1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Enhance Your Hacked Tivo With This Script

Discussion in 'TiVo Underground' started by rbautch, Jul 21, 2005.

  1. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Fixed it. tar magic is good again. Try it now.
     
  2. eclipsme

    eclipsme New Member

    24
    0
    May 26, 2006
    Hmm. You may have fixed the original problem - don't know - haven't been able to get that far yet. I still can't install or uninstall. Here is a dump:

    bash-2.02# unzip tweak.zip
    Archive: tweak.zip
    replace tweak.sh? [y]es, [n]o, [A]ll, [N]one, [r]ename: y
    inflating: tweak.sh
    bash-2.02# ls
    tweak.sh tweak.zip
    bash-2.02# sh tweak.sh
    Enhancements directory detected. Run the uninstall script first. Exiting...
    bash-2.02# sh tweak-uninstall.sh
    tweak-uninstall.sh: tweak-uninstall.sh: No such file or directory
    bash-2.02#

    Harvey
     
  3. eclipsme

    eclipsme New Member

    24
    0
    May 26, 2006

    BTW - I have the busybox utilities on my tivo - is that what you mean here? I tried to tar the rbautch_files.tgz archive, but with the same error, of course. Without being able to run the original script, this archive still has the problem that you seem to have solved. I am thinking of deleting the enhancments folder, and then starting over, but am leary without hearing from you first. I will hang tight.

    Thanks for the help,

    Harvey
     
  4. SteelersFan

    SteelersFan "On Welfare"

    819
    0
    Sep 6, 2004
    Saugus, CA
    Two possibilities:
    1. Try: sh tweak_uninstall.sh (Notice the underscore instead of the dash)
    2. Try ftp'ing a fresh copy of tweak_uninstall.sh (or tweak-uninstall.sh) and try again.
     
  5. slydog75

    slydog75 Not all that sly

    9,199
    0
    Jul 8, 2004
    Warminster, PA
    Problem is he doesn't have a tweak_uninstall.sh (at least not in that directory). When he did a list there was only tweak.sh and tweak.zip. tweak_uninstall.sh is created when you run tweak.sh so he's kinda in a catch 22.

    I think deleting your enhancements directory may do the trick. Actually don't delete it just rename it so the script doesn't see it. Then if this messes something else up you can just rename it back.
     
  6. eclipsme

    eclipsme New Member

    24
    0
    May 26, 2006
    I tried it from both the tweak and the enhancements directory. The problem here, I think, is that the uninstall script never got installed.

    Where would I ftp it from? The only file on my computer is the new tweak.zip (as of this morning).

    Can I do a manual uninstall?

    Can I manually run the script that installs the usb drivers?

    Here is listing of the enhancments directory, if it helps:

    bash-2.02# ls
    LG-standard-v193.slice fakecall.osd
    License.txt fakecall.tcl
    TWP_archive.tgz ipflags.tcl
    TWPrestart.sh joe.tgz
    backup.itcl ncid-0.61.series2-tivo.tgz
    backup_run.sh net-launch.sh
    backup_write_static.tcl net-status.tcl
    cert-remover.tcl netperf
    ckwireless.tcl netserver
    crond.bin network-delete.tcl
    dbload30.tcl network-en.tcl
    delete.tcl new_splash_rcb.png
    drivers rbautch_files.tgz
    endpad.tcl varhacks
    endpadplus.tcl
    bash-2.02#

    Thanks again,
    Harvey
     
  7. SteelersFan

    SteelersFan "On Welfare"

    819
    0
    Sep 6, 2004
    Saugus, CA
    Here is where the file is. Copy it to your PC then FTP from PC to Tivo. During he last Zipper install I did it put that file into the /hacks folder.
     
  8. eclipsme

    eclipsme New Member

    24
    0
    May 26, 2006
    Yes, exactly.

    I renamed enhancements and re-ran the tweak script. It just finished and I am rebooting. "Almost there...." I didn't replace the splash screen, but did most everything else.

    I am always most concerned at this point. Will it actually boot? Will running the uninstall script remove all changes? I do I do that with a Tivo that won't boot? Pull the drive, I guess, and do it from a PC.

    Now I have 'acquiring information from satellite..." Looking good so far.

    Now a blank screan and... HOORAY! I have TV again. Thanks for all the help, everyone. I am off to explore what I have done.

    Harvey
     
  9. slydog75

    slydog75 Not all that sly

    9,199
    0
    Jul 8, 2004
    Warminster, PA
  10. eclipsme

    eclipsme New Member

    24
    0
    May 26, 2006
    One note... well, maybe 2 or 3...

