1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Enhance Your Hacked Tivo With This Script

Discussion in 'TiVo Underground' started by rbautch, Jul 21, 2005.

  1. Finnstang

    Finnstang King of the North

    8,666
    0
    Sep 11, 2003
    Winterfell
    rbautch has said in the Hacking to 6.3 thread that it will be probably a couple months to make sure everything with 6.3x is stable and D* stops releasing patches for it.
     
  2. mikellanes

    mikellanes New Member

    76
    0
    Dec 6, 2002
    I previously had a wireless network setup, how can i remove any traces of wirelss so the script asks me to install the usb 2.0 drivers (my wired adapter is 2.0)? I can't seem to get it to ask me to install them?
     
  3. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    The Enhancement Script (not Zipper) *should* work fine with 6.3 software, although I haven't tested every feature. If you have a decent idea what you're doing, feel free to try it and report your results.
     
  4. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Run network-delete.tcl, followed by the net-launch.sh script.
     
  5. mikellanes

    mikellanes New Member

    76
    0
    Dec 6, 2002
    Thanks, that removed it and re-setup my network, upon running the tweak.sh script it told me no wireless settings were in the mfs but never asked to install the USB drivers? now what?
     
  6. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    It might think the Zipper already installed the drivers for you. If you have a /zipperusb_flag, delete it, then run tweak.sh again. Also delete /enhancements/wireless_flag if its still there.
     
  7. mikellanes

    mikellanes New Member

    76
    0
    Dec 6, 2002
    I don't have either of those as far as I can see
     
  8. mikellanes

    mikellanes New Member

    76
    0
    Dec 6, 2002
    Well, after many different tries, everything besides totally re-doing the zipper, I decided to dig into the tweak.sh file and finally un-archived the "rbautch_files" dir and ran start.sh, it finally asked for the drivers and looked like it did them properly!
     
  9. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    tweak.sh is only a short wrapper script that checks a few things, and then launches the main script called start.sh. So it sounds like you ran the same script twice, but got different results. Please don't recreate any part of the script - much harder to update, support, etc...
     
  10. mikellanes

    mikellanes New Member

    76
    0
    Dec 6, 2002
    Gotcha - I edited that part out, thanks and for some reason that worked on both my tivo's YAY!
     
  11. mikellanes

    mikellanes New Member

    76
    0
    Dec 6, 2002
    Hey thanks for the help with the USB drivers!

    Is there an easy way to updated the drivers to the latest/greatest version?

    I am running TiVo software 6.2 on an HDVR2.

    I am using FA120 ethernet adapters.

    I see some people pulling 3000K with these and I tried the tweak

    "/sbin/insmod /lib/modules/usbcore.o log2_irq_thresh=4" inside a "test.conf" file in the root.

    Seems to get me to about 1,300 K uploading and 1,500K downloading.
     
  12. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    That technique is old. You already have the latest drivers. To get the most out of them, there a number of you can do, including using a custom kernel. Search DDB for "soapbox derby".
     
  13. mikellanes

    mikellanes New Member

    76
    0
    Dec 6, 2002
    The threshold technique is old? is it useless then?

    I found the thread and will read up on the other tricks, perhaps I should have done the reading before posting, hah thanks for the direction!



     
  14. Oct 1, 2006 #1774 of 2880
    mfryd

    mfryd New Member

    13
    0
    Nov 7, 2005
    I installed via the zipper and asked it to keep my old shows. Everything seemed to work fine. I could watch old (recorded pre-zipper) shows and even transfer old shows from other tivos. I used TivoWeb to update my network settings.

    When I upgraded to the new version, tweak reverted me to the network settings I used with zipper, It threw away the currently working settings.

    It also seems to have undone the zipper magic that allowed me to watch old shows. They no longer play. If I use MRV to watch an old show from another Tivo, it works, but the show ceases to be playable after a few days.


    I suspect that I can remove the drive from the Tivo, and rerun Zipper to fix this, but I know longer have easy access to a PC. Is there a way of re-enabling the old shows without having to physically remove the drive? I now have full network access so can telnet/ftp as needed.
     
