet, though I have a feeling a power spike did that anyway. Whenever we have a little power outage or brown out my AppleTV turns on (which it was).

    Edit* Both are rebooted, still no love.
     
  13. Dec 25, 2008 #13 of 309
    bkdtv

    bkdtv New Member

    7,902
    0
    Jan 9, 2003
    DC Metro Area
    Are you sure the SD recordings on the TiVo aren't copy protected? Select a SD recording on the TivoHD and click the INFO button; you will see a copy protection warning if it is protected and unavailable for transfer.

    Alternatively, you can connect to your TiVo with TiVo Desktop and/or through the web (https://yourtivoip/) to see if those recordings are protected.
     
  14. Dec 25, 2008 #14 of 309
    Mindflux

    Mindflux TiVowned

    934
    0
    Jan 16, 2008


    According to TiVo help pages copy protected content shows with a red x mark but still shows In the mrv npl list. But no. It's not all copy protected.
     
  15. Dec 25, 2008 #15 of 309
    Ben_Jamin75

    Ben_Jamin75 New Member

    570
    0
    Dec 18, 2003
    Toledo, OH
    Could be a network issue. Try restarting your router.
     
  16. Dec 25, 2008 #16 of 309
    Mindflux

    Mindflux TiVowned

    934
    0
    Jan 16, 2008
    That'd be an odd one. The videos flow freely from the S2 to the THD but not vice versa (the S2 doesn't think the THD has any).

    Here's a few unprotected content that the S2 should be able to stream. Not recorded on Disc HD, not HD content either.
     

    Attached Files:

  17. Dec 25, 2008 #17 of 309
    Mindflux

    Mindflux TiVowned

    934
    0
    Jan 16, 2008
    Here's another oddity.

    If I'm on the S2 and I select my THD in the NPL, and his select again very quickly I'll actually browse into the group for one of my shows. It says 0 are available to play, and if I go back it still says that my THD has no shows for me to view. That's a real weird one.
     
  18. Dec 25, 2008 #18 of 309
    Mindflux

    Mindflux TiVowned

    934
    0
    Jan 16, 2008
    Recorded PBS in 480i and still no dice.
     
  19. Dec 25, 2008 #19 of 309
    bedelman

    bedelman Call me Bob

    3,564
    0
    Feb 26, 2001
    Crystal...
    If it's not showing anything, it's not going to be anything to do with format, copy protection, etc.

    Anything on what shows on the Advanced Troubleshooting screens (on both boxes) as well as what shows next to TiVoToGo on the System Information screen?

    Do both boxes show a Media Access Key when you go to the Media Access Key screen on the TiVo itself?

    - Bob
     
  20. Dec 25, 2008 #20 of 309
    Mindflux

    Mindflux TiVowned

    934
    0
    Jan 16, 2008
    Bob,
    The MAK is the same for both. I can log in via https://ipoftivo for both of them using tivo/(keynumber) .

    Advanced troubleshooting shows me no problems that I'm seeing?, and the system Info has a,a,a for TTG features on BOTH boxes.

    Like I said, the THD can read/stream from the S2, the S2 SEES the THD, but says there is nothing at all recorded on it.

    And again, if I press select twice in sequence when selecting the THD in the NPL on the S2DT, I can get into a group for a show I watch and record on the THD, though it shows 0 shows for content. Very interesting.
     

Share This Page