1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Enhance Your Hacked Tivo With This Script

Discussion in 'TiVo Underground' started by rbautch, Jul 21, 2005.

  1. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    This is expected behavior. Glad you got it working.
     
  2. coachO

    coachO New Member

    339
    0
    Nov 25, 2004
    near...
    I installed the zipper with tivowebplus. Then I had to reinstall windows xp. Now I can not access my Hr10-250 using tivowebplus. The zipper was so easy that I really didnt even read all the details - now I need help. I remember setting my IP at 192.168.1.7. Sorry for what I hope is silly question and thanks in advance for the help.
     
  3. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Turn of the Windows firewall. If no luck, see if you can ping your tivo.
     
  4. coachO

    coachO New Member

    339
    0
    Nov 25, 2004
    near...
    Thanks, rbautch. After I tried to ping it I figured out what I was doing wrong. All is well.
     
  5. Jun 1, 2006 #1605 of 2880
    stivovance

    stivovance New Member

    141
    0
    Feb 12, 2003
    Chicago
    Why is there the Search By Title (demo) on the pick programs to record screen or rather, what does/should it do? and can it be removed or atleast moved in the listing of that menu?
     
  6. Jun 7, 2006 #1606 of 2880
    niggszo

    niggszo New Member

    7
    0
    May 27, 2006
    hi guys,
    I have a TIVO series 1 unit Phillips HDR 112 with the Tivo OS 3.0. I live in canada and dont have a subscription, i have used up the 6 grace days ,I just need to use this as a PVR and manually record, any hacks etc for this dont need any bells and whitles just a normal PVR.
    please help !!!

    thansk
     
  7. Jun 8, 2006 #1607 of 2880
    Carlton Bale

    Carlton Bale New Member

    168
    0
    Dec 17, 2001
    Indianapolis...
    Here are some suggestions:
    1) buy a TiVo subscription.
    2) read the forum guidelines.
    3) use the forum search.
    4) use spell check.

    Sorry to be blunt, but I don't think you're going to find what you're looking for here.
     
  8. Jun 8, 2006 #1608 of 2880
    Nandy

    Nandy New Member

    46
    0
    May 12, 2006
    I must b very naive but I am missing something here. Guy had Tivo, looks like want to use the unit as stand alone and want to hack it? Where did he turn wrong?
     
  9. Jun 8, 2006 #1609 of 2880
    stivovance

    stivovance New Member

    141
    0
    Feb 12, 2003
    Chicago
    Well, for starters, he's in the wrong thread for his unit. 2nd, he wants to use it without a subscription or paying for anything. Now, granted, he would have been able to do this several years ago with the older software, but no longer.
     
  10. Jun 8, 2006 #1610 of 2880
    PortlandPaw

    PortlandPaw Woodstock-era Hacker

    1,057
    0
    Jan 11, 2004
    Chebeague...
    There is help for Canadians. You can't tell the poor guy to buy what doesn't exist. Look for the threads or I think there's a specific website. What they have to do to get what Americans have readily available would be considered verboten here, but you gotta do what you gotta do when it comes to getting a TiVo running in Canada. Good luck!
     
  11. Jun 8, 2006 #1611 of 2880
    Nandy

    Nandy New Member

    46
    0
    May 12, 2006
    You have to have a subscription? :eek: Never mind, I dont want to cluter this post. :rolleyes:
     
  12. pdawg17

    pdawg17 Here's Julia!!

    362
    0
    Mar 1, 2003
    If I want to add one thing (like Caller ID) but I've already installed the script, how can i do that? When I try to start the script, it tells me I have to uninstall first...
     
  13. bigrig

    bigrig ∞ ↔ ∞ ↔ ∞ ↔ ∞ ↔ ∞

    452
    0
    Jul 1, 2004
    Houston, TX
    You gotta uninstall, and then re-install everything.

    I wish there was an option for just running parts of the script...because when you uninstall, it reverts to the backup files, right? If I've made any changes to the rc.sysinit.author manually after the initial installation, they will be lost in the uninstall.

    Matt
     
  14. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    That's correct.
     
  15. dw17

    dw17 New Member

    29
    0
    Apr 21, 2005
    I have not found my issue here...

    I have:
    Hughes DVR2
    new 160GB Maxtor drive
    Instant Cake Image
    $5 Boot CD for the Kernal
    Zippered the image.