  15. Oct 2, 2006 #1775 of 2880
    spainmiami

    spainmiami New Member

    40
    0
    May 23, 2005
    rbautch,

    I'm trying to use the "Update the TWP software" feature in the TWP v1.3.0 (oztivo-060821)

    However, i'm getting "extract.sh: Could not locate the TivoWebPlus directory child process exited abnormally" error message.

    Is this happening cause of the stated reason that Tivo tends to use the "var" as a recycle bin and the enhancement script placed elsewhere, thus the reason for the script "Check if var got wiped, and if so, rebuild symlinks from /enhancements/varhacks"?

    That "Update the TWP software" feature seems like such a end-user friendly idea. Any suggestions?
     
  16. Oct 2, 2006 #1776 of 2880
    SteelersFan

    SteelersFan "On Welfare"

    819
    0
    Sep 6, 2004
    Saugus, CA
    I will pass along some suggestions rbautch gave me recently:
    I think so.
    Unpack the file on your pc, rename it to tivowebplus (all lower case) then ftp the entire directory (and its contents) to / (root, assuming that is where twp is now. this will over-write the previous install). I just did this and worked great. You could even copy the hackman files (read the instructions first) to the proper folders then ftp everything at one time.
     
  17. Oct 2, 2006 #1777 of 2880
    spainmiami

    spainmiami New Member

    40
    0
    May 23, 2005
    I appreciate that.

    I C.
    In addition to hackman I've got an xbox ccxstream script to work. And, hopefully I can get the bufferhack4.1 set at 2 hours of buffer, to work. I hope all this is similar to xbox hacking, where u basically have to make a backup, while ftp and b4 u reboot.

    lol, actually i've already had it where I couldn't ftp or telnet :confused: , just ping. I'm trying to prevent that from happening again. :eek:
     
  18. Oct 2, 2006 #1778 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    I put TWP in a folder called "tivowebplus", not "TivoWebPlus". Try renaming the directory and see if that helps. You'll also have to edit your author file with the name change if you want TWP to start automatically when you boot.
     
  19. Oct 3, 2006 #1779 of 2880
    wmldwilly

    wmldwilly New Member

    33
    0
    Mar 5, 2006
    I *just* figured out that I have the same problem. RB's enhancements installs TWP in "tivowebplus", and the TWP people appear to be looking for "TivoWebPlus". Remember y'all...*nix is cAsE senSitiVe. :)

    Does this mean there's a tweak.sh script update coming to get on the same page as the TWP people with respect to superflerous (sp?) capitals in thEir dIreCtorY nAMeS? :D

    wm
     
  20. Oct 3, 2006 #1780 of 2880
    wmldwilly

    wmldwilly New Member

    33
    0
    Mar 5, 2006
    Okay wait a dad-gummit minute. :)

    Ya say renaming the tivowebplus directory to TivoWebPlus (i.e. bash# mv tivowebplus TivoWebPlus) should do the trick...then edit one's rc.sysinit.author file, right? Looking in my author file, rc.sysinit.author doesn't actually run TWP as such, it calls /enhancements/TWPrun.sh, and *that* runs /tivowebplus/tivoweb. and I see that the closely related TWPrestart.sh and TWPrunc.sh (are these used by TWP itself for restarts???) are also looking for /tivowebplus/*. Sooooo the obvious question is shouldn't we be changing tivowebplus to TivoWebPlus in all of these other shell scripts and not in our rc.sysinit.author files? Wouldn't it be easier to establish an alias from tivowebplus --> TivoWebPlus or something like that? I personally want to get TWP 1.3.1 on there via it's own update mechanism to avoid any wierdness since I *just* got everything working and TWP has definitely coughed up a few hairballs at me in the past 12 hours (which I've posted in the appropriate forum somewhere-or-other...) including causing reboots and whatnot.

    Eeeeek...this is where us new guys get lost.
     

Share This Page