1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lost some local channels

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by wishbone4401, Apr 4, 2012.

  1. Apr 8, 2012 #21 of 627
    westsdad

    westsdad New Member

    3
    0
    Jan 17, 2010
    Yes, to your question about the HR10-250. Didn't realize that channels 6, 12, and 31 were gone since they are not in the guide and are skipped when using channel up / down. Callsign data was verified via web page as shown per your previous post. See synopsis of the different receivers that follow. Forgot that my original dual 120GB HDD's install was performed manually (Monte) by me, but current dual 400GB HDD's were by DVRupgrade software and scripts.


    Mixture of five HDVR2 / SD-DVR40's all with InstaCake and PTVnet 6.2 software (DVRupgrade software installed by me):


    Channels 4 (CBS), 7 (ABC), and 9 (NBC)
    • Available in guide with correct program info
    • Available when using channel up / down (no video or audio, but channel is not skipped)
    • Initially shows top banner with correct guide info and no lower "error" banner when first going to channel, then goes blank with no video or audio
    • Top tuner area (round white outlined bullet) at right side of banner has no red ball inside of it like an available local channel would have

    Channels 6 (PBS), 12 (PBS), and 31 (FOX)
    • Not available in guide
    • Channel is skipped when using channel up / down
    • Direct access to channel initially shows top banner with no program info and a lower "error" banner of "Channel not available" when first going to channel, then goes blank with no video or audio


    HR10-250 with original 6.4a software and RBautch enhancement script installed by me:

    • None of the above problems
    • Receives channels 4, 7, and 9
    • Receives channels 6, 12, and 31 (also are in the guide)


    Could be software version, DVRupgrade software and scripts, guide memory limitation, DTV change, or a combination of issues.


    What version software and enhancement method are you and your friends using? Could narrow down to an enhancement method and / or software version that a recent DTV change triggered this problem and possibly rule out guide memory limitation.
     
  2. Apr 8, 2012 #22 of 627
    cobraduke

    cobraduke New Member

    5
    0
    Apr 21, 2007
    Tivo software 6.2 and 6.2a. Hacked using Zipper cd version 4.6
    Channels missing are 2 (Fox), 4 (CBS), 5(NBC), 9 (PBS), and 30 (ABC).
    Nothing for these channels appear in the guide.
    Channels still there: 11 (CW), 24 (Independent), and 46 (MNT).
    These work as normal.
     
  3. Apr 8, 2012 #23 of 627
    Murdock

    Murdock New Member

    32
    0
    Feb 22, 2003
    I am in the Seattle area and am having the same problem with my zippered S2 DTivos on 6.2a. Is there anybody who is running 6.4a that is missing locals? I wonder if this might just be affecting receivers running 6.2 and 6.2a? I might try upgrading a receiver to 6.4a and see if that fixes the problem.
     
  4. Apr 8, 2012 #24 of 627
    westsdad

    westsdad New Member

    3
    0
    Jan 17, 2010
    I'm assuming that this is your setup. What about your friends with same hardware that are working? What version software and enhancement method do they have?
     
  5. Apr 8, 2012 #25 of 627
    falstaffpac

    falstaffpac New Member

    83
    0
    Nov 12, 2003
    You and I have very similar configurations (nearly identical). Both of my SD-Tivos are on 6.2a, zippered. We each receive the same locals and fail to receive the same locals. I would be very curious to know if upgrading to 6.4 solves the problem. I'm going to try and poke around the OS and see if there is a way to modify the channel information refered to earlier in the thread.

    My wife and daughter are informing me we are missing a couple of DTV channels we used to get (I don't watch the Oxygen channel). This may or may not be related to the current issue. But, I've not made any changes in our service plan.
     
  6. Apr 8, 2012 #26 of 627
    cobraduke

    cobraduke New Member

    5
    0
    Apr 21, 2007
    They are either 6.2 or 6.2a and Zippered with either version 4.5 or 4.6
     
  7. Apr 8, 2012 #27 of 627
    wishbone4401

    wishbone4401 New Member

    15
    0
    Apr 4, 2012
    My SD Phillips DSR7000/17 has a DVRupgrade disk with PTVnet, has not been hooked up to a phone line since 2006 when it was installed and is running 6.2.01-2.101. My “HD” DTV HR10-250 has a DVRupgrade disk without network connectivity and is running 6.3e-01-2-357 and is connected to a phone line. Both units have the local channel problem (Denver area channels 4,7,9 in the guide but display a blank screen and no audio; channels 6,12,31 not in the program guide and display “channel not available”; can receive 2,3,14,20,25,27,50 without any problems). According to Tivo tech support, these software versions are the most current versions for these units. Also, when I power off/on the units I get a message that the “recorder was unable to find information for all channels”.
     
  8. Apr 9, 2012 #28 of 627
    mmartz

    mmartz New Member

    12
    0
    Dec 17, 2007
    I'm also running 6.2 in Seattle on a HDVR2. Missing channels 4,5,7,9 & 27.
     
  9. Apr 9, 2012 #29 of 627
    Murdock

    Murdock New Member

    32
    0
    Feb 22, 2003
    I am missing all the channels you mentioned and 13

    I'm starting to think this is a 6.2/6.2a problem. If all S2 DTivos were affected there would be a lot more people affected and a lot more posts in this thread. I have the 6.4a slices, when I have time I will upgrade and re-zipper. If I remember right the zipper should work with 6.4
     
  10. Apr 9, 2012 #30 of 627
    falstaffpac

    falstaffpac New Member

    83
    0
    Nov 12, 2003
    Woohoo! Upgrading to 6.4a solved locals on my end. For those of you that already have slicer, refer to the following post:
    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?p=6687969#post6687969

    In my case, I was able to run:
    ./slicer 6.4a-01-2-351 -d

    This command downloaded the 6.4a slices and upgraded my system.

