1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hacking your Series 2 DTivo just got a WHOLE lot easier...

Discussion in 'TiVo Underground' started by Gunnyman, Oct 16, 2005.

  1. Oct 23, 2010 #11801 of 11850
    darrin75

    darrin75 New Member

    48
    0
    Jul 21, 2004
    This needs to added to the zipper. To put network and phone settings back on 6.2 Dtivos
     

    Attached Files:

  2. Nov 26, 2010 #11802 of 11850
    Rodney

    Rodney TiVo'd since 9/17/01

    92
    0
    Jan 26, 2002
    Houston, Texas
    I have a Directivo, but I no longer have DirecTV. This HR10-250 is full of shows that I would like to extract the recordings and move them to a computer. Would the zipper do the job, or is there something else I should use?
     
  3. Nov 28, 2010 #11803 of 11850
    Drewster

    Drewster Shooting blanks

    10,752
    2
    Oct 26, 2000
    Costa Mesa, CA
    What serial settings work with a Hughes HDVR2? I've had good luck with 115200/8/n/1, ad XON/XOFF. However, I can *not* get zmodem transfer to work.

    From googling around a bit, it seems common to use 9600/8/n/1, but that doesn't seem to work for me.

    I've tried PuTTy and SecureCRT. Thanks for any suggestions.
     
  4. Nov 28, 2010 #11804 of 11850
    Drewster

    Drewster Shooting blanks

    10,752
    2
    Oct 26, 2000
    Costa Mesa, CA
    Turns out 115200/8/n/1, *no* handshaking is the ticket.

    Also, SecureCRT's zmodem is borked. Good old HyperTerminal worked just fine.
     
  5. Nov 29, 2010 #11805 of 11850
    bigdogtrucker

    bigdogtrucker New Member

    2
    0
    Nov 29, 2010
    does any one have the remote codes for a newly purchased CURTIS lcd hd tv they are not listed in my tv series 2
     
  6. Dec 2, 2010 #11806 of 11850
    Drewster

    Drewster Shooting blanks

    10,752
    2
    Oct 26, 2000
    Costa Mesa, CA
    My HDV2 with 6.4a seems to have forgotten which drivers to use for the Linksys USB200M v2 adapter. The HDVR was originally zippered with 6.2, and then upgraded to 6.4 via the slicer tool.

    Any recommendations for restoring the right drivers? I notice that there's a bunch of things under /platform now. Judging by the datestamps, I'm guessing that's the new 6.4 stuff.

    I have the full Zipper package. Which drivers are for the HDVR2?

    Thanks,
    Andrew
     
  7. Dec 5, 2010 #11807 of 11850
    splicer

    splicer New Member

    10
    0
    Nov 13, 2006
    Any way to enable network remote control to use the iphone as a remote on my zippered tivo? It works good on the series 3.
     
  8. Dec 31, 2010 #11808 of 11850
    FredThompson

    FredThompson New Member

    52
    0
    Oct 6, 2002
    Will the Zipper fully work on ALL HR10-250 units?

    IIRC, the RID chip brought in OS checksumming which was a problem for loading additional software, including TivoWeb.

    I have S1 and S2 SD DTivos. The power supply on one just web caput and the price for the HR10-250 on ebay is about the same as an SD so I've decided to get an HR10-250. I'm aware the receiver ID needs to be verified with DTV as they will only activate fully owned units.

    Also, (Yes, I know this is a little lazy. I'll start to hunt for the answer myself) are there updated to the any of the TivoWeb components of the Zipper? tivowebplus-v2.1.b3-091208 appears to by the most recent TivoWeb build. I'm looking for a way to bulk undelete, extended the recording time of a current recording and anything which might be helpful for small format web browsers (smart phone.)
     
  9. Jan 7, 2011 #11809 of 11850
    bsdimp

    bsdimp New Member

    15
    0
    Oct 30, 2009
    Greetings,

    I have a minor problems I'd like to track down. I zippered by tivo with an instantcake image 6.4a. It is a DirecTivo model HR10-250.

    It is working great, with one issue. I don't know how to solve that issue and thought maybe people here could help.

    I setup a bunch of season passes and recored a bunch of shows using the on-screen menus. These were recording great. I was able to look at things via the web, etc. Life was good.

