1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hacking your Series 2 DTivo just got a WHOLE lot easier...

Discussion in 'TiVo Underground' started by Gunnyman, Oct 16, 2005.

  1. Dec 19, 2005 #1961 of 11850
    Tracy RainH2o

    Tracy RainH2o Photo Man

    285
    0
    Nov 17, 2005
    Georgia
    The WUSB11 v2.8 works for me. I found a list of compatible adapters at www.Tivo.com under the Support section. There is a tab listed "Network", then " Which Network Adapters Work with My Series2 DVR?" takes you to a list. When you get to that page, click on "view all adapters" for the complete list.

    Wow, I can't believe I was able to give advise. ;)
     
  2. Dec 19, 2005 #1962 of 11850
    msu72

    msu72 New Member

    23
    0
    Dec 31, 2001
    Atlanta
    I'm a little confused. I didn't think that HR10-250's used 6.2. Recent posts indicate that people are using 6.2 images and running the zipper and enhancement script. If that is the case, then do you get full HMO functionality, i.e. MRV?
    Don't have HD yet, but just planning ahead.
    Thanks
     
  3. Dec 19, 2005 #1963 of 11850
    SteelersFan

    SteelersFan "On Welfare"

    819
    0
    Sep 6, 2004
    Saugus, CA
    See post 1707.
     
  4. Dec 19, 2005 #1964 of 11850
    dsmturbo

    dsmturbo New Member

    63
    0
    Dec 30, 2003
    Alberta Canada
    Okay I re did hard drive, I got an error 51 after. Then I ran Tweak script and it detected error and I thought perhaps fixed it. However, the machine still gets to Acquiring Sat info and then reboots to Welcome..Powering up.

    I don't understand why this is happening. Perhaps I need a new image file or ?
     
  5. Dec 19, 2005 #1965 of 11850
    trplblacksnake

    trplblacksnake New Member

    21
    0
    Jul 6, 2005
    how would you guys recemend upgrading to the new zipper. do I just need to run the uninstall script then ftp the new files over to the /hacks directory and reinstall? Im also having issues with the padding. On my both tivos some how the 2 min padding turned into a 22 min padding Im thinking rerunning the new script will make this work propperly again.
     
  6. Dec 19, 2005 #1966 of 11850
    hawkeye1991

    hawkeye1991 New Member

    58
    0
    Nov 29, 2005
    Can I apply the zipper to a 6.2 hacked image with a kilhidnrit (sp?) applied to it already.

    If I just have to run the rbautch script. How do I assign the ip address? help me with the commands. Thanks


    Also, I tried to apply the hacked image (with a bkz extension and 000001 file name) using the zipper I got the error message that there is no image file.


    hawk
    Ps: I'm trying to catch with linux. Running ubuntu, but still stumbling around :(
     
  7. Dec 19, 2005 #1967 of 11850
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Good explaination. I think the "slop space" effect is minimal (based on JamieP's rough calculations posted elsewhere). So, I think I'm going to add the -r 4 switch to the main Zipper script. I'll test it on a few different size drives first.
     
  8. Dec 19, 2005 #1968 of 11850
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Ok to run it on an already hacked image since it will replace the kernel anyway. If you don't know what existing hacks are on there, you might run into trouble. The Zipper will prompt you for IP addresses of your Tivo and router. Just follow the expertly written directions. Don't use any extension on the image file.
     
  9. Dec 19, 2005 #1969 of 11850
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    HR10-250 does not use 6.2. To use the zipper on it, you put a 3.1.5 image on your tools disk, as described in the instructions.
     
  10. Dec 19, 2005 #1970 of 11850
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Are you using a very large hard drive?
     
  11. Dec 19, 2005 #1971 of 11850
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Yes, but FTP the latest script from the link in my sig.
     
  12. Dec 19, 2005 #1972 of 11850
    dsmturbo

    dsmturbo New Member

    63
    0
    Dec 30, 2003
    Alberta Canada
    Russ, man you are busy answering all our posts...sorry. But no, I am using a 250gb drive. I think I will check my image file just to make sure it is fine. I have a couple around, so I'll try a virgin HR10-250 one perhaps.

