1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lag issue when tuner is paused

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by xbr23, Feb 16, 2014.

  1. xbr23

    xbr23 New Member

    84
    0
    Mar 29, 2010
    Orlando, FL
    Roamio Pro model. i am having a lag issue when i pause 1 or more tuners and switch to another tuner. there is a lag when switching back and forth between the tuners. it's a very noticeable lag, several, several seconds. anybody else?

    software version 20.3.8-USA-6-840

    on Brighthouse, with cable card and tuning adapter.
     
  2. CrispyCritter

    CrispyCritter Purple Ribbon Wearer

    3,646
    1
    Feb 28, 2001
    North...
    One strong possibility is that the two channels have a different video format: one might be 720p and one might be 1080i. It takes a couple of seconds to have everything in the system switch over.

    A work-around is to set the TiVo to output only one format - whatever format is appropriate for your TV (1080p is a common choice).
     
  3. xbr23

    xbr23 New Member

    84
    0
    Mar 29, 2010
    Orlando, FL
    thanks and I will give it a try. i had it set with only 2 outputs, 1080p (60 fps) and 1080p pass thru. i will turn off the 1080p pass thru
     
  4. xbr23

    xbr23 New Member

    84
    0
    Mar 29, 2010
    Orlando, FL
    still having issues.... can someone do me a favor and pause one or two of your tuners and then try to switch between paused and live tuners? especially the switch between paused and paused.

    i get a big black screen while the tuners are switching, several, several, seconds. 15 seconds plus.
     
  5. xbr23

    xbr23 New Member

    84
    0
    Mar 29, 2010
    Orlando, FL
    bump. somebody help me out.
     
  6. mrizzo80

    mrizzo80 Active Member

    1,288
    15
    Apr 16, 2012
    Not an issue on my Plus.
     
  7. xbr23

    xbr23 New Member

    84
    0
    Mar 29, 2010
    Orlando, FL

    thanks.
     

Share This Page