1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lost some local channels

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by wishbone4401, Apr 4, 2012.

  1. Jun 2, 2012 #381 of 627
    litzdog911

    litzdog911 TechKnow Guide

    12,018
    0
    Oct 18, 2002
    Mill Creek,...
    Looks that way.
     
  2. Jun 2, 2012 #382 of 627
    RLJinCT

    RLJinCT New Member

    23
    0
    Jun 28, 2004
    CT
    Wow!! As much as another week, possibly?? Truly amazing that a team of techs at TiVo could not have solved this by now...

    Even though I am still at 6.2, I decided to clear program data and To Do list on my HDVR2 last night. It took about 4-1/2 hours (!), but this morning I noticed one change: in the System Information screen, where it had displayed a date of May 3 for last successful Service Data download, this morning it displayed June 2.

    The day before I did another reboot for no particular reason and the only change was that I lost 2 additional local channels that I had been receiving. So now I have 3 locals (CBS and 2 CW stations) and am missing other CBS, NBC, ABC, PBS & FOX.

    Cable with TiVo Premiere XL4 is looking better everyday. ;)
     
  3. Jun 2, 2012 #383 of 627
    wetchemistry

    wetchemistry New Member

    54
    0
    Dec 3, 2010
    DirecTV says it's up to Tivo to fix, meanwhile Tivo says it's DirecTV's problem. Hmmm, I'm thinking it'll never get fixed unless you hack your DTV yourself.
     
  4. Jun 2, 2012 #384 of 627
    zorro255

    zorro255 New Member

    42
    0
    Apr 7, 2006
    What problem are they trying to fix? The 6.2a Local missing or putting 6.4a back into the stream. They are 2 different problems in my opinion.
     
  5. Jun 2, 2012 #385 of 627
    litzdog911

    litzdog911 TechKnow Guide

    12,018
    0
    Oct 18, 2002
    Mill Creek,...
    The won't be any fix to provide those missing local stations with any software prior to the latest 6.4a version. That's why it's important that Tivo and DirecTV get this rolled out ASAP.
     
  6. Jun 3, 2012 #386 of 627
    sk33t3r

    sk33t3r New Member

    498
    0
    Jul 9, 2003
    Houston, TEXAS
    Before going through all the time and losing your season passes, I suggest trying to reauthorize your receiver via thi directv web site https://www.directv.com/DTVAPP/login/login.jsp?_requestid=3126299, it take mere second and like I said you dont loose any recordings or season passes.

    If customers are still running 6,2a you will be forced to 6.4a, IMO
     
  7. Jun 3, 2012 #387 of 627
    wetchemistry

    wetchemistry New Member

    54
    0
    Dec 3, 2010
    skeeter, I do NOT want to come off as a jerk, but have you read the previous posts in this thread? Most people land here after DTV has them reauthorize like three times over the phone.
     
  8. Jun 3, 2012 #388 of 627
    sk33t3r

    sk33t3r New Member

    498
    0
    Jul 9, 2003
    Houston, TEXAS
    Im speaking from MY experience, yes I read the post, I did not call Directv, I didnt do anything over the phone, after upgrading to 6.4a i went to that link and reauthorize to get my locals back, and I have done this several times, since I was testing out and trying like hell to get standby back one other thing I had to do was run dish setup.

    PS It was just a suggestion!!!
     
  9. Jun 3, 2012 #389 of 627
    zorro255

    zorro255 New Member

    42
    0
    Apr 7, 2006
    Your problem sounds like a fresh image problem NOT this threads problem. That is ERROR 722. Call DirecTv and tell them “Error 722” and the automated system will reauthorize all the systems. It takes 3mins (I timed it) from “Thank you for calling DirecTv” to “Did that solve the problem?”. I find the phone call easier and faster than logging into the website and finding the right area to perform the reauthorization and one receiver at a time sending the signal.
     
  10. Jun 3, 2012 #390 of 627
    Frostwolf

    Frostwolf New Member

    1
    0
    Jun 3, 2012
    The problem has hit me now in Huntsville,AL locals.

    I don't have a phone line to connect to. I was offered a new box for $199 + new fees, new contract, and $99 for SD box for other room. I think not. We use MRV everyday, so 6.4a would just put me in the dog house. Sigh...
     