    I don't understand whay this is happening but am going to try and get it right.

    Sorry but maybe it is due to me installing Showcases and Yellow starts or something that the HD doesn't like from script? Do I need a different vmlinux on my Tools disk? All I really need is the No phone home and maybe Caller ID
     
  13. Dec 19, 2005 #1973 of 11850
    dsmturbo

    dsmturbo New Member

    63
    0
    Dec 30, 2003
    Alberta Canada
    When I run sh zipper.sh, it says:
    Checking Tools disk
    zipper.sh: [/cdrom/superpatch-67all-NutKase-1.1.tcl: binary operator expected]
    All files found or something like that.
    Does this sound correct for HR10-250 install?
     
  14. Dec 19, 2005 #1974 of 11850
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Error51 and a non-booting tivo are two separate issues. Try letting the Zipper install your image, and then try to boot it without running the rest of the Zipper. If it hangs, you have a bad image. Nothing to do with showcases. The HR10-250 uses the same kernel as 6.2 Tivos, so that's not it. I don't know what the error you listed above is, but unless it stops the script, you should be ok. Those checks are just to make sure you have all the correct files on the disk so it doesn't fail later.

    Does it only not boot after you run the enhancement script? Does the enhancement script correctly identify your tivo as an HR10-250?
     
  15. Dec 19, 2005 #1975 of 11850
    jacobracer

    jacobracer New Member

    4
    0
    Dec 12, 2005
    need some help!! what program do i use to extract the zivotools file to a .tar extension and how do i do it. (sorry - stupid newbie here...)
     
  16. Dec 19, 2005 #1976 of 11850
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Any "zipping" program, like WinZip will work.
     
  17. Dec 19, 2005 #1977 of 11850
    Tracy RainH2o

    Tracy RainH2o Photo Man

    285
    0
    Nov 17, 2005
    Georgia
    I don't know why but I couldn't get WinZip to work with the Tivo Tools file. I had to download and use WinRar. Maybe it's just me.
     
  18. Dec 19, 2005 #1978 of 11850
    Tracy RainH2o

    Tracy RainH2o Photo Man

    285
    0
    Nov 17, 2005
    Georgia
    I do not know if anyone else has run across this. I had to use the XP SP2 special instructions to make the Enhancement script work with Windows 2000.

    Everything work except Channel Logos. I do not have any.
     
  19. Dec 19, 2005 #1979 of 11850
    geauxdl

    geauxdl New Member

    6
    0
    Nov 15, 2005
    Thanks Dan and rbautch. I got the zipper and drives working. The only issue I am having now is an error on Now Showing on Tivoweb Plus. Error as follows:

    INTERNAL SERVER ERROR
    --cut here--
    action_nowshowing '' ''
    can't read "nowshowingdir": no such variable
    while executing
    "ForeachMfsFileTrans fsid name type $nowshowingdir "" 15 {
    set rec [db $db openid $fsid]
    if {$nstype == 6} {
    print_nowshowingrow $chan $r..."
    (procedure "::action_nowshowing" line 61)
    invoked from within
    "::action_$action $chan $part $env"
    ("eval" body line 1)
    invoked from within
    "eval {::action_$action $chan $part $env}"
    --cut here--

    I have stopped, started, restarted Tivoweb and rebooted tivo but keep getting same error. I don't know if it is a Tivoweb issue or a zipper issue. The only two Dtivos giving me problems are the two I zippered so I am assuming it has something to do with it. Thanks.
     
  20. Dec 20, 2005 #1980 of 11850
    dsmturbo

    dsmturbo New Member

    63
    0
    Dec 30, 2003
    Alberta Canada
    Okay, I will try again, I have reimaged the drive and ran the Zipper. I suspect same as last 3 times, it will be okay, other then the error 51, until I run the tweak...but I will check for sure.

    Yes, the rebooting issue seems to be only after I run the enhancement script (Tweak) and yes, it says it is a HR10-250 when I telnet in before I run Tweak script. I'll try it again tonight.
     

Share This Page