1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lost some local channels

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by wishbone4401, Apr 4, 2012.

  1. Apr 20, 2012 #81 of 627
    l2bengtrek

    l2bengtrek New Member

    187
    0
    May 31, 2006
    Cincinnati,...
    Hello All!

    It has been a LONG time since I have been on here. My hacked Tivo has been serving me well..up until this missing local problem. I bought my Tivo already hacked..but I am pretty decent with computers and build them myself. Over the years I have browsed through the ZIPPER thread and am somewhat familiar with how it works. Like others though, I'm not real patient..but I am willing and I believe able to do this so here goes...

    Can I do this to get my locals back and still have all the hacks?

    1. Get the 6.4 image and networking cd's from DVRupgrade.com to enable the usb ports for networking.
    2. Run them on a new drive. (or the original drive)
    3. Once installed back in the Tivo, open up TELNET and run the script.

    I would do all of this in accordance with the instructions on the original ZIPPER thread.


    Would this get me back in business? I've never used the MRV feature so I'm not worried about that...but other features...including an "unmentionable" one I don't want to live without if I can help it..

    Thanks!
     
  2. Apr 20, 2012 #82 of 627
    stevel

    stevel Dumb Blond TCF Club

    28,172
    21
    Aug 23, 2000
    Nashua, NH
    As far as I know, MRV is the only thing you lose. But from indications I have seen here, 6.4a is "back in the stream" and it may be sitting in your MFS database ready for installation if you follow the correct instructions.

    I've never been a fan of "Zipper" and other script-based tools for hacking as that means when something goes wrong, you're unable to recover.
     
  3. Apr 20, 2012 #83 of 627
    l2bengtrek

    l2bengtrek New Member

    187
    0
    May 31, 2006
    Cincinnati,...
    Thanks Steve...saw your comments about this local channel topic over at DBSTALK and that led me back over here..don't quite know what you mean about MFS and "in the stream" though...are you talking about DirecTV putting it back out for download? I have read about that..what are "the instructions" you're talking about?

    Thanks!
     
  4. Apr 20, 2012 #84 of 627
    texasbrit

    texasbrit New Member

    84
    0
    Mar 17, 2004
    I haven't seen any indication that 6.4a is available again....yet
     
  5. Apr 20, 2012 #85 of 627
    l2bengtrek

    l2bengtrek New Member

    187
    0
    May 31, 2006
    Cincinnati,...
    Guys,

    looking a little further into what I need to do..in regards to my previous plan of attack...if I run the DVRupgrade cd's to get myself running again...All I have to do is open up a telnet window and type in the command for the script? Where does the script come from? Little fuzzy on this part...
     
  6. Apr 20, 2012 #86 of 627
    tward_biteme1

    tward_biteme1 Member

    379
    0
    Jan 16, 2004
    Maryland, USA.
    downloaded 6.4a-01-2-301.slices.tgz since -301 is the current active 6.2a, but now -101 for 6.4a is showing, does it matter if I use that one with the slicer?

    Directory of /SwSystem starting at ''

    Name Type FsId Date Time Size
    ---- ---- ---- ---- ---- ----
    6.2a-01-2-101 tyDb 196612 02/17/07 08:41 700
    6.2a-01-2-121 tyDb 196616 02/17/07 08:41 700
    6.2a-01-2-151 tyDb 196617 02/17/07 08:41 700
    6.2a-01-2-301 tyDb 196618 03/09/07 23:12 724
    6.2a-01-2-321 tyDb 196619 02/17/07 08:41 700
    6.2a-01-2-351 tyDb 196620 02/17/07 08:41 700
    6.2a-01-2-381 tyDb 196621 02/17/07 08:41 700
    6.2a-01-2-3F1 tyDb 196622 02/17/07 08:41 700
    6.4a-01-2-101 tyDb 8567752 04/20/12 20:34 780
    ACTIVE tyDb 196618 03/09/07 23:12 724
     