    Edited to add: At first I did not think it would be necessary to have the Slicer program to upgrade following this method. However, the Slicer program will be necessary to upgrade to 6.4a via this method.
     
  11. Apr 9, 2012 #31 of 627
    Murdock

    Murdock New Member

    32
    0
    Feb 22, 2003
    I also just upgraded a unit from 6.2a to 6.4a and it fixed the problem.
     
  12. Apr 9, 2012 #32 of 627
    Captain 80s

    Captain 80s New Member

    53
    0
    Jan 15, 2007
    Edmonds, WA
    Don't you lose MRV with 6.4a?

    btw... in Seattle. 4 units with 6.2a. All are affected.
     
  13. Apr 9, 2012 #33 of 627
    stevel

    stevel Dumb Blond TCF Club

    28,188
    26
    Aug 23, 2000
    Nashua, NH
    Yes, no MRV in 6.4. I am not surprised that those with old versions have problems like this. 6.4 was put out to handle new formats of guide data. Is there anyone with 6.4A that also lists channels?
     
  14. Apr 9, 2012 #34 of 627
    Captain 80s

    Captain 80s New Member

    53
    0
    Jan 15, 2007
    Edmonds, WA
    Damn... knew this day was coming, but that might be a deal breaker for me. Suppose I could adapt. May be time to upgrade the living room unit anyway.

    My units have never been connected to a phone line after imaging 6.2a instantcake with the zipper. Can anyone point me in the right direction if I decide to go 6.4?
     
  15. Apr 9, 2012 #35 of 627
    mmartz

    mmartz New Member

    12
    0
    Dec 17, 2007
    Shoot, I was hoping to stay on 6.2 for MRV. I'd appreciate a link to download 6.4 and hopefully some instructions.

    Is slicer necessary or just easier than updating/rezippering?

    Thanks.
     
  16. Apr 10, 2012 #36 of 627
    MontyL

    MontyL Newbie

    19
    0
    Dec 15, 2003
    Northwest WA
    Ouch... got back from vacation to find myself in the same boat.

    LivingRoom DSR7000 dropped local network listings in the guide last Thursday (Seattle 4,5,7,9,13 and 27). MBR DSR704 showing listings, but poor quality and pixellation on every local network affiliate recording starting about that day. Recordings from the networks had all the appearances of a typical rain fade from a near downpour, but they recorded. No other trouble anywhere "up and down the dial".

    During a call to D* to see if they're having trouble, MasterBed DSR704 dropped the local networks during a reauthorization attempt, later I realized the independents (11, 16, 22 and 33) were pixellating badly. We don't watch any of them, and have them removed from the Guide under normal circumstances.

    I've gone through and swapped things around enough to know beyond doubt that the receivers are the only possible source of the issue, and like westsdad, had D* "offer" a service call and the protection plan, as well as a $417.95 quote to rip the works out and install two new HD "with TiVo" DVRs and all new dish and cabling. I declined all three...

    Both units are Zippered with 6.2a, I've never used slicer (but am curious). I did a clear and delete everything on the MBR on a brain fart last night, no change looking at it this morning, and I just found the original Maxtor 40G that I'll reinstall tonight after work...

    It appears, fellas, that a recent change by D* has resulted in our owning some limited use hardware... It was fun while it lasted, but losing MRV is a dealbreaker; the other guys' new kangaroo branded technology is sure enticing, even though I'll need to whip together some metal to use in place of the ol' TiVoServer and the two TiVos for stored video.

    Unless someone has a better idea and can get MRV to work on 6.4, or there's the coolest HME freeware out there...

    (heh, "Newbie" with a join date of '03) :rolleyes:
     
  17. Apr 10, 2012 #37 of 627
    jporter12

    jporter12 TiVo changed my life

    134
    0
    Mar 10, 2006
    Johnstown, Ohio
    I was afraid of this when I read people discussing software versions earlier in the thread. :eek:

    This very well could cause me to switch to cable. :( Maybe I'll just pick up a couple ATSC tuners?
     
  18. Apr 11, 2012 #38 of 627
    mmartz

    mmartz New Member

    12
    0
    Dec 17, 2007
    I just updated my HDVR2 to 6.4a w/o using slicer. Just follow the post that falstaffpac references modifying the wget command for your particular machine, 151 in my case.

    The only caveat that I ran into was installing the new OS. You need to pass a parameter to installSw.itcl, otherwise it just says the current OS is active. So:

    Code:
    installSw.itcl 6.4a-01-2-151
    Reboot and wait.

    Still have to zipper, any issues zippering with 6.4a?
     
  19. Apr 11, 2012 #39 of 627
    falstaffpac

    falstaffpac New Member

    83
    0
    Nov 12, 2003
    None. I'm updating them through TivoWebPlus now.
     
  20. Apr 12, 2012 #40 of 627
    jjjeffr

    jjjeffr New Member

    6
    0
    Dec 4, 2005
    I think the problem manifests itself on a reboot when it need to re-acquire info from the satellites. I have one box that works and I am praying it does not reboot.
     

Share This Page