1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lost some local channels

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by wishbone4401, Apr 4, 2012.

  1. dy123

    dy123 New Member

    6
    0
    May 28, 2010
    I have a Philips DSR7000. Upgraded to 302 Hours with Instant Cake running 6.2a.

    About 2 months ago I lost local channels in Southern California. It had been so long ago that I did the whole hard drive swap that I forgot about all the details of how I even did it.

    I pulled out my old 50 foot phone cord and hooked the unit up to the wall jack. I did that for about 2 weeks, but nothing ever happened. It connected fine, but update was never downloaded. I put away the phone cored and thought I was out of luck.

    It was unplugged for about 3 weeks.....and for some reason at 11:30 last night I thought I should plug it in again and see what happens. I forced it to connect. It connected and did a download (maybe 5 minutes).

    When I went back into phone setting to check status it said "pending restart". I went to bed and when I checked this morning all my locals were back! Now is says software version 6.4a.

    I was about to try all kind of costly alternatives to get my locals back. SO glad I happed on its own.

    btw I never gave my tivo details here or on the other forum. So those of you that didn't either, it should eventually download and upgrade. I guess it is just a waiting game. Have faith, it should work eventually.

    Even though the debacle should have never happened….thanks to whoever fixed it!
     
  2. N-HARDY

    N-HARDY New Member

    15
    0
    Apr 3, 2009
    DRUM ROW PLEASE... My sister's series 2 Philips DSR708 downloaded software version 6.4a. The local channel have reappeared after two months!!!!!!!!
     
  3. CrashHD

    CrashHD I am the me.

    757
    0
    Nov 10, 2006
    MO, USA
    drum *roll*? :confused:;)
     
  4. Jul 2, 2012 #464 of 627
    jwracer14

    jwracer14 New Member

    2
    0
    Feb 2, 2002
    Hughes Series 2 sd-dvr40
    software version 6.3e-01-2-151
    service number 351-0000-A067-F4C1
     
  5. Jul 3, 2012 #465 of 627
    kkesler

    kkesler New Member

    56
    0
    Feb 8, 2002
    Georgia
    6.4a now, had it for a few days.

    Still no locals.

    Now the 30 second skip won't work. Is there a secret to get it working again, the sps30s code isn't working.
     
  6. Jul 3, 2012 #466 of 627
    CrashHD

    CrashHD I am the me.

    757
    0
    Nov 10, 2006
    MO, USA
    SPS30S works on my 6.4a boxes. You might try entering it again. Do you get the triple tone after the final select?
     
  7. Jul 4, 2012 #467 of 627
    ronsch

    ronsch Active Member

    2,002
    0
    Sep 7, 2001
    Tallahassee,...
    I'm still on 3.5c on my DSR6000. If someone could PM me with the locaion of a 3.5d image I would appreciate it. Just noticed a short time ago that my locals were missing.:eek:

    Interestingly enough I didn't lose my locals until July 1.
     
  8. Jul 5, 2012 #468 of 627
    nmiller855

    nmiller855 New Member

    5,400
    0
    Sep 26, 2000
    East of...
    I think the only solution to us stuck on 3.5c is to buy it from someone like Weaknees or DVRupgrade.
     
  9. Jul 5, 2012 #469 of 627
    derelict

    derelict New Member

    19
    0
    Apr 19, 2005
    I bit the bullet today and tried to update one of my Samsung SIR-4080 tivos with the slicer from DVR upgrade. It seemed to run ok until I ran into a bootloop. I am getting this error:

    I have no idea how to recover from this... anyone?
     
  10. Jul 5, 2012 #470 of 627
    ronsch

    ronsch Active Member

    2,002
    0
    Sep 7, 2001
    Tallahassee,...
    Check the post from Sbourgeo(#44) in the Sony T60 Now won't finish Booting thread to see if 3.5d is already on your TiVo.
     
  11. Jul 6, 2012 #471 of 627
    Pete_C

    Pete_C New Member

    29
    0
    Mar 29, 2007
    Midwest
    After a couple of weeks of new DVR; antenna moved.

    I called for service and customer service representative stated I would have to pay for the call. I said no as it was just installed and that the dish should not have moved after two weeks. Old dish was in place for 10 years and never moved. Customer service representative then stated service call would be covered under 90 day warranty.

    Very interesting service call. The antenna was adjusted within 2 hours by the service manager who happened to be in town. Pleasant gentleman had an issue hitting the sweet spot; so I made go back up to adjust antenna. Hopefully he tightened it.

    The DTV bill comes a week later. It had a service charge with a credit for half of the service. I called CS and needed to talk to three people to get it adjusted to nil. It was an hour's waste of my time and the reason I am posting this message today. Funny too that they "recorded" on their service ticket a charge when I explicitly said adjust it with no service charge or remove it. They didn't write that down on their notes though.

