1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Is my Tivo dead?

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by pkerr, Nov 9, 2013.

  1. pkerr

    pkerr New Member

    Sep 8, 2009
    It shut off and repowered back on twice by itself. After the second time and it started to come back up it just went to a gray screen and then nothing. I've pulled the plug several times and as it starts to come back up, it shows the Tivo screen for about 5 seconds and then the gray screen.
    Is it dead?

    And if so... what are the replacement suggestions?
  2. unitron

    unitron Active Member

    Apr 28, 2006
    (you don't have an external drive attached to the TiVo do you?)

    Generally if you get the first screen that says "Welcome" (which is stored on a chip on the motherboard, but instead of the next screen that says "just a few more minutes" (which is stored on the hard drive), but it goes to a plain gray screen, that means that something is preventing the motherboard and the hard drive from communicating fully and properly with each other.

    There are a number of possible causes.

    But usually that first welcome screen stays there for at least 60 seconds while the TiVo sorts itself out before it tries to move on to displaying anything else.

    Which makes me suspect the power supply more than the "a whole lot" I would be otherwise.

    Which is kind of good news in a way, because soldering in $10 worth of replacement capacitors is probably a lot cheaper than replacing the hard drive, although I can't guarantee it doesn't have problems as well.

    Do you have a TCD648250, a TCD652160, or a TCD658000, and is the internal drive still the one they put in it at the factory?

    And what part of the country are you in?

Share This Page