1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MRS Issues with new Software

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by compnurd, May 11, 2012.

  1. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    All I can say is that with a wired network I use MRS every day between 2 Premieres and it has been flawless for me before and after this latest software update. Best feature added by TiVo in many, many years. MRS requires a stable network without temporary dropouts or high packet losses that can plague wireless networks.
     
  2. compnurd

    compnurd New Member

    1,011
    0
    Oct 6, 2011
    As stated in the thread, wired network with error
     
  3. aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,163
    21
    Jan 31, 2002
    Northern...
    I've not seen anything yet using Elite to Elite for MRS. But I've only used MRS for about six total hours since the update.
     
  4. h00ligan

    h00ligan New Member

    85
    0
    Nov 29, 2007
    I'm a 20 year vet of IT and for half of that a network engineer creating transcontinental LANs. Believe me when I tell you my LAN has no pl or dropouts. It easily triples tivos transfer capability. Steadily. I know because I monitor it.

    Additionall let's just think Occam's Razor here. TiVo introduced streaming when a network was in place. It streamed easily. TiVo released a software update and that same day it started to fail to stream. Transfer throughput on non flagged content is maxed. People with wired networks have this issue.


    It's obvious TiVo screwed it. Like they do every time they force feed their mandatory beta upgrades. Clearly they have an extremely limited beta pool either in expertise or size, perhaps both.

    They constantly screw up...raise rates...then wonder why people say why bother.


    Can anyone really recommend a TiVo premiere with cable card and tuning adaptor to a person who just wants to watch tv?


    Oh and just for kicks they advertise to you on top of your monthly charges.


    It's just shocking they still have a user base. When Mrv or central dvr hits all major cable....TiVo is going to be out of business. The only good thing they have is customer service.....service not support. Support people are never told anything but they sure are nice.
     
  5. aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    19,163
    21
    Jan 31, 2002
    Northern...
    Most people aren't having an issue are they? I have not seen any issues yet using MRS on my gigabit network. If TiVo screwed it I would think most people woul be having this issue. Not just a handful.
     
  6. compnurd

    compnurd New Member

    1,011
    0
    Oct 6, 2011
    There is something still changed here as i never saw this error before the update. Either they changed the level of tolerance for this error or it is new
     
  7. cherry ghost

    cherry ghost Active Member

    5,276
    5
    Sep 13, 2005
    Chicago
    I've only had it happen once and that was while transferring and streaming at the same time. It streamed properly on the third try.
     
  8. randyb359

    randyb359 Member

    666
    0
    Jan 3, 2009
    I have seen it a couple time. It always resumes play right away so I find it only slightly annoying.
     
  9. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    I haven't seen the error yet (fingers crossed) and I use MRS for at least 2 hours per day during the week and more during the weekend.
     
  10. WeBoat

    WeBoat New Member

    241
    0
    Nov 6, 2002
    SWFL
    1 Premiere and 2 Elite's. Mostly wired network with 1 on new 500mbs Powerline. One of the units keeps disappearing from the available MRS list. On reboot it shows back up for 2 or 3 days and disappears again. Streaming works great though. Love it when the devices are there.
     
  11. lessd

    lessd Active Member

    7,695
    5
    Jan 23, 2005
    CT
    I have seen this once, last night after reading this post. It resumed play right away so I will see if it happens again.
     
  12. jcole66

    jcole66 New Member

    22
    0
    Sep 15, 2003
    District of...
    Margaret,

    I emailed you all my info last week. This has been an on-going streaming problem since this update. I've found if I reboot either one of my Premiere TiVo's I can stream for a while before the error returns. Over the weekend I just got into a routine of rebooting my Living Room TiVo if I knew I'd want to stream something from the Bedroom TiVo. Obviously this is not the best scenario or user experience but for the moment it's how I'm getting by.

    I appreciate any update on this issue.
     
  13. sharkster

    sharkster Well-Known Member

    3,895
    98
    Jul 3, 2004
    NV
    I had posted a while back that this was a VERY infrequent occurrence for me.

    Well, since the update, it happens pretty much every time I'm streaming - at least once per show. Only one time did it take me a couple of times to try and continue watching.

    But it IS happening a LOT more than it was before the update. Before it was maybe one in 10 shows (I was MRSing a lot) and now it's pretty much at least once per show.

    I have a pretty steady, wireless, network, FWIW.

    It would be pretty impossible for me to wire everything together in my house but I don't think that should be necessary since it was working fine before. Well, I could possibly wire the two Tivos together. Can that be done to create wired without wiring to my router also? I have a Cat5 cable under my house from when I had my two Series 2 machines wired together for MRV. I don't know what all is involved in that.
     
  14. h00ligan

    h00ligan New Member

    85
    0
    Nov 29, 2007
    5 seconds of any show. Error. Retry. 5 seconds. Error. Retry.


    TiVo support suggested I reboot my network. I had. Did it again, same result.


    Transfers without a hitch. Won't stream.
     
  15. h00ligan

    h00ligan New Member

    85
    0
    Nov 29, 2007
    Most people didn't have the grey screen issue, many did.

    Could be any number of things, even something to do with Cale cards, tuning adapters, etc.

    However. Nothing else changes, TiVo updates, error occurs. Not rocket science.
     
  16. robaustin

    robaustin New Member

    106
    0
    Nov 14, 2004
    V68 error here as well. Rebooted both Tivos and my router. Same thing.

    --*Rob
     
  17. arizon

    arizon New Member

    35
    0
    Apr 16, 2010
    Tucson, Arizona
    Before the update, I could stream without issues most of the time (one of my PXL is wireless). Since the update was applied to both of my PXLs, I have not been able to stream once. I usually stream from wireless unit to wired unit. I can get the remote menu to show me what shows are available but when I hit the final play confirmation, I get a complaint about the network not working. So, yesterday I tried to stream in the reverse direction for me (wired to wireless) and this time I saw this V68 error I had not seen before... Nothing in the update information I have seen indicates that changes were made to streaming, so I don't get it.

    Note: My network (router, router software, etc...) has not changed at all. The only difference appears to be the new update.
     
  18. HeatherA

    HeatherA Old AVS Forum Member

    943
    0
    Jan 9, 2002
    I just ran into this for the first time the other day. Very annoying. Ended up switching rooms to finish watching my program. Both TiVos are wired, same software.
     
  19. robaustin

    robaustin New Member

    106
    0
    Nov 14, 2004
    I received a tweet from Margret (TivoDEsign) that they are working on the V68 issue.

    --*Rob
     
  20. lessd

    lessd Active Member

    7,695
    5
    Jan 23, 2005
    CT
    Good news as my wife starting to complain about this.
     

Share This Page