  7. Apr 20, 2012 #87 of 627
    dewdogger

    dewdogger New Member

    5
    0
    Feb 27, 2009
    I live in Chicago and lost channels 2, 5, 7, and 32 two days ago along with a lot of other people. I saw the post re: upgrading to 6.4a to fix this problem. I was on 6.2 and was told by DirectTv that is what was required. I used the link from page on one this thread(Thanks by the way) to download the 6.4a slices which worked fine. I bought the Slicer tool and ran it without any problems that I could see. WHen the system was rebooted, it came up on 6.4a, I got channel 32 back but not 2, 5, and 7. I have tried reprogramming from satellite several times without success. It's been almost 24 hours since I upgraded and still no 2, 5, and 7. I saw one post that said it may take 24 hours for these to come back but 32 (Fox) was back immediately. Do I need to delete my guide/season pass/etc and let that rebuild? I don't want to a clear and delete but that may be next. As others have posted, I don't want to have to do the pain of rebuilding another drive. It may be time to bite the bullet and retire these old antiques. I have an RCA 40 and Philips 80 Series 2. I've gotten a lot of mileage out of them. Anybody else have issues with local channels after upgrading to 6.4a? Thanks.
     
  8. Apr 20, 2012 #88 of 627
    wetchemistry

    wetchemistry New Member

    54
    0
    Dec 3, 2010
    I also downloaded slicer and upgraded both my DSR704's to 6.4a and got channel 11 back immediately on both, but not 2,5,7. I'll wait to see if they come back by morning.
     
  9. Apr 20, 2012 #89 of 627
    markis

    markis Member

    102
    0
    Mar 1, 2005
    Yes, I'm still missing locals more than 24 hours after upgrading to 6.4a. I also ran the satellite setup again today and the channels still are not in yet. I do see the channels and descriptions in the guide, but when I tune to them, I just get a blank black screen.

    I'm sure that the machine is running 6.4a, but I'm wondering if there's anything I can do over telnet to confirm that the machine is now compatible with DVS. Or is there a shell command to force a full download of new guide data?
     
  10. Apr 20, 2012 #90 of 627
    Whipl50

    Whipl50 New Member

    23
    0
    Jan 31, 2006
    Called DirecTV and was told that I need to attach a phone line and upgrade to 6.4. Can anyone point me in the direction of a thread that will explain how to do this? I can still telnet into my Tivo. I get a bash prompt, but it doesn't look like my /var/hack files are still there. It's been years since I messed with this, do I need to ftp back into the Tivo and put the files back?

    I'm just looking to force an upgrade at this point, either through a phone call, or through telnet.

    Thanks!
     
  11. Apr 20, 2012 #91 of 627
    dw17

    dw17 New Member

    29
    0
    Apr 21, 2005
    I used the Slicer and worked great. Just waiting for Service Data to download and fix the issue.

    2, 5, and 7 are out, but 11 and 32 came back right away with the 6.4a upgrade.
     
  12. Apr 21, 2012 #92 of 627
    zorro255

    zorro255 New Member

    42
    0
    Apr 7, 2006
    Did you lose MRV?
     
  13. Apr 21, 2012 #93 of 627
    markis

    markis Member

    102
    0
    Mar 1, 2005
    Going on two days after the 6.4a upgrade on one machine and still no 2, 5, 7 here. I also completed another manual 6.4a upgrade on my second machine last night and the channels aren't coming in this morning (still under 24 hours).

    I wonder if DirecTV has somehow misconfigured their DSV streams for 2, 5 and 7 in the Chicago market so that they aren't compatible even after a 6.4a upgrade. It wouldn't the first time they've had a glitch like this on their end.

    Does anyone have a contact at DirecTV that they could ask to look into this issue of a possible misconfiguration with 2, 5, 7 in Chicago? I'm doubtful that calling customer service would send the message up the chain to the right technically-minded person of authority.

