1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lost audible tone from TV pressing on TiVo remote

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by RayChuang88, Nov 3, 2012.

  1. RayChuang88

    RayChuang88 Active Member

    1,927
    3
    Sep 5, 2002
    Sacramento,...
    Help.

    My TiVo HD XL no longer generates an audible tone you can hear from the TV speakers when I press the buttons on the TiVo remote. Did I press something on the remote to disable the audible tone by accident?
     
  2. RayChuang88

    RayChuang88 Active Member

    1,927
    3
    Sep 5, 2002
    Sacramento,...
    Never mind--I think I fixed the problem by rebooting the DVR. Hopefully, that reboot also fixes a problem with not recording certain programs, too.
     
  3. unitron

    unitron Active Member

    16,387
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    There's a menu setting, something like Messages and Settings, Settings, Audio, Sound Effects Volume, that let's you set the level for the various bleeps and bloops.

    It shouldn't change on its own, but stuff happens.
     
  4. dlfl

    dlfl Cranky old novice

    6,996
    16
    Jul 6, 2006
    Near...
    Not unusual on my TiVo HD. It returns soon though. My hunch: threads on an overloaded CPU.

    My dirty little secret:
    My wife hates the beeps and boops but I like them. And I've never told her I can configure them off.
     
  5. unitron

    unitron Active Member

    16,387
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    Yeah, keep adding threads and eventually you're screwed.

    ;)
     
  6. lillevig

    lillevig Hot in West Texas

    1,769
    0
    Dec 6, 2010
    San Angelo, TX
    Usually you are ok until you decide to pull on a loose thread. Then the whole MPU unravels.
     
  7. unitron

    unitron Active Member

    16,387
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    :D
     

Share This Page