1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hacking your Series 2 DTivo just got a WHOLE lot easier...

Discussion in 'TiVo Underground' started by Gunnyman, Oct 16, 2005.

  1. Nov 15, 2005 #1001 of 11850
    Murdock

    Murdock New Member

    32
    0
    Feb 22, 2003
    In order for MRV to work does the same version of Superpatch have to be used on both Tivos? I just used the Zipper on one HDVR2 with superpatch67all and I want to MRV shows from my other HDVR2 which has 4.0.1b with Superpatch 0.7.1 but the Tivos do not see each other in Now Showing. I know the MRV works on the Tivo with 4.0.1b because I had MRV working with a Standalone (also 4.0.1b) in the past.
     
  2. Nov 15, 2005 #1002 of 11850
    texster

    texster New Member

    137
    0
    Mar 10, 2005
    Connecticut

    FYI, I was able to get reservations working on a wrt54g using the Sveasoft Alchemy software. Basic configuration: 2x wrt54g - primary wired to modem, secondary wired to dtivo via netgear fa 120. Set IP reservation based on tivo mac address in primary wrt. Disable dchcp on secondary wrt and designate primary router's local ip as gateway. Put both routers on same subnet and same wireless channel, SSID's can be different or disabled on secondary. Both in AP wireless mode. Enable dhcp in TWP. WDS not necessary.

    This makes port forwarding very quick and easy. Additionally, you get a stronger/faster signal out of your routers.

    Oh, and by the way, I am certainly no shill for the company....it''s freely available software:

    http://www.sveasoft.com/modules/phpBB2/dlman.php?func=select_folder&folder_id=10


    Seem to have strayed a little here, apologies if this belongs in new/different thread.
     
  3. Nov 15, 2005 #1003 of 11850
    dnemec123

    dnemec123 New Member

    496
    0
    Jan 24, 2004
    Oregon
    Gunnyman,
    A quick question about the support for wireless USB adapters:
    On your Zipper page, you mention Netgear MA111's:

    However, the tivo.com website does not show these as being compatible? (link: http://customersupport.tivo.com/knowbase/root/public/tv2184.htm?)

    Are there different drivers on the Tools CD that load the correct drivers for the MA111?

    Thanks!
    Dale
     
  4. Nov 15, 2005 #1004 of 11850
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,750
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
  5. Nov 15, 2005 #1005 of 11850
    dnemec123

    dnemec123 New Member

    496
    0
    Jan 24, 2004
    Oregon
    Ok, I see it now... I'll have to try to make sure I get a version 1 instead of a version 2 of the MA111.

    I'm going to be upgrading my two DTiVo's next week.

    Thanks for the quick reply.
    Dale
     
  6. Nov 15, 2005 #1006 of 11850
    CopyCat

    CopyCat New Member

    36
    0
    Oct 13, 2005
    Mt Pleasant, SC
    Well, just back in town this AM and my wired adapter was on the porch, but it did nothing for me so after checking here I found the latest updates and re-imaged my drive and loaded The Zipper and it works great, no idea why it failed before, must be newbie jitters or something, but we're connected over wireless 802.11b now, thanks guys
     
  7. Nov 15, 2005 #1007 of 11850
  8. Nov 15, 2005 #1008 of 11850
    GAM

    GAM Niiiice!

    232
    0
    Oct 13, 2003
    I will be using a wireless adapter on one of my units. Is wireless now included in the zipper or does a separate process still have to be run to use wireless? I wasn't exactly clear from reading through the thread.
     
  9. Nov 15, 2005 #1009 of 11850
  10. Nov 15, 2005 #1010 of 11850
    GAM

    GAM Niiiice!

    232
    0
    Oct 13, 2003
    Thank you very much!
     
  11. Nov 15, 2005 #1011 of 11850
    c_tripps_2k

    c_tripps_2k Member

    32
    0
    Sep 12, 2005
    Been doing a lot of reading and am not quite sure how to go about this. If I am running 6.2 on my unhacked tivo, can I just back it up using hinsdale or weaknees instructions, rename the backup and let the Zipper do the restore to the larger hard drive? I have also been reading a lot about the size of the swap file. Does the zipper create the proper swap file, restore the drive and expand it?
     
