1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Enhance Your Hacked Tivo With This Script

Discussion in 'TiVo Underground' started by rbautch, Jul 21, 2005.

  1. Carlton Bale

    Carlton Bale New Member

    168
    0
    Dec 17, 2001
    Indianapolis...
    I just successfully installed everything on a friends Series 2 DirecTivo using my Linksys Linksys USB200M Ver. 1. He purchased a Linksys USB200M Ver. 2 and installed it, but now it won't get back on the network even after a roboot. Do the high-speed drivers not support the Linksys USB200M Ver. 2? Or does the network need to be manually reconfigured? Tivo.com shows that both versions of the Linksys adapter are supported, but that support for adapter version 2 was only added for SA version 7.2.2.
     
  2. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Ver 2 works, but you have to add it to the hotplug.map file. There are detailed instructions somwehre in the Zipper thread. It's on my to-do list to incorporate into the Zipper.
     
  3. Carlton Bale

    Carlton Bale New Member

    168
    0
    Dec 17, 2001
    Indianapolis...
    Thanks for the info. Knowing that it was a change to the hotplug/usb.map file got me pointed in the right direction. I read through the zipper thread and found this post by DoctorK with the instructions:

     
  4. 6stringbass

    6stringbass Music + Tivo R Good!

    72
    0
    Dec 10, 2005
    Atlanta, Jawja
    I've decided to switch the locations of my Dtivos. I set a custom bash prompt on one of them that will be the wrong name when they move. Which script should I run to rename the bash prompt (I assume I can rename the MRV name in TWP). Thanks!
     
  5. Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,749
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    you can edit your .profile file in vi or Joe.
     
  6. 6stringbass

    6stringbass Music + Tivo R Good!

    72
    0
    Dec 10, 2005
    Atlanta, Jawja
    Thanks. That should make it easier to keep track of units!
     
  7. 2500

    2500 New Member

    26
    0
    Mar 26, 2006
    NE Florida
    I'm at my wits end. After running Zipper on my dsr7000 yesterday, I lost all connections to the unit so today I reimaged the drive with my zipper cd thinking something had to be corrupt on it and still no connectivity thru telnet. All my other puters on the network are connected so I know it's not a network issue. I have a spare usb ethernet adapter that I have tried and have tested both adapters on my puter so I know they work. I have also test the cable attached to the adapter so no problem there either.

    I have a serial cable I can plug in but what do I need to do to troubleshoot this problem a little more. I know it's hard to help figure this out remotely but I would appreciate any help you guys can give.
    Thanks
    Mike
     
  8. Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,749
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    are you running Windows XP firewall perchance? or Perhaps VPN software?
    Both of these are known to cause interference with Telnet to tivo.
     
  9. Luv2DrvFst

    Luv2DrvFst New Member

    186
    0
    Nov 7, 2005
    What make/model adapter are you using? Were you ever able to telnet in?
     
  10. 2500

    2500 New Member

    26
    0
    Mar 26, 2006
    NE Florida
    Yeah I have the XP firewall on but I've always had it on and no issue before. I'll try turning it off for the sake of troubleshooting. No VPN.

    They are D-links Dub-E100, yeah have been able to telnet up until yesterday. Nothing has changed as far as configuration on the network, I just starting having trouble with tivoweb and tytools.
     
  11. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Can you get a bash prompt over your serial connection? If so, run the /enhancements/net-status.tcl script, and post the results here.
     
  12. 2500

    2500 New Member

    26
    0
    Mar 26, 2006
    NE Florida
    I haven't tried it yet but just give me a min. Is that the exact code I need to put in?
    Thanks
     
  13. 2500

    2500 New Member

    26
    0
    Mar 26, 2006
    NE Florida
    I can't get bash.
     
  14. bengalfreak

    bengalfreak Active Member

    2,101
    0
    Oct 20, 2002
    You've plugged in a serial cable, opened HyperTerminal, set it to the serial port and hit return on your computer a couple of times?
     
  15. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    I updated the script to append the /etc/hotplug/usb.map with the code for the Linksys USB200 v.2 adapter, as described here. I also modified the TWP archive to use the new version of Hackman. These changes have also been incorporated into the Zipper (except Hackman).
     
  16. JaserLet

    JaserLet New Member

    167
    0
    Dec 13, 2005
    Midwest
    Is any extra work needed to enable USB 2.0 performance for the Belkin F5D5050 (pegasus.o I think)?

    Several stores near me sell the F5D5050, otherwise I will have to buy the FA120 online.
     
  17. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    No. The script will take care of everything.
     
  18. Runch Machine

    Runch Machine New Member

    1,048
    0
    Feb 7, 2002
    Minneapolis
    I've used the Zipper to install the enhacement script on two Samsung DirecTivos and 2 HR10-250s with great success. My favorite feature is Caller ID. However, after a day or two Caller ID stops working and I have to reboot the Tivos to get it back. This happens on all 4 of them. Any idea why this happens and how to fix it?
     
  19. asteffens

    asteffens New Member

    15
    0
    Aug 16, 2004
    I am getting the following error...I hacked a Phillips DSR704 running 6.2. Unit is up and running and ethernet is working...but when I run the sh tweak.sh I get the following error. I know the network is setup properly, but I assume it is wanting me to add (since the script only asked for the IP and the Gateway IP) the DNS information to the Tivo unit it self, can anyone point me to where this is located? Any help would be much appreciated.


    Downloading latest Enhancement script...
    wget: xxx.mastersav.xxx: Host name lookup failure
    Download failed. Adjust DNS and try again? [y/n]: y

    Make sure your Tivo is connected to the internet, and
    your network settings are correct. Exiting...
    rm: /enhancements: No such file or directory
     
  20. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Not sure why this would happen. You don't have to reboot though, just look at the commands in the author file that launch NCID, and type them in manually at bash. You might also copy your post to the NCID thread so it gets more exposure to the folks regularly using NCID.
     

Share This Page