1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Enhance Your Hacked Tivo With This Script

Discussion in 'TiVo Underground' started by rbautch, Jul 21, 2005.

  1. Nov 15, 2005 #801 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Wipelogs, netperf, and fakecall get called from /busybox specifically. I think I did that after someone complained that fakecall would not run otherwise, even though busybox was in their path. I may make some adjustments so you can put your tools anywhere.
     
  2. Nov 16, 2005 #802 of 2880
    bengalfreak

    bengalfreak Active Member

    2,101
    0
    Oct 20, 2002

    You must create /busybox (if necessary) and install all three files there then?

    I'd leave it in /busybox, it less confusing there.
     
  3. Nov 16, 2005 #803 of 2880
    tsunami

    tsunami New Member

    181
    0
    Sep 21, 2003
    New Boston, NH
    What is the uninstall procedure before running this newest script. There is no uninstall file attached to tweak.sh
     
  4. Nov 17, 2005 #804 of 2880
    FastEddieG

    FastEddieG New Member

    8
    0
    Mar 16, 2003
    Just wanted to say FANTASTIC job guys. I've installed Zipper with Rbautch's enhancements about a dozen times with different options just playing around with everything

    I haven't opened up my HDVR2's in about 2 years, so again, thanks for making such a cool and useful setup that warranted me opening up my tivos :) (I won't touch my HR10-250 yet.)

    Quick question, does Zipper or these enhancement tools turn off scrambling? Since I'm using MRV, and my main tivo is unscrambled, I need to ensure all are unscrambled.

    Also, every time I reboot, I monitor the serial console, and consistently find the following:

    Nothing big, fakecall can't write to the log due to inability to write to the fs. So, I don't know if this is the ideal fix, but I changed the fakecall reference in /etc/rc.d/rc.sysinit.author to include rw before and ro after, just as I have it below, and it seems to work fine..

    ####################################
    echo "running fakecall"
    mount -o remount,rw /
    fakecall.tcl
    mount -o remount,ro /
    ####################################

    Thanks a million for everyone's efforts. This is shaping up to be a killer toolset.

    -Ed
     
  5. Nov 17, 2005 #805 of 2880
    Ocelot

    Ocelot New Member

    7
    0
    Nov 16, 2005
    Thanks for the great tools and scripts. I did my first hack last week using a new drive and the zipper. Since I had no Linux experience, I read like a zillion posts and than, with nerves of steel opened my RCA DVR40 and hacked away.
    With all the good instructions and forum threads I was successful and now I’m hooked on hacking this thing.
    Then I got the bright idea to upgrade to the new 2.6 version. I ran the uninstall script first and rebooted, downloaded 2.6 and installed it. It started fine getting the files from the web but when it went through the install it skipped over a lot of options and wouldn’t let me answer Y or N.

    When it completed I lost a few things, like Tivoweb and caller ID. Couldn’t even find them in my directories. I tried again but, same thing.

    I installed Tivoweb from scratch and got it working again but, I still don’t have caller ID. Most everything else seems to work. I can telnet, ftp, stream…although in Hackman, the toggle clock, and 30sec skip don’t work either.

    Why does the 2.6 install skip stuff, and the stuff it skips either disappears or doesn’t work?

    Ocelot
     
  6. Nov 17, 2005 #806 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Follow the directions for XP SP2, and it wont skip.
     
  7. Nov 17, 2005 #807 of 2880
    Ocelot

    Ocelot New Member

    7
    0
    Nov 16, 2005
    Oh....that's what I forgot this time. Thank you!
    I didn't quite understand that unset crlf command. I thought it was to allow XP SP2 to be able to telnet. I didn't realize you need to do that command every time.
     
  8. Nov 17, 2005 #808 of 2880
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,750
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    to run set mrv name
    from bash
    type sh set_mrv_name.tcl
     
  9. Nov 17, 2005 #809 of 2880
    clambert11

    clambert11 TV Junkie

    22
    0
    Nov 1, 2005
    East Coast, USA
    I'm nearly positive I tried that. That's what I tried 2nd time, following the lead of running the tweak script.

    Apparently I screwed it up somehow. I'll give it a whirl again the next time I am over there (which may be awhile).

    Thanks for all your help.

    -- Craig
     
  10. Nov 17, 2005 #810 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    set_mrv is a tivosh script, not a shell script, so it runs with:
    Code:
     tivosh set_mrv_name.tcl
    ...not
    Code:
     sh set_mrv_name.tcl
     
  11. Nov 17, 2005 #811 of 2880
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,750
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    oops :D
     
  12. Nov 18, 2005 #812 of 2880
    bengalfreak

    bengalfreak Active Member

    2,101
    0
    Oct 20, 2002
    One of the biggest differences between MS-DOS and linux is that you have to type the extension (letters after the dot) in order to get files to run in Linux. Took me forever to figure that out.
     
  13. Nov 18, 2005 #813 of 2880
    tsunami

    tsunami New Member

    181
    0
    Sep 21, 2003
    New Boston, NH
    Jez rbautch, you realease updates faster than Apple releases new iPods.
    What you got in the works?
    I cannot imagine what else you could add.
     
  14. Nov 18, 2005 #814 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
  15. Nov 18, 2005 #815 of 2880
    thepicman

    thepicman Motivated Sluggard

    156
    0
    May 5, 2004
    Bottom of a...
    So how can I tell if 2.0 USB drivers are actually loaded? Everytime I ran this script it seemed like something else loaded or failed to load. I had to keep uninstalling and trying again, so I am not sure what I really have loaded as far as USB driivers.

    I am only getting 2.5MB/sec transfers from my S2 and I get 1.2MB on my turboneted S1. More than 2x as fast, but it seems like it should be much faster. What transfer speeds are others getting?

    TPM
     
  16. Nov 18, 2005 #816 of 2880
    BTUx9

    BTUx9 back?

    1,596
    0
    Nov 13, 2003
    Rockport, MA
    the limiting factor on USB2 with tivo is cpu, usually... anything more than 800KB/s, and it's definitely xferring in USB2 mode. 2.5MB/s is a pretty good speed, and you're unlikely to get a whole lot faster.
     
  17. Nov 19, 2005 #817 of 2880
    msu72

    msu72 New Member

    23
    0
    Dec 31, 2001
    Atlanta
    Rbautch,
    Thanks for all your good work. I hacked two dtivos using Gunny's guide a while back. All works fine. Now I'd like to run your script to fix my MRV expiration issues. When I click on your link for "detailed instructions" I get the new startup screens and links to TCF, this thread, and some utilities, but I can't find the instructions. Am I doing something stupid?
    Thanks for your help.
     
  18. Nov 19, 2005 #818 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    They're on that same page, cryptically hidden under the "Installations Instructions" header.
     
  19. Nov 19, 2005 #819 of 2880
    msu72

    msu72 New Member

    23
    0
    Dec 31, 2001
    Atlanta
    I don't know what I'm missing here.... but when I click on your instructions link I don't find anything that resembles "Installation Instructions" just your new splash page, and links to TCF, this thread, a DDB thread, and a utilities file. What am I doing wrong?
     
  20. Nov 19, 2005 #820 of 2880
    msu72

    msu72 New Member

    23
    0
    Dec 31, 2001
    Atlanta
    Never mind. I just changed my brower security settings to enable automatic Active-X and I got the rest of the info. Thanks.
     

Share This Page