    So, I tried to record some shows over the next few days using the web interface. That's when my problems began. I did this at 2:00pm this afternoon. I then went to my Tivo at 3:45pm to watch something, but I couldn't get anything to play right. Every time I selected a show, it would go to the "new" screen and act like it was going to let me start it. Then a second or two later it would return me to the screen I started from.

    So let's say I recorded NOVA with a season pass. There was one NOVA, so I was able to select 'Now Playing' on screen, then move to NOVA. I selected this item. Rather than seeing the usual Play, delete, keep, etc screen with a description of NOVA, it returned immediately to the main screen.

    Has anybody seen this? How the heck do I track down what caused this (I see nothing in the logs that looks wrong)? This is the second time this has happened (I reimaged the disk Tuesday and it happend on Wednesday after similar chain of events).

    At least I've installed mfs_ftp this time, and have been able to snag all the shows that I recorded, so I'll be able to watch them if I have to reimage (main motivation of grabbing it was to watch shows). I've removed scrambling, so I should be good. The last Tivo I had died, and I lost all the shows I'd recorded on it, which made me sad and motivated :)

    Can anybody help? Even a little?

    Warner
     
  10. Jan 10, 2011 #11810 of 11850
    bsdimp

    bsdimp New Member

    15
    0
    Oct 30, 2009
    Turns out that the version of TivoWebPlus I was trying was 2.1.b2. This version came with zipper, but is not compatible with 6.4a on a HR10-250. With a lot of headache, I discovered that the latest TivoWebPlus from the sourceforge project works (one minor hack is needed to libs/rec.itcl to get it to make the ToDo list page work).

    I discovered no way to recover short of reimaging. At least I took a backup of all my shows before I did that...

    edited: if you kill the season pass via the web, then things work again, this turns out to be a well known problem with 6.3 software, but the test didn't include 6.4 software that I have. The result: creating a season pass causes problems. The good news is that if I extend the 6.3 work around to 6.4, I can create a season pass for any station I already have a season pass for. I'll see if I have enough kharma to post a patch...
     
  11. Jan 10, 2011 #11811 of 11850
    bsdimp

    bsdimp New Member

    15
    0
    Oct 30, 2009
    OK. I've updated to 2.1.b3 (or the latest source forge cvs version, they differ a little). I've applied the following patch, and season passes no longer bork the TiVo UI. Now, to locate the TivoWebPlus development thread and post it there too..
     

    Attached Files:

  12. Apr 6, 2011 #11812 of 11850
    wliu

    wliu New Member

    8
    0
    Dec 26, 2005
    Does anyone know the new DNS for downloading the latest Enhancement script?

    The error I got after running sh tweak.sh

    Downloading latest Enhancement script...
    Connecting to www.mastersav.com[69.90.236.30]:80
    wget: server returned error 404: HTTP/1.1 404 Not Found
    Download failed. Adjust DNS and try again? [y/n]:
     
  13. Apr 15, 2011 #11813 of 11850
    hdog

    hdog hdog

    32
    0
    Nov 10, 2002
    Lisle, IL
    This should work now. The site is back up as of Thursday, 4/14/2011
    Hope it stays up.



     
  14. Aug 13, 2011 #11814 of 11850
    elroy

    elroy New Member

    7
    0
    Dec 29, 2005
    It has been ages since I've messed with my Series 2 DirecTivos (both DSR7000) and I want to start over from scratch but there are now 394 pages to this thread and the WiKi doesn't say a thing about software versions. If memory serves me well, I can't use 6.4a because I would loose the ability to view recording stored on one unit from the other, is that correct?

    Also, does anyone have anything they'd like to add/change about the information found at http://www.mastersav.com/tivo_zipper.html?

    Thanks in advance!
     