  11. Jun 4, 2012 #391 of 627
    stevel

    stevel Dumb Blond TCF Club

    28,173
    21
    Aug 23, 2000
    Nashua, NH
    If you use MRV, you could switch to the non-TiVo boxes and get that and more.
     
  12. Jun 5, 2012 #392 of 627
    fooz

    fooz New Member

    31
    0
    Mar 4, 2006
    I do agree with this, but I do not agree that they want to charge for this.
     
  13. Jun 5, 2012 #393 of 627
    zorro255

    zorro255 New Member

    42
    0
    Apr 7, 2006
    Movieloader, It's free.
     
  14. Jun 5, 2012 #394 of 627
    wetchemistry

    wetchemistry New Member

    54
    0
    Dec 3, 2010
    True, it's a pain in the @$& to install.
     
  15. Jun 5, 2012 #395 of 627
    zorro255

    zorro255 New Member

    42
    0
    Apr 7, 2006
    You are only talking about MFS_FTP, right? With Movieloader you just create a properties file and run the program.

    I am trying to not make people afraid of upgrading to 6.4a and losing MRV functionality. The cool point to the mfs_ftp is that it runs on 6.2a so everyone can TEST there install skills and if it works install it on the next TiVo.

    I found installing MFS_FTP not easy but not difficult, easier then hacking your TiVo for the first time. (We were all newbie’s once.) The step by step instructions are at h t t p : / / d v r p e d i a . c o m / M f s _ f t p

    Install mfs_ftp in
    /enhancements/varhacks instead of /var/hack/
    then run var-symlinks.sh and you should be good.

    I took it one step further. First get it running on one TiVo then created a mfp_ftp.tgz which contains the mfs_ftp directory. Then I push and extract it on the next tivo.

    Create:
    Code:
    tar cvzf mfs_ftp.tgz mfs_ftp
    Extract:
    Code:
    tar xvzf mfs_ftp.tgz
    This makes for easy reinstalls.
     
  16. Jun 6, 2012 #396 of 627
    wetchemistry

    wetchemistry New Member

    54
    0
    Dec 3, 2010
    Thanks a lot. I had a hard time installing MS_FTP. I could get the functionality on the screen, but then nothing would transfer, it would just show 0%. I finally got it to work, but couldn't tell you how. Thanks for the easy to follow instructions for next time.
     
  17. Jun 8, 2012 #397 of 627
    derelict

    derelict New Member

    19
    0
    Apr 19, 2005
    I'm still contemplating the move to 6.4a... movieloader looks like it will mostly take care of what I want, the thing I am nervous about these days is doing the actual upgrade. When I hacked my Tivos I did it the old school way pre-zipper... to complicate things it was also done on a laptop (no desktops at home) with a USB based hard drive enclosure which has since died. I guess I feel like my hacking skills are a bit rusty :)
     
  18. Jun 8, 2012 #398 of 627
    litzdog911

    litzdog911 TechKnow Guide

    12,018
    0
    Oct 18, 2002
    Mill Creek,...
    Update from Tivo via my DirecTV contacts ....
    New estimated "v6.4a update fix" is June 20. Just keeps slippin' and slippin.
     
  19. Jun 9, 2012 #399 of 627
    bigjess

    bigjess New Member

    16
    0
    Mar 27, 2010
    Just a question for everyone, has anyone successfully upgraded a Hughes SD-DVR40/80 Receiver to 6.4a via zipper/cake/etc and have tivowebplus/hackman/bufferhack/mfs_ftp installed ---- and the thing works (is STABLE)?

    If so, would you mind adding some comments to this thread:
    tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=488002

    Many thanks in advance.
     
  20. Jun 9, 2012 #400 of 627
    hughjazz

    hughjazz New Member

    1
    0
    Mar 11, 2012
    Finally got my update yesterday. I have an sddvr-40 with a bigger hard drive done with instantcake years ago and no phone line. When the locals went I connected using null modem to my computer and submitted my info per litzdog on dtv forum. I had not gotten a service data download for at least a month, but early this week I started getting them every night successful. After 3 or 4 nights and yesterdays phone call it said pending restart. Restarted and waited maybe 15 min. bingo 6.4a.

    Because I never had a phone line since I put in the bigger hard drive I have to conclude that the update came over the sat in the service data download, in parts, and the install was initiated by the next successful phone call
     

Share This Page