    What a joke.

    Who owns Direct TV these days?

    They went from apparant good customer service getting me to change over to a DTV DVR; poor installation (antenna moves after a couple of weeks)

    Their piss poor customer service (in addition to me having to give up my direct tivo) has convinced me to switch in the next couple of weeks.
     
  12. Jul 6, 2012 #472 of 627
    CrashHD

    CrashHD I am the me.

    757
    0
    Nov 10, 2006
    MO, USA
    Directv's customer service has always been very poor. Poor customer service is pretty universal. Switch service if you wish. I fail to understand why you will feel better to be treated just as poorly by someone else.
    Otherwise, if you're going to rant about it, there are threads in the forum where such discussion would be on topic.
     
  13. Jul 6, 2012 #473 of 627
    kkesler

    kkesler New Member

    56
    0
    Feb 8, 2002
    Georgia
    Triple tone? I have sound effects turned off. Anyway, it won't work. Tried again and again, no joy.

    Still no locals.

    My bill just went up 5 bucks.

    Think I'm done with DTV, I just picked up a used Premiere cheap.
     
  14. Jul 6, 2012 #474 of 627
    stevel

    stevel Dumb Blond TCF Club

    28,196
    28
    Aug 23, 2000
    Nashua, NH
    My own experience with DirecTV customer service has always been good. But yes, errors in communication happen, and with the multi-layered support approach DirecTV has, problems are more likely to appear.
     
  15. Jul 6, 2012 #475 of 627
    snapdad

    snapdad New Member

    1
    0
    Oct 4, 2002
    DSR6000 has 3.5c and will not connect to the service, Keep getting a message that it is Busy connecting to DirectTv and exits the attempted phone call. I can not change the phone numbers because it needs to call in to get the list. I was thinking about nuking the dvr at set back to factory defaults, maybe get a phone line then. Does this sound like an option that will work?
     
  16. Jul 6, 2012 #476 of 627
    sbourgeo

    sbourgeo Hepcat Daddio

    7,443
    0
    Nov 10, 2000
    New England
    I haven't heard a single report (on this forum or elsewhere) of a Series 1 user getting the 3.5d software install after the locals issue first appeared. Unless that changes, your only options for reviving your DSR6000 would be to manually install the 3.5d slices if they're already on your TiVo (like I did here) or to get a 3.5d image and restore it to your hard drive. Feel free to pm me if you have questions on either option.
     
  17. Jul 6, 2012 #477 of 627
    litzdog911

    litzdog911 TechKnow Guide

    12,018
    0
    Oct 18, 2002
    Mill Creek,...
    This old Series 1 Tivo software is no longer being streamed. You can have a dealer like Weaknees upgrade your software. Or perhaps consider upgrading to the new THR22 HD Tivo.
     
  18. Jul 8, 2012 #478 of 627
    ronsch

    ronsch Active Member

    2,002
    0
    Sep 7, 2001
    Tallahassee,...
    I have the 3.5d slices on my hard drive from when the TiVo tried to upgrade me four years ago. The problem with allowing it to go forward now is I need to be able to use a IDE<-->USB adapter as I no longer have a PC with IDE connections to upgrade to the LBA48 kernel. None of the Linux tool software releases(Instantcake, mfslive, PTVUppgrade) seem to be able to recognize the TiVo drive when attached this way. WinMFS will recognize it as a TiVo drive but I can't use that to copy in the modified kernel.

    Has anyone made the jump to 3.5d in this environment?
     
  19. Jul 8, 2012 #479 of 627
    sbourgeo

    sbourgeo Hepcat Daddio

    7,443
    0
    Nov 10, 2000
    New England
    I had similar problems trying to help someone re-enable initrd and switch to the stock kernel for a DSR6000 with a stock prom and they only had a laptop with a IDE<-->USB adapter. No dice. :thumbsdown:

    In your case, I wonder if you could work around this by grabbing the kernel from the lba48 cdrom and sticking it on a flash drive along with the Linux static tpip binary and then use a Linux boot disk that recognizes your TiVo drive to run tpip manually?
     
  20. Jul 8, 2012 #480 of 627
    CrashHD

    CrashHD I am the me.

    757
    0
    Nov 10, 2006
    MO, USA
    I've never had trouble with MFSLive accessing any sort of usb storage adapter.

    If you run

    pdisk -l

    it should scan every storage device available to the system, and read out the partition table info when it finds them.

    Alternatively, instead of adapting your ide drive to USB, you could try adapting it to SATA http://www.amazon.com/IDE-SATA-Adapter/dp/B000RK89M4
     

Share This Page