1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Enhance Your Hacked Tivo With This Script

Discussion in 'TiVo Underground' started by rbautch, Jul 21, 2005.

  1. Dec 11, 2005 #961 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Sounds like your mixing versions of the script. Make sure you delete the old tweak.sh and rbautch_files.tgz before attempting to run it. Also sounds like your DNS isnt set right, but the script will fix it for you. Also, delete the /enhancements directory, which should allow you to re-run the script.
     
  2. Dec 12, 2005 #962 of 2880
    Runch Machine

    Runch Machine New Member

    1,048
    0
    Feb 7, 2002
    Minneapolis
    I've zipped my Samsung Directivo and are thrilled with the results. I've been reading up on multiroom viewing and transfering shows between Tivos. Is it possible to transfer programs between my Zipped Samsung DirecTivo and my Toshiba DVD recorder/Tivo DVR? The Toshiba has a paid subscription to the Tivo service. The Message I get when I try to access the other Tivo is that the machine I am trying to access is not enabled for MRV. Go to Tivo.com/manage to add it to the accound.

    Of course there is no way to add a Directv/Tivo to my Tivo account. Is there any way around this?

    If this isn't the proper place to post this, please direct me the the proper forum. Thanks.
     
  3. Dec 12, 2005 #963 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    I'm not sure, but you might try copying this to a new thread to get more exposure.
     
  4. Dec 12, 2005 #964 of 2880
    rpdre1

    rpdre1 New Member

    273
    0
    Feb 20, 2005
    from the superpatch release notes:

    WHO NEEDS IT
    It is necessary to enable HMO/MRV, using this patch, on DTivos running 6.x because this capability isn't provided with 6.x software versions nor is it available as a paid service.

    All SA tivos have the HMO/MRV service available with a proper (i.e, not BASIC) service level. SA tivo owners only require superpatch-67all if:

    1. You want to MRV unencrypted video that was recorded using the NoCSO (record video unencrypted for later extraction) patch.
    2. You want to MRV with other DTivos NOT IN YOUR GROUP CERT, like DTivos running 4.x or 6.x

    You can find out more about what exactly, HMO and MRV services are at TiVo.com.

    Superpatch-67all checks your tivo software version and patches any 6.x, or 7.x, tivo software version appropriately using 'selectively kill blowfish' patch locations and, in addition, will allow SA tivo owners to continue to call in for guide updates.
    Note: You can't MRV between hacked(recording unscrambled) and unhacked(recording scrambled) tivos.





    so you will need to hack your standalone to get telnet and ftp access (you cant use the zipper on the standalone) and then run the superpatch on the sa.

    you will need to unscramble the existing recordings and extract/reinsert them on the SA before you will be able to mrv them to the dtivo.

    i think you will be able mrv the post-superpatch SA recordings but the pre-superpatch recordings will not be able to be mrv'd until you unscramble them.

    .. yea its complicated and you WILL have to do a lot of reading.

    you cant talk about extraction/insertion here so go to http://www.google.com/search?q=the+other+tivo+forum
    (first link; ddb forum)
     
  5. Dec 12, 2005 #965 of 2880
    mjhorv

    mjhorv New Member

    6
    0
    Nov 9, 2005
    PA
    I am getting this error when trying to run new script. I am using a mac and using telnet -K command. i ran unistall and deleted enhancements folder and rbautch_files.tgz. any ideas?
    LT-bash# sh tweak.sh
    tweak.sh: line 15: syntax error near unexpected token `elif'
    'weak.sh: line 15: ` elif [ "$tivoapp" = "e" ]; then
     
  6. Dec 12, 2005 #966 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Did you transfer the file to your tivo in binary mode?
     
  7. Dec 12, 2005 #967 of 2880
    mjhorv

    mjhorv New Member

    6
    0
    Nov 9, 2005
    PA
    didn't run dos2unix. it is working now. thanks
     
  8. Dec 13, 2005 #968 of 2880
    matrix165

    matrix165 New Member

    7
    0
    Dec 2, 2005
    /tivo-vb/showthread.php?p=3550246&highlight=skipping#post3550246


    hello all,

    thanks for the script, i am using it in conjunction with ZIPPER. i am using it on a rcadvr80 that was previously unhacked. when i run the script it skips many of the enhancement that i want:-(. i first ran it with a "no" to express mode, and got those skipping problems. than i ran the unistall script, and then ran it with a "yes" to express mode and still got the skipping installation problem(but i do got pretty bash;-).
    i referenced the post above, as a similar problem but i dont understand, if he fixed the problem or not.
     