    All seems well, except CRON

    The Fakecall is not running...or at least it is not now.

    I have run "PS" to see if cron is running...don't see it in the list.

    I have tried to run CROND, but get error not finding "crontabs"

    I can run fake call manually, and have. I would like to get Caller ID working, so automating Fake call is something I would like to fix.

    It also seems that Hackman's "start cron" button does not do anything for me...

    The log shows nothing since June 11

    I looked thru the troubleshooting, and did not find anything helpful yet....

    Thanks! The process using the Zipper and RBautch's script were great.

    dw17
     
  16. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Sounds like your crontab is missing or damaged. Type "root" at bash to see if it comes up in the vi editor. Or else look for it with "ffind root". I think it's in /enhancements/varhacks/spool/cron/crontabs or something like that. You could also try re-running the symlink script in /enhancements, which makes sure there is a symlink in /var to the actual crontab that's stored in /enhancements/varhacks. There's also a series a cron troubleshooting posts near the beginning of this thread.
     
  17. dw17

    dw17 New Member

    29
    0
    Apr 21, 2005

    I ran the symlink script and then crond, no error message.

    And then the "test" at the beginning of the cron commands was working...I will see if the fakecall works later in the week.

    Thanks for your help.
     
  18. eclipsme

    eclipsme New Member

    24
    0
    May 26, 2006
    So all has been well since this post in May. Then my var directory got wiped and nothing was working anymore - no ftp, no telnet. Thankfully, tivoweb plus was up and running (not sure why) and I was able to use hackman to startup the rest. Also, after reading this thread, I had actually backed up the var directory just prior to all this happening, so proceeded to copying it back. Hooray for backups!

    My understanding was that the enhancement script copies these files to enhancements/varhack (?) and recreates the symlinks if the var folder gets erased. This does not seem to have happened for me, and I don't know why. Any ideas?

    I am still missing a couple of odd things. First, the caller id isn't working. Actually, this is how I first noticed something was wrong. In fact, from a hurried reading of logs, I think the Tivo tried to call home, but` had an initialization error, or is this a normal side effect of fakecall?

    Back to caller id. Do I need to uninstall the script and reinstall? I was hoping to find the files that start cid and manually add them to the starup script, but I cannot seem to find them. Is this possible? If so, where should they be?

    Which brings me to my final problem... Since all this happened, I have lost the ls command on the Tivo! This makes it very inconvenient to troubleshoot. I kind of go back and forth between telnet and ftp. What's up with that?

    Any and all sugestions appreciated. I sure had it good for a while there! Oh, BTW - my network speed increased 3x, not 4. Sorry for the typo.

    Harvey
     
  19. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Normally, all the hacks that expect to be installed in /var, are instead installed in /enhancements/varhacks, where they will be safe from random var wipes. I put symlinks (like shortcuts) in /var that point to /enhancements/varhacks so that those hacks function normally. Tivowebplus of course is not affected, because the script installs it in root, not var. When /var gets wiped, the only reason things don't work is because the symlinks are gone. Restoring them is as easy as running the script that created them in the first place, called var-symlinks.sh. This script should run automatically after a var wipe and a reboot, using the following lines that should be in your author file:
    Code:
    #############################################" 
    # Check if var got wiped, and if so, rebuild symlinks from /enhancements/varhacks 
    if [ ! -e /var/vardelete_flag ]; then
    sh /enhancements/var-symlinks.sh
    fi
    . If these lines aren't there, then you need to rerun the enhancement script. These lines check for a flag in /var called vardelete_flag, and if it's not there (like when var gets wiped), it runs /enhancements/var-symlinks.sh. There is absolutely no need to back up var as long as you have this script handy.

    If ls is not working, check your PATH.
     
  20. eclipsme

    eclipsme New Member

    24
    0
    May 26, 2006
    Does this also apply with hacks that were installed before your script? I have a hunch not, and that the hacks I lost were installed previously, such as ftp and telnet.

    Then again, certainly the CID app wasn installed by your script, and it isn't working.

    Is it possible (likely?) that hackman reconfigured the startup file and overwrote the above? Which startup file do you work with, or is there only the one?

    do I need to uninstall first?

    any idea what happened to the ls command?

    Thanks,
    Harvey
     

Share This Page