1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Join the Stream Team

Discussion in 'TiVo Stream' started by dave13077, Aug 20, 2012.

  1. Sep 5, 2012 #421 of 634
    morac

    morac Cat God

    8,933
    19
    Mar 14, 2003
    NJ
    Normally an app will attempt to do something that should fail because of iOS security. If it succeeds, that means the device is jailbroken. To get around this another app would have to intercept these calls and return the expected failure.
     
  2. Sep 5, 2012 #422 of 634
    overFEDEXed

    overFEDEXed Member

    261
    0
    Nov 11, 2002
    Centerville,...
    Maybe somebody will come up with something like "xcon Alias" from Cydia.

    I have CoxTvConnect and it won't run on my jailbroken iPad without it.

    I found xcon alias by accident, but I'm glad because I like watching my live cable programs on my iPad 2
     
  3. Sep 5, 2012 #423 of 634
    HiKent

    HiKent New Member

    80
    0
    Nov 2, 2006
    Chapel Hill, NC
    How did you get this to work? My stream has been hooked up a couple of hours, white LED is solid. I named the stream in my Tivo.com account (where it showed up automatically). I downloaded the new app [v1.9.1(5014)] & can
    can control my XL4 just fine. But no "stream" setup when I connect to XL4 & click the settings wheel. When I try to connect to the Stream from the "Box Name" list, I get "not been authorized to accept network-based remote controls".

    The XL4 works as a MoCa gateway to second XL4 in another room. The stream is on a gigabit wired network also connected to the XL4 (a couple of switches away -- all gigabit wired, all same subnet, all same DHCP server).

    ANy thoughts?

    BTW: I find this more troubling that the case of the missing app. Oh well...
     
  4. Sep 5, 2012 #424 of 634
    Surrealone

    Surrealone TiVoOnThEmInD

    325
    0
    Dec 8, 2006
    I'm not a 100% sure I have not got home yet to play with my stream. But you might need to go into the settings menu on tivo and turn on network controls
     
  5. Sep 5, 2012 #425 of 634
    NotVeryWitty

    NotVeryWitty Too Big to Fail

    764
    0
    Oct 3, 2003
    Central Mass.
    Log into tivo.com, select the "My Tivo" tab, select Device Preferences under My Account, and make sure you've checked "Video Sharing" and "Enable video downloads" for each Tivo. If they were unchecked, it may take a while for it to take effect. If the were already checked, then you've got a different problem.
     
  6. Sep 5, 2012 #426 of 634
    HiKent

    HiKent New Member

    80
    0
    Nov 2, 2006
    Chapel Hill, NC
    I can stream just fine between the XL4s. I can control the XL4s from the TiVo app. There is no sharing setting for the Stream @ tivo.com. Anything else you can think of?
     
  7. Sep 5, 2012 #427 of 634
    compnurd

    compnurd New Member

    1,011
    0
    Oct 6, 2011
    Reboot the Stream?
     
  8. Sep 5, 2012 #428 of 634
    NotVeryWitty

    NotVeryWitty Too Big to Fail

    764
    0
    Oct 3, 2003
    Central Mass.
    Saw this on tivo.com: "On your TiVo DVR, allow the iPad to access your TiVo DVR by turning on the "Network Remote Control" setting. From TiVo Central, select Messages & Settings > Settings > Remote, CableCARD, & Devices > Network Remote Control. "
     
  9. Sep 5, 2012 #429 of 634
    Surrealone

    Surrealone TiVoOnThEmInD

    325
    0
    Dec 8, 2006
    yes that's what I had seen before
     
  10. Sep 5, 2012 #430 of 634
    jrtroo

    jrtroo User

    4,059
    4
    Feb 4, 2008
    Did you try to reboot your boxes/iPad/router?
     
  11. Sep 5, 2012 #431 of 634
    sbiller

    sbiller Active Member

    1,915
    0
    May 10, 2002
    Tampa, FL
    The App is 2.0?
     
  12. Sep 5, 2012 #432 of 634
    morac

    morac Cat God

    8,933
    19
    Mar 14, 2003
    NJ
    That's your problem. The new app is v2.0. v1.9.1 is the old app.

    Sometimes it takes awhile for Apple to actually push out app updates to all of it's mirror servers so if you try to grab an update, the moment it's released, you might get an old version. Try checking for an update again in the App Store.
     
  13. Sep 5, 2012 #433 of 634
    Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,417
    156
    Apr 17, 2000
    Nevada
    That's weird. When I first saw the post that said the app was updated I immediately refreshed my iPad and saw an update. I saw that it was still 1.9.1 with a release date of April, but I thought someone just forgot to change the version number so I updated anyway. Just checked again and now it's offering 2.0. So there must have been some sort of glitch on Apple's side. (saw this a few weeks ago with another app that kept offering an update to the same version over and over)

    Dan
     
  14. Sep 5, 2012 #434 of 634
    HiKent

    HiKent New Member

    80
    0
    Nov 2, 2006
    Chapel Hill, NC
    Bingo. It seems TiVo re-released the *old* app today, before releasing the *new* app. I installed the updated the app, release date Sept 5, I assumed it would be the new app. Sorry for the noise. (And wondering how else they can screw up an app update...)
     
  15. Sep 5, 2012 #435 of 634
    morac

    morac Cat God

    8,933
    19
    Mar 14, 2003
    NJ
    It's not TiVo it's Apple. Apple tends to show an update being available for an app prior to the app actually being updated. This usually only lasts a few minutes, but I've had this last for over 24 hours for some apps.

    In my case, when I went to grab the TiVo 2.0, update on my iPhone I went to read the release notes and they showed the 1.9.1 release notes. I knew this was wrong, so I tapped the update button again and the notes changed to 2.0. I then updated and version 2.0 installed.
     
  16. Sep 5, 2012 #436 of 634
    windracer

    windracer joined the 10k club

    11,580
    3
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    Yeah, I already have xCon installed to get around the jailbreak detection in some of my other apps, but it's not working for the new TiVo app. I guess we'll have to wait and see if it can be updated to work around this.
     
  17. Sep 5, 2012 #437 of 634
    Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,417
    156
    Apr 17, 2000
    Nevada
    1:00pm and still no UPS. Why is it that UPS always takes their time when I'm anxiously awaiting something? Other times they drop stuff off early in the morning, but not when I'm waiting on something important.

    Dan
     
  18. Sep 5, 2012 #438 of 634
    David Platt

    David Platt !Texas TCF Club

    10,463
    5
    Dec 13, 2001
    Portland, OR
    There's instructions on the xCon install page on Cydia for reporting an app you want added. I can't do it right now because I'm on my phone, though.
     
  19. Sep 5, 2012 #439 of 634
    smbaker

    smbaker Well-Known Member

    20,455
    78
    May 24, 2003
    I just updated. Stream setup has found the stream and is "checking software version".

    ETA: ... and now it's up and running and streaming.
     
  20. Sep 5, 2012 #440 of 634
    avg99

    avg99 New Member

    30
    0
    Apr 12, 2002
    Wow got my stream 10:30a got it all hooked up and no stream called tech support they told me weren't sure but give it 12 hrs to download new firmware maybe it needed. I told them how un happy the "winners" would be and just got a well give it 12 hrs, I too then email Margaret and told how disappointed I and many others would probably be of not being able to use the stream. Even though I'm not very happy it won't run jailbroken. I'm glad and it's obviously margaret got some real pull and cares about us to get this corrected within a couple hours of the earliest deliveries makes me happy. Stream works great really like it it's for the kids mostly!
     

Share This Page