  12. Nov 15, 2005 #1012 of 11850
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    That will work fine. The Zipper uses 128MB swap space, which should be adequate for most users. If you're using a 300G drive, you may want to investigate how to increase swap space, which is not as trivial and changing the mfs restore command. If you want to keep your shows, you can modify line 36 of the zipper script with the appropriate mfs restore switches. Good luck!
     
  13. Nov 15, 2005 #1013 of 11850
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    This is a test.
     

    Attached Files:

  14. Nov 15, 2005 #1014 of 11850
    trplblacksnake

    trplblacksnake New Member

    21
    0
    Jul 6, 2005
    Ive gotten everything zippered and done. Hooked it up and so far everything is working fine. Only problem Im having is the amount of time it takes to open up my Now Playing list. It is slow! Slower than a version 3.1 tivo. What is going on? Is everyone else having this trouble? One other question is there a script that I can install that will alow me to record the new xm stations that just became available.
     
  15. Nov 15, 2005 #1015 of 11850
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,750
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    snake
    this is usually due to DNS settings being wrong or non existant in the tivo.
     
  16. Nov 15, 2005 #1016 of 11850
    trplblacksnake

    trplblacksnake New Member

    21
    0
    Jul 6, 2005
    Ive checked and double checked it. Right now I have my DSL modem hooked to my router four cables going out of my router one to each one of my computers one to my tivo in my bed room and the other to the living room. In the living room I have a switch with my Xbox, PS2, and my second tivo hooked to it. The routers address is 192.168.1.1 (same as most linksys routers) computers IP is 192.168.1.101, xbox is 192.168.1.102, living rm tivo is 192.168.1.103, and my bedroom tivo is set up as 192.168.1.104 my second computer and PS2 are set up to DHCP. Im not seeing the problem. Am I just blind?
     
  17. Nov 16, 2005 #1017 of 11850
    kodiakz

    kodiakz New Member

    28
    0
    Nov 14, 2005
    Hi there! Serious noooooob here so please be gentle. I am not too new to Tivo hacking, just not that versed in Linux. I have an HDVR2 that I sleepered a while back. Recently the drive died so I bought a new one and Zippered it (about 20 times now!!). Everything runs great and it boots fine. I assign it a static ip of 192.168.1.102 in the setup. When back in the Tivo, I can telnet to it but no ftp and the Linksys router doesn't see it the the dhcp client list. I am using a Linksys usb200m which used to work fine with the sleeper dirvers. If I remember correctly, I had to telnet in and start ftp but can't seem to do that either. No firewall on. Other computers and xboxes on network function fine with the same dhcp setup from the router or static ip in the case of the xbox. I ran tweak and it tries to download the latest, but when prompted with the y/n setup it fails and exits. Uninstall and rerun tweak.sh yields same result. It also says that tweak.sh: tar: command not found and then it reads /enhancements/start.sh: No such file or directory. I have read every line in this thread and searched many times but the answer elludes me. I know it is something really simple, but I need help!!! Thanks!! :eek:
     
  18. Nov 16, 2005 #1018 of 11850
    trplblacksnake

    trplblacksnake New Member

    21
    0
    Jul 6, 2005
    To this comment. I have been working for DTV the last 2 years. We have no way of telling if the tivo has "called home" we can only tell if the receiver has downloaded the ppvs or not. If the ppv is turned on by remote and we dont receive a call within 60 days we then turn off ppv ordering not the mirroring. Dont expect this to happen ever. DTV likes their money too much. Hell theyre giving away HR10-250s right now for free after mail in rebates.
     
  19. Nov 16, 2005 #1019 of 11850
    trplblacksnake

    trplblacksnake New Member

    21
    0
    Jul 6, 2005
    I had the same problem reset the router by unplugging it and holding the reset button in for 10 or 15 seconds. It will then recognize it. Im just having a problem with my damn list running too slow. Hey gunny by any chance could a bad cable cause this?
     
  20. Nov 16, 2005 #1020 of 11850
    kodiakz

    kodiakz New Member

    28
    0
    Nov 14, 2005
    Thanks for the suggestion, but no luck. I forgot to mention that I can ping the tivo no prob and the lights are on on the usb200m (full duplex I think, 2 out of the 3 are on).
     

Share This Page