1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HBO / Cinemax pixelating

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by zordude, Aug 22, 2013.

  1. Aug 22, 2013 #1 of 183
    zordude

    zordude WDW Fan TCF Club

    12,548
    11
    Sep 23, 2003
    Malden, MA
    Hi all,

    Has anyone seen an issue where just some of the premiums are pixelating? I repaired both my cablecards with my new roamios tonight any everything is working except hbo/ Cinemax are very pixelated.

    I have FiosTV


    *** RESOLVED ***



     
  2. Aug 22, 2013 #2 of 183
    Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,512
    180
    Apr 17, 2000
    Nevada
    I had this happen on my S3 right before the power supply died. It wasn't talking to the CableCARD correctly.

    Try reseating the CableCARD to make sure it doesn't have a bad connection. Also check the signal strength of those channels in the Settings section just to make sure it's not a low signal problem.
     
  3. Aug 22, 2013 #3 of 183
    zordude

    zordude WDW Fan TCF Club

    12,548
    11
    Sep 23, 2003
    Malden, MA
    Ugh. Fios wants to send me new cablecards.

    Dan - do I need to power down the TiVo first to reseat the cablecard?
     
  4. Aug 22, 2013 #4 of 183
    zordude

    zordude WDW Fan TCF Club

    12,548
    11
    Sep 23, 2003
    Malden, MA
    Signal strength is 100
     
  5. Aug 22, 2013 #5 of 183
    innocentfreak

    innocentfreak Active Member

    8,950
    3
    Aug 25, 2001
    Florida
    What is the SNR? might want to look at that also. If it is too low or too high, you might need to add or remove a splitter.
     
  6. Aug 22, 2013 #6 of 183
    Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,512
    180
    Apr 17, 2000
    Nevada
    No CableCARDs are hot swappable.
     
  7. Aug 23, 2013 #7 of 183
    jasbur

    jasbur New Member

    17
    0
    Sep 15, 2006
    I'm having the same issue. Terrible pixelation on HBO and Cinemax.
    I hooked the roamio up yesterday, gave up after 3 calls to Verizon to pair the card (moved it from Windows Media Center)
    Called again today, and he was about to give up but tried one more thing. Whatever it was - it worked. I can now tune both channels but the pixelation makes them unwatchable.
    I have several attenuators left by the original installer and tried multiple configurations. I think it may have worked at one point but I can't recreate it. When I do hook them up I completely loose some other channels.

    I'm not sure what to do. I'm assuming if it wasn't paired/activated correctly, then I wouldn't get the premium channels at all. Is it possible a new card would fix it? It worked fine in the media center.
     
  8. Aug 23, 2013 #8 of 183
    zordude

    zordude WDW Fan TCF Club

    12,548
    11
    Sep 23, 2003
    Malden, MA
    Just spent 2 hours with @FiosSupport on twitter, no difference. Need to wait for new cards by UPS now.
     
  9. Aug 23, 2013 #9 of 183
    innocentfreak

    innocentfreak Active Member

    8,950
    3
    Aug 25, 2001
    Florida
    Did you check the SNR and how many uncorrected errors you have when you are tuned to those channels?
     
  10. Aug 23, 2013 #10 of 183
    zordude

    zordude WDW Fan TCF Club

    12,548
    11
    Sep 23, 2003
    Malden, MA
    Tried calling TiVo to ask if they had heard of any issues, got told "no known issues".

    It is amazing i keep buying TiVos. it is NEVER a smooth transition.
     
  11. Aug 23, 2013 #11 of 183
    zordude

    zordude WDW Fan TCF Club

    12,548
    11
    Sep 23, 2003
    Malden, MA
    SNR 42DB

    RS Uncorrected: 0
    RS Corrected: 0
     
  12. Aug 23, 2013 #12 of 183
    innocentfreak

    innocentfreak Active Member

    8,950
    3
    Aug 25, 2001
    Florida
    42 sounds a little hot from what I remember. I think you want between 30 and 38 iirc.

    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=375011

    If you have a splitter that works with FiOS you might try adding a splitter in there to see if it drops the SNR low enough that you don't have any issues.
     
  13. Aug 23, 2013 #13 of 183
    zordude

    zordude WDW Fan TCF Club

    12,548
    11
    Sep 23, 2003
    Malden, MA
    I have to run out to lowes and get one, but i'll give it a go.
     
  14. Aug 23, 2013 #14 of 183
    BigJimOutlaw

    BigJimOutlaw Active Member

    2,782
    10
    Mar 21, 2004
    Innocent beat me to it. I was going to suggest attenuator(s) or a splitter to bring that SNR down to 36-ish, which seems to be the sweet-spot if past Tivos are any indication.
     
  15. Aug 23, 2013 #15 of 183
    innocentfreak

    innocentfreak Active Member

    8,950
    3
    Aug 25, 2001
    Florida
    Just make sure you get one that is made for FiOS in the right frequency range. IIRC not all splitters will work.
     
  16. Aug 24, 2013 #16 of 183
    tcorning

    tcorning Member

    39
    0
    Nov 14, 2001
    South Shore...
    I don't have Fios, but may be moving to a Fios area so have been reading up on it. I read somewhere that you should suggest to your Verizon tech to use a system called DTI Express for authorizing your CableCard. Apparently they won’t try it unless you ask.

    Ted
     
  17. Aug 24, 2013 #17 of 183
    cram501

    cram501 Member

    70
    0
    Oct 22, 2002
    I have the same problem on a new Romio. The channels work fine on an S3 and HD.

    The copy protected channels (hbo, cinemax, ch 131) all are pixellated and pretty much unusable/watchable.

    I described it in another thread (http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=507924).

    I've tried 3 different cable cards.
    I've tried attenuators and low pass filters.
    My SNR is around 38, signal strength from 95-100, and error counts are all 0.

    Nothing has helped yet. All regular channels are working fine.
     
  18. Aug 24, 2013 #18 of 183
    zordude

    zordude WDW Fan TCF Club

    12,548
    11
    Sep 23, 2003
    Malden, MA
    Yeah the channels worked fine on my premieres.

    Roamio hates copy protection :)
     
  19. Aug 24, 2013 #19 of 183
    zordude

    zordude WDW Fan TCF Club

    12,548
    11
    Sep 23, 2003
    Malden, MA
    Maybe we we need a "group ticket" with TiVo.
     
  20. Aug 24, 2013 #20 of 183
    innocentfreak

    innocentfreak Active Member

    8,950
    3
    Aug 25, 2001
    Florida

Share This Page