    If you let the script change the bash prompt, tytools will also need to be told what the new prompt is or tserver will not work. Actually, it is tserver where the problem is, but you change the the expected prompt in tytools.

    Also, I had a minor problem with the caller id. My tv overscans a bit too much for my taste, but there seems to be no permanant way to change that, even through service codes. Caller id by default comes up at the very top of the screen, which was mostly cut off on my set. This behavior is changable in the out2osd.conf file found in /enhancements/varhacks/hack/etc. This does not seem to be the default location for this file, but is where I found it after using this script.

    All in all, very happy and very greatful to rbautch for the script and to those who helped me out.

    BTW - my network speed has increased 4 fold thanks to the usb2 driver! Yay!

    Harvey
     
  11. jmasterman

    jmasterman New Member

    21
    0
    Dec 15, 2005
    I am new to this but have been reading for a while. I have not found a match to this question so I hope it OK to ask.
    I just put a 6.2 instant cake image with ptvnet in my Dtivo.
    I have TWP and tserver working. Can I use the enhancement script on this unit? Do I need to remove anything first?
     
  12. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Yes you can. After the enhancement script runs, delete the /ptvugrade/tivowebplus directory, and replace it with the /tivowebplus directory that the script installs.
     
  13. oiler_head

    oiler_head New Member

    18
    0
    Jul 8, 2003
    Portland, OR
    So I thought I'd try to zipper a DTV on a lark. I got the imaged laid and the files copied and the drive back in the DTV. It rebooted without issue. But now I am stuck here:

    bash-2.02# tweak.sh
    Existing rbautch_files.tgz archive found in /hacks/
    Skipping new script download...

    Running rbautch Hacked Tivo Enhancements...
    tar: inflate error 2
    tar: Unable to read all data
    tar: Unable to read all data
    mv: /enhancements/tweak_uninstall.sh: No such file or directory
    Checking your telnet settings. Do you want to continue? [y/n]: y

    Do you want to run the "express" version (for advanced users)? [y/n]: n
    ./ /tweak.sh: /enhancements/start.sh: No such file or directory


    I can run the uninstall but it only gets rid of files in the /enhancements dir but not the dir.

    When I try to re-run tweak.sh I end up in the same place.

    Please help....

    Thanks
     
  14. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Delete the rbautch_files.tgz file, then run tweak.sh again. It will then download a fresh copy of rbautch_files.tgz.
     
  15. oiler_head

    oiler_head New Member

    18
    0
    Jul 8, 2003
    Portland, OR
    Thanks rbautch for the repsonse...

    I don't have the DTV connected to the internet so I DL'd the latest .tgz from mastersav.com and I'll FTP it over.

    Do I need to concern myself with the /enhancements dir that won't delete?
     
  16. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Try deleting it with rm -rf /enhancements.
     
  17. oiler_head

    oiler_head New Member

    18
    0
    Jul 8, 2003
    Portland, OR
    Rbauth thanks for the help but I'm still stuck.

    I've removed the /enhancements directory. I DL'd the latest rbautch_files.tgz and FTP'd it to the /hacks directory using ASCII mode. Still no luck...

    The problem appears to be around the tar command. I cannot run tar -zxvf let alone tar -t. I re-read the exchanges you had with "eclipsme" but I haven't had the same success as him although I do have the tweak_uninstall.sh script.

    When I researched the error I discovered that there was a bug with busybox and tar (http://bugs.uclibc.org/view.php?id=231) but its since been fixed. I have BusyBox 1.00 installed (presumably from the tivotools.tar). Do I need to rezipper this drive with a newer version of the tivotools.tar?
     
  18. SteelersFan

    SteelersFan "On Welfare"

    819
    0
    Sep 6, 2004
    Saugus, CA
    I believe you should be transferring in binary mode. Search this thread and the Zipper thread for a quick confirmation.
     
  19. oiler_head

    oiler_head New Member

    18
    0
    Jul 8, 2003
    Portland, OR
    Thanks SteelersFan

    That was it! Ran the script without problems. Now I got to see what the heck I just did!

    Thanks rbautch for creating and supporting a sound script...
     
  20. jmasterman

    jmasterman New Member

    21
    0
    Dec 15, 2005
    FWIW
    I tried the script and had some trouble with TWP. I answered that it WAS installed and I guess the script didn't install the new version.

    Any way, I went in and removed all of the TWP files and directory under ptvnet, ran the tweak uninstall, and started over.

    I answered NO to the Do you have TWP? prompt and all is well. I need to dig in to all of the new features now.

    Thanks!
     

Share This Page