1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hard Drive Upgrade Info

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by amseven11, Aug 20, 2013.

  1. Aug 23, 2013 #441 of 3265
    MeInDallas

    MeInDallas Member

    910
    0
    Jul 31, 2011
    Dallas, Texas
    thank you! :D
     
  2. Aug 23, 2013 #442 of 3265
    Am_I_Evil

    Am_I_Evil Member

    173
    0
    Apr 7, 2009
    why? so you could record 1 or 2 shows? :p
     
  3. Aug 23, 2013 #443 of 3265
    amseven11

    amseven11 New Member

    96
    0
    Dec 24, 2011
    Im pretty positive a 3TB will work fine however I don't have one to try out. 4TB I would only be worried due to weakness reporting a 'bug'. 300 HD hours is plenty for my 2 roamio's each though ;)
     
  4. Aug 23, 2013 #444 of 3265
    Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,439
    159
    Apr 17, 2000
    Nevada
    Just curious but why did you buy two? Gonna set one to cable and one to OTA? Or do you have some other scenario in mind?
     
  5. Aug 23, 2013 #445 of 3265
    amseven11

    amseven11 New Member

    96
    0
    Dec 24, 2011
    I wanted to have one in my bedroom and one in my brother's bedroom. We both record allot so each having 4 tuners and 2 TB of space will meet both our needs.
     
  6. Aug 23, 2013 #446 of 3265
    uberloo

    uberloo New Member

    3
    0
    Aug 23, 2013
    MA
    In case there aren't any data points for the Plus model yet -
    I purchased a Plus earlier this evening, removed the 1 TB drive and replaced it with a spare 2 TB EZRX WD Green I had. The drive had an NTFS partition with no data on it beforehand. It took about 4 minutes to go from first boot to the beginning of Guided Setup. I've gone through a series of downloads, updates, and reboots since then. The info screen on my Roamio Plus shows roughly the same recording capacity as a Premiere with a 2 TB drive. I did not boot the stock drive before attempting the build from blank replacement.
     
  7. Aug 23, 2013 #447 of 3265
    tivogurl

    tivogurl New Member

    1,169
    0
    Dec 15, 2004
    So they deleted the temperature sensor from the Basic? I wonder if the Plus/Pro has one.
     
  8. Aug 23, 2013 #448 of 3265
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    :confused: What the heck do you think DVRBars runs on, a toaster?

    I for one would love for him to boot up some flavor of a linux utility disk and get a partition map if there is one. If there isn't one, it isn't likely that there is any point to running DVRBars.

    With a reported capacity of 316 hours, it seems at least that they have finally reduced the amount of space allocated for TiVos use to a reasonable amount, thus making "supersize" unnecessary.
     
  9. Aug 23, 2013 #449 of 3265
    amseven11

    amseven11 New Member

    96
    0
    Dec 24, 2011
    I can boot with partition magic and check out the stock hard drive. Give me a few minute to drag the PC up here and set it up. I will take a photo to show whatever is there (if anything).
     
  10. Aug 23, 2013 #450 of 3265
    MeInDallas

    MeInDallas Member

    910
    0
    Jul 31, 2011
    Dallas, Texas
    Thats really strange. I cant remember if they all had it, but the most recent ones I remember. Wonder why they took it off? :confused:
     
  11. Aug 23, 2013 #451 of 3265
    CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    Temp is listed in System Information as MBT: 45

    MBT (Mother Board Temp) is listed right above Remote Address:
     
  12. Aug 23, 2013 #452 of 3265
    amseven11

    amseven11 New Member

    96
    0
    Dec 24, 2011
    With the stock drive hooked up and booting off the live partition magic disc this is the result...

    [​IMG]
     
  13. Aug 23, 2013 #453 of 3265
    amseven11

    amseven11 New Member

    96
    0
    Dec 24, 2011
  14. Aug 23, 2013 #454 of 3265
    MeInDallas

    MeInDallas Member

    910
    0
    Jul 31, 2011
    Dallas, Texas
    Not bad at all!! :) Thanks!!
     
  15. Aug 23, 2013 #455 of 3265
    MeInDallas

    MeInDallas Member

    910
    0
    Jul 31, 2011
    Dallas, Texas
    As far as whats on the drive, I think Tivo is just throwing blank drives in the boxes, I could be wrong.
     
  16. Aug 23, 2013 #456 of 3265
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Thanks. So a totally blank disk. I assume this is the one you never set up.

    Any chance you do the same for the stock disk you did set up? Of course , it would also be nice to see one of the 2TB's and DVRBars of both of them but I don't really want to ask that of you. You've done an awful lot already.
     
  17. Aug 23, 2013 #457 of 3265
    Kolenka

    Kolenka New Member

    44
    0
    Jan 2, 2013
    Since the second 1TB drive was run through setup, could always plug that in and see if it is still marked as unallocated.
     
  18. Aug 23, 2013 #458 of 3265
    amseven11

    amseven11 New Member

    96
    0
    Dec 24, 2011
    Sure thing guys, I'll hook up the 500GB drive that DID go through the setup. I don't want to take out the 2TB drives because of laziness for lack of a better excuse lol I'm super hyped they are both upgraded and ready when ever Charter decides to come over :)

    Photo to follow shortly of stock drive that was setup.
     
  19. Aug 23, 2013 #459 of 3265
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Certainly appears that way, at least with the Basic.
     
  20. Aug 23, 2013 #460 of 3265
    amseven11

    amseven11 New Member

    96
    0
    Dec 24, 2011
    ok guys (and girls) after doing the same with with stock drive that did go through setup it read exactly the same. unallocated with the same space as well. I didn't take a photo because it's identical to the previous photo. What that means? I have no clue lol
     

Share This Page