  15. Aug 17, 2011 #11815 of 11850
    texster

    texster New Member

    137
    0
    Mar 10, 2005
    Connecticut
    To watch a program recorded on another unit, you need Multi Room Viewing, or MRV. MRV is possible with 6.2a, but it was stripped out of 6.4

    For additional help with the zipper see here:

    http://www.dvrpedia.com/Main_Page
     
  16. Aug 22, 2011 #11816 of 11850
    elroy

    elroy New Member

    7
    0
    Dec 29, 2005
    Thank's texster
     
  17. Sep 6, 2011 #11817 of 11850
    rpweaver

    rpweaver New Member

    23
    0
    Sep 28, 2010
    I am frustrated. How do I get the Zipper to work with 62small.mfs? Zipper will not extract the image (do I need to rename something?) If I create a drive with 62small restored on it, the Zipper says no kernel was installed. The zipper_tools directory has custom_kernels in it with vmlinux-7.2-Gen04.px, vmlinux-81-Gen04.px, vmlinux-Gen05.px, vmlinux-Gen06.px, vmlinux-TGC01.px. The iso creator does not complain about anything (renamed 62small.iso, created from 62small.mfs by Roxio Easy Media Creator, to instantcake.iso). I don't get the "CREATING ZIPPER_UNIVERSAL_CD.iso WITHOUT THE IMAGE" error. Other threads say the kernel needs to be in another directory. I looked at the text of zipper and don't totally understand what it does but I assume
    IF NOT EXIST "instantcake*.iso" GOTO ADD_FILES
    :IC_IMAGE_EXTRACT
    IF EXIST "000001" echo Found an image in your tools folder. & echo Will not extract a new from your Instantcake iso & GOTO ADD_FILES
    echo Extracting Tivo image from your Instantcake iso...
    copy instantcake*.iso .. 1>nul
    ren instantcake*.iso temp2.iso 2>nul
    move temp2.iso .. 2>nul
    cd ..
    miso temp2.iso -py -f .images -x zipper_tools\ 000001 1>nul
    :: IF ERRORLEVEL 1 echo COULD NOT EXTRACT THE IMAGE FROM YOUR INSTANTCAKE ISO & echo CREATING ZIPPER_UNIVERSAL_CD.iso WITHOUT THE IMAGE
    del temp2.iso 2>nul
    cd zipper_tools

    and
    IF EXIST instantcake*.iso move instantcake*.iso zipper_tools\ 1>nul
    mkdir temp\ 2>nul
    miso zipper_universal_CD.iso -py -x temp\ 000001 1>nul
    IF EXIST temp\000001 echo Created zipper_universal_CD.iso WITH Tivo image.
    IF NOT EXIST temp\000001 echo Created zipper_universal_CD.iso WITHOUT Tivo image.
    del temp\000001 2>nul

    This is what does it.

    The resulting iso is smaller than 62small.mfs, this can't be.
    Command prompt says "miso" is not a valid command, what does it do? Is it batch only command?
    There is so much stuff out there it almost takes a phd dissertation to find anything.
     
  18. Sep 10, 2011 #11818 of 11850
    rpweaver

    rpweaver New Member

    23
    0
    Sep 28, 2010
    DUH! OK, I'm blind, I see the miso.exe in the zipper. Sorry for that part. The rest still stands. Where do I put the image if it is not instantcake?
     
  19. Sep 11, 2011 #11819 of 11850
    Wil

    Wil Senile Member

    4,114
    31
    Sep 26, 2002
    I don't exactly remember but look at the directory layout in the instructions; put it wherever the 000000001 file (however many actual zeros) is supposed to be and rename it 000001 (or whatever number of zeros).
     
  20. Sep 15, 2011 #11820 of 11850
    rpweaver

    rpweaver New Member

    23
    0
    Sep 28, 2010
    OK, this is not working well but I am making s l o w progress inspite of no help being offered here. I copied and renamed one of the kernel files to the directory Zipper expected to find it. Zipper then copied the file and finished (I assume) normally. (No image copied.) I have 6.4a on the drive. When I start the DTIVO, I get gibberish over the serial cable. 9 characters, I think. This is the case no matter what baud rate I pick. I don't have a network adapter yet so I am trying the serial cable. Does this work and does the custom kernel with "6" in the name work with 6.4a or just 6.2? It does not get past the Powering up screen. What do I do for the serial cable. I found a reference about using the serial cable in case the network is having problems but not how to use it with Zipper. WIKI Link is broken from http://www.mastersav.com/tivo_zipper.html I am using a Hughes DVR80 (S2 dtivo)
     

Share This Page