  9. Dec 13, 2005 #969 of 2880
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,749
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    did you follow the directions for telnet with XP and service pack 2? this is a classic symptom of not doing so.
     
  10. Dec 13, 2005 #970 of 2880
    matrix165

    matrix165 New Member

    7
    0
    Dec 2, 2005
    thanks gunnyman, that was the problem...

    i had already done that fix in xp, but i was using putty.exe and forgot to uncheck the return key.

    have i told you guys u are doing a wonderful job, lately? thanks so much...
     
  11. Dec 13, 2005 #971 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    I would like to distribute or link to a free telnet client with the script that does not add extra carriage returns, or has a setting to supress them. Is putty such a client? Does anyone have any other recommendations? I use absolute telnet myself, which aint free.
     
  12. Dec 13, 2005 #972 of 2880
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,749
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    Russ I just ran the enhance script using windows built in Hyperterminal with no issues with extra CR.
     
  13. Dec 13, 2005 #973 of 2880
    Greencat

    Greencat New Member

    169
    0
    Jan 21, 2004
    Grand Rapids MI
    I deleted the files and the directory and had the same problem. I tried my other tivo and the same results.

    Any suggestions? These Dtivos were not upgraded with the zipper. Does that make a difference?
     
  14. Dec 13, 2005 #974 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    This means you're running an old script (where the archived had a dash instead of an underline in "rbautch_files.tgz". I changed the file name to be consistent with html website requirements. Get the latest script from the first post in this thread.
     
  15. Dec 14, 2005 #975 of 2880
    matrix165

    matrix165 New Member

    7
    0
    Dec 2, 2005
    you can remove the extra carriage return in putty.exe, by unchecking the box under catagory/connection/telnet, labeled "return key sends telnet new line instead of M"

    i hope this helps...;-)
     
  16. Dec 14, 2005 #976 of 2880
    Greencat

    Greencat New Member

    169
    0
    Jan 21, 2004
    Grand Rapids MI
    Still no luck

    Is there a problem with the no such file or directory error?

    Does the script only work on systems upgraded with the zipper?

    Is there a way to create a log or can I enter the script steps manually to see why it fails? I gave the full path to tweak just incase there is another tweak on the drive. Also you can see that I used Find to look for duplicate entries.
     
  17. Dec 14, 2005 #977 of 2880
    tbeckner

    tbeckner TiVo Fan

    1,352
    0
    Oct 26, 2001
    Bend, OR, USA
    Or you can very simply run telnet with a vt100 selection, which takes care of the extra CRs.

    Telnet -t vt100 <IP Address or WIN/DNS name>
     
  18. Dec 15, 2005 #978 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    No

    No

    The download is failing because your DNS settings are not correct. The script is set up to detect if the download fails, and then prompts you to fix the DNS settings. The problem is that this
    does not jive with this:
    The script reports success only if the file rbautch_files.tgz is resident in your current directory (indicating a successful download), and it won't change the DNS settings unless that file is not there.

    First, confirm that you are using the latest version of the script from the first post in this thread. Then confirm that the files archive is NOT in your current directory and then rerun the script to see if it catches the failure and prompts you to enter new DNS settings. If you get the same result, check again if the files archive is in your current directory.
     
  19. Dec 15, 2005 #979 of 2880
    dfriedland

    dfriedland New Member

    36
    0
    Apr 6, 2002


    Same exact problem here!!!!
     
  20. Dec 15, 2005 #980 of 2880
    dfriedland

    dfriedland New Member

    36
    0
    Apr 6, 2002
    I can install the older version of the enhancement scripts, but as soon as i run tweak-uninstall.sh, and re-run the NEW tweak.sh I get the same errors as above:
    Downloading latest Enhancement script...
    wget: www.mastersav.com: Host name lookup failure

    Downloaded main scripts successfully!
    Running rbautch Hacked Tivo Enhancements...
    tar: Short read
    mv: /enhancements/tweak_uninstall.sh: No such file or directory
    Do you want to run the "express" version (for advanced users)? [y/n]: n
    /var/packages/tweak.sh: /enhancements/start.sh: No such file or directory
    Do you want to continue? [y/n]: y

    And then it exits......I've erased the old tweak files, the enhancements dir, and I still get the same. Any ideas?
    It won't even let me adjust the DNS.
     

Share This Page