1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Glitching from TiVo Slide Remote

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by rijowysock, Feb 1, 2011.

  1. Feb 5, 2011 #21 of 172
    CiP

    CiP New Member

    23
    0
    Jan 25, 2003
    I am having the same issues with 2 remotes on two Tivo Premiere XL's. Sometimes there is such a delay that if I pressed a button 20 times, it would stall and those 20 clicks will happen afterwards. I went back to the origianal remote and life is good again. Too bad I spent over $120.00 for these 2 faulty remotes.
    TiVo needs to address this ASAP!
    Please.... :)
     
  2. Feb 6, 2011 #22 of 172
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    Could it be they are interfering with each other? You can't have two Slides on one TiVo. And you MIGHT not be able to have two Slides on two TiVo's within wireless range of each other due to interference.

    I have only one, and have never had the slightest problem with it (6 months of operation) until 14.7 was pushed on my unit.
     
  3. Feb 6, 2011 #23 of 172
    joejet

    joejet New Member

    29
    0
    Mar 19, 2008
    I gave up on this remote... sending it back to Amazon...:(

    maybe i will pick one up in a year when they fix it..
     
  4. Feb 6, 2011 #24 of 172
    CiP

    CiP New Member

    23
    0
    Jan 25, 2003
    That is a possibility. I will disconnect one of the remote receivers and try the other out.

    Thanks.
     
  5. Feb 6, 2011 #25 of 172
    CiP

    CiP New Member

    23
    0
    Jan 25, 2003
  6. Feb 9, 2011 #26 of 172
    Sut703

    Sut703 New Member

    10
    0
    Aug 14, 2010
    Add me to the list having this same exact problem. I moved my router away from the entertainment center, then switched to the 5GHz band, still no difference. I wound up unplugging the dongle and using IR instead, but then the remote's keyboard doesn't work. Piece of crap.
     
  7. Feb 9, 2011 #27 of 172
    TerpBE

    TerpBE Go Terps!

    684
    1
    Jan 23, 2003
    Philly 'burbs
    I have dealt with the missed button presses, but recently I got a Premiere and I'm really getting frustrated with the remote response. Often I hit a button and get no response, as I watch the Tivo fast forward through the show I'm trying to watch. Occasionally I also get multiple phantom presses. I'll press a button once, and Tivo will register about 30 presses. Usually this will result in "bong-bong-bong-bong". Also I noticed several times last night that I hit the 30 second scan or the replay button, and the Tivo would interpret it as me holding it down, so it would skip to the beginning or end of the show. Not good for shows that have spoilers at the end!

    I've tried using the USB extension cable, but to no avail. I positioned the dongle about 5 feet from where I was sitting (with a hollow closet wall between us) but it didn't seem to help anything.

    I really hope Tivo does something about this. I'm sick of paying hundreds of dollars and getting incomplete crap.
     
  8. Feb 9, 2011 #28 of 172
    deandashl

    deandashl New Member

    341
    0
    Aug 8, 2008
    I looked around the forum and there is no talk anymore about Slide Remote issues with S3's. Except the usual newbie stuff and not much of that either.

    This is a Premiere issue, more than the remote. There's something wrong in the Premiere software, especially 14.7, related to the remote input process. Reminds me of my old Comcast Moto DVR. One of many reasons I got a TiVo.

    I think TiVo really needs to have a few meetings.
     
  9. Feb 9, 2011 #29 of 172
    TerpBE

    TerpBE Go Terps!

    684
    1
    Jan 23, 2003
    Philly 'burbs
    I was having missed/delayed button presses issues when I was using it with my TivoHD too. The only thing I definitely didn't have was the inability to boot up with the dongle plugged in (which I have with the Premiere)
     
  10. Feb 9, 2011 #30 of 172
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    I don't think it is "especially" related to 14.7, I think it is *only* related to 14.7. I never had a single problem with the Slide remote until 14.7 was loaded and then immediately starting having problems with lost/ignored buttons. And that is when all the other people started posting about it. I bought the Slide with the Premiere and have never used anything else.

    14.7 is also when people started reporting they could not successfully boot up their TiVo with the bluetooth dongle plugged in.
     
  11. Feb 10, 2011 #31 of 172
    sourpatchkid78

    sourpatchkid78 New Member

    2
    0
    Oct 21, 2009
    I recently purchased a slide remote for my TivoHD (Series 3) and have been experiencing problems as well. Delayed key presses, non-registered key presses and even sometimes continuous key presses even though I'm not pressing the button. No wireless router nearby, tried the extension dongle...still a problem. Too bad, the remote was a nice for multiple reasons but is kind of annoying now.
     
  12. Feb 11, 2011 #32 of 172
    rijowysock

    rijowysock New Member

    73
    0
    Nov 6, 2010
    i bought a 10ft USB extension to move it away from my router that i thought was interrupting it.

    still does it...
     