    Are there any telnet commands we can run to narrow down the problem here? For those in other regions that have all their locals back with 6.4a, what values are you seeing now on fixed channels in the TivoWeb User Interface, Channel Guide, Callsign details under Spi= 127 (StreamLanguageDescriptorList) and StreamType= 2 3 3 (unknown)? (As wishbone4401 described here).

    Without slicer a manual upgrade can get tricky, but you can start reading here:

    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?p=6687969#post6687969

    I've updated a couple machines starting with those slices. As stevel, mentioned, I also followed the thread at another site: deal database dot com, search for "6.3a upgrade via bash". Some of my old notes from an earlier 6.3 manual upgrade based on that guide are here:

    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?p=5664951#post5664951

    Make sure to edit your installSw.itcl so it does NOT contain any "reboot" commands (change to "exit 0") or else you will lose telnet and have to pull the drive and hook it up to a PC with a Live CD to re-hack everything from scratch. If all those threads are confusing, it's probably best not to attempt it.
     
  14. Apr 21, 2012 #94 of 627
    wetchemistry

    wetchemistry New Member

    54
    0
    Dec 3, 2010
    Markis I'm in the same boat as you, "upgraded" both of my DSR704's to 6.4a and did the call in, re-authorization, reset satellite's etc.... Waited for the service data download and no joy. This is very disappointing. I wonder if there is a different 6.4a available?
     
  15. Apr 21, 2012 #95 of 627
    markis

    markis Member

    102
    0
    Mar 1, 2005
    Well, I don't think so. I used the same slices link that falstaffpac posted earlier in the thread and he said that fixed his problem. But I think he was in a different region, because he posted before there were problems in Chicago.

    This 6.4a is the same one that's been out for 3 or 4 years. There hasn't been an update for a long time.
     
  16. Apr 21, 2012 #96 of 627
    tward_biteme1

    tward_biteme1 Member

    379
    0
    Jan 16, 2004
    Maryland, USA.
    I've upgrade one out of two and it worked. The locals came back pretty quick.
     
  17. Apr 21, 2012 #97 of 627
    markis

    markis Member

    102
    0
    Mar 1, 2005
    In what region? (Maryland?) The only area that people are reporting problems after updating to 6.4a seems to be the Chicago market channels 2, 5, 7 (CBS, NBC, ABC).

    That's why I suspect a configuration error here on those channels, since all the locals seem to be coming back in other areas of the country after an update to 6.4a.

    To put it another way, has anyone in the Chicago market gotten all their locals back including 2, 5, 7 after updating to 6.4a?
     
  18. Apr 21, 2012 #98 of 627
    Pete_C

    Pete_C New Member

    29
    0
    Mar 29, 2007
    Midwest
    Apologies here:

    I updated (via slicer) and thought (reported by wife to me) that 2, 5, & 7 had come back and in fact they have not.

    Prior to the update a 1 hour phone call to DTV CS did say to connect my telephone line and update in that fashion. They also told me to call 24 hours after the update should I not see Chicago channels 2, 5, & 7.

    Initially they did do a kind of "hard sell" to me stating that my equipment was now too old to get the new HD channels. (personally I don't mind keeping SD for the DTV; as I also have Comcast Service) relating to a "free" update to their DTV DVR or a $21 installation service charge and a $15 extra charge for a DTV new Tivo which would be leased instead of purchased. I refused both.

    I am currently running TivoWebPlus version 2.1 B3. Here is what my info page shows.
     

    Attached Files:

  19. Apr 21, 2012 #99 of 627
    tward_biteme1

    tward_biteme1 Member

    379
    0
    Jan 16, 2004
    Maryland, USA.
    Yes, Maryland...
     
  20. dwellar

    dwellar New Member

    27
    0
    Apr 9, 2006
    No 2 5 7 for me. Chicago. Going on 14 hours (overnight) since upgrading from 6.2 to 6.4a via manual slices. DSR704.
     

Share This Page