  13. Feb 11, 2011 #33 of 172
    Foodvoc

    Foodvoc New Member

    2
    0
    Dec 6, 2007
    I'm also having the same problem with my Slide and have tried all sorts of USB extension and WiFi GHz adjustment acrobatics to no avail.

    I was thinking maybe it's my TiVoHD box itself. I upgraded the internal to 1TB when I got the Slide and now have hundreds of TiVo Suggestion shows. It's chuck-full. Is it possible the processor on the unit is getting overtaxed and laggy and deprioritizing the input from the USB dongle in favor of managing the OS and all the files? Maybe it's not a remote issue...

    Do people who have the lag issues also have upgraded capacity drives?

    That said, I've also noticed that the slide needs its bluetooth signal to be "woken up" with a button press before responding.
     
  14. Feb 11, 2011 #34 of 172
    akc

    akc New Member

    83
    0
    Mar 13, 2003
    Hello - After reading this, I'm wondering if you would go with the Tivo Slide remote again? We just got our Premiere XL and I mistakenly thought the "premiere" remote we got was the slide, but it's the GLO. I was thinking I would upgrade but there seems to be some issues?

    While we use our Tivo(s - we have 4) heavily, we don't really use the wishlists or search for shows. If we go to watch OnDemand movies from Unbox or otherwise, we tend to "browse" and don't have a movie in mind. If that's the case, do you think having the keyboard is even worth the cost?

    I am a bit wary after reading your posts, though it does have glowing reviews on Amazon, etc.

    Thanks for your advice -

    PS Having just started on the GLO, I'm a little irritated that the Mute button is where the Select used to be on the old peanut - anyone else bothered by that? I've already fallen into the mute trap about 10 times!
     
  15. Feb 11, 2011 #35 of 172
    deandashl

    deandashl New Member

    341
    0
    Aug 8, 2008
    Had it since Late August, when it came out.

    Faster input(less lag), non-directional, I can skip commercials while working in the kitchen, better feel in the hand, batteries last MUCH MUCH longer than my old GLO remote. The keyboard is a great feature, but the Slide Remote is MUCH more than that. I cannot imagine going back to the old remote, and I liked the old GLO remote, at the time.

    I have had an occasional key press that doesn't register. But it's really rare. I have NOT had the problems that are mentioned in this thread.

    Not to diminish the posts in this thread, but I would put more weight in what's on Amazon; just seems more "big picture" reality than what's usually on this forum.

    I would HIGHLY recommend the Slide Remote AND would buy one again if I buy a second TiVo.
     
  16. Feb 11, 2011 #36 of 172
    crxssi

    crxssi Veteran TiVo User

    2,791
    0
    Apr 5, 2010
    No. I have a stock Premiere non-XL. Have had the Slide from day one, use it every day for many months. Never had a single problem until 14.7.
     
  17. Feb 13, 2011 #37 of 172
    TWinbrook46636

    TWinbrook46636 New Member

    188
    0
    Feb 8, 2008
    Same here. The phantom presses are almost comical. "bong-bong-bong-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b-bong" It flips between the main screen and now playing list dozens of times or scrolls through the channels while it's doing this all on its own. It's like it's possessed. I'm going to call in a priest to perform an exorcism.

    I've noticed that while it's doing this neither the blue not amber LED lights up on the remote itself (you can ever remove to batteries with no effect) but the amber ring on the Premiere is lighting up continuously.

    I would like to point out that I've definitely had this problem before 14.7 though. It seemed to improve with the update prior to that but 14.7 seemed to undo any progress made and perhaps made it even worse than when I first got the remote. It's hard to tell as I haven't been using it as within 10 minutes or so it's "bong-bong-bong-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b-bong"
     
  18. Feb 14, 2011 #38 of 172
    rijowysock

    rijowysock New Member

    73
    0
    Nov 6, 2010
    sounds very likely. i just added external 1TB over SATA... could very well be too busy fast forwarding and deprioritizing the command to play (how to correct this?)
     
  19. Feb 15, 2011 #39 of 172
    sourpatchkid78

    sourpatchkid78 New Member

    2
    0
    Oct 21, 2009
    I have a standard TivoHD and still have all of the remote issues mentioned here. No hard drive upgrades. I just returned the remote as it was too annoying to use on a regular basis.
     
  20. Feb 15, 2011 #40 of 172
    TerpBE

    TerpBE Go Terps!

    684
    1
    Jan 23, 2003
    Philly 'burbs
    Is there any way to disable the "skip to end" functionality on the Premiere when you hold down the "->|" button? I'm getting sick of having shows spoiled because my slide thinks I'm holding the button down when I'm not.
     

Share This Page