1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Enhance Your Hacked Tivo With This Script

Discussion in 'TiVo Underground' started by rbautch, Jul 21, 2005.

  1. Nov 14, 2005 #781 of 2880
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,747
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    get the NEWEST version. it sounds like you don't have the rbautch-files.tgz on your tivo.
    the newest tweak script will download the files it needs from the internet.
     
  2. Nov 14, 2005 #782 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    If you have Win XP with SP2, make sure you follow those directions too. It could also mean that you don't have tar, or your tar binary is corrupt.
     
  3. Nov 14, 2005 #783 of 2880
    jed5426

    jed5426 New Member

    73
    0
    Nov 4, 2001
    Dallas, TX
    Ok, got it, but it doesn't look like its downloading the files it needs:

    Downloading latest Enhancement script...

    Downloading uninstall script...
    chmod: /rbatchscript/tweak_uninstall.sh: No such file or directory
    chmod: /enhancements/rbautch-files.tgz: No such file or directory

    Download complete!

    Running rbautch Hacked Tivo Enhancements...
    Do you want to run the "express" version (for advanced users)? [y/n]: n
    tweak.sh: /enhancements/start.sh: No such file or directory
    bash-2.02# sh tweak.sh
    Downloading latest Enhancement script...

    Downloading uninstall script...
    chmod: /rbatchscript/tweak_uninstall.sh: No such file or directory
    chmod: /enhancements/rbautch-files.tgz: No such file or directory

    Download complete!

    Running rbautch Hacked Tivo Enhancements...
    Do you want to run the "express" version (for advanced users)? [y/n]: n
    tweak.sh: /enhancements/start.sh: No such file or directory
    bash-2.02#
     
  4. Nov 14, 2005 #784 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Looks like it's not downloading the file archive successfully. Are you running a firewall? Another possibility is that you don't have the wget binary which downloads the file. Look for it in /busybox. Does it actually show the progress of the download as it's downloading? What model tivo do you have?
     
  5. Nov 14, 2005 #785 of 2880
    slydog75

    slydog75 Not all that sly

    9,199
    0
    Jul 8, 2004
    Warminster, PA
    Hmm. interesting idea.. Would there be a way to set something similar up to restore the entire var directory from .tar file if var gets wiped?
     
  6. Nov 14, 2005 #786 of 2880
    clambert11

    clambert11 TV Junkie

    22
    0
    Nov 1, 2005
    East Coast, USA
    Well, I headed back today to finish up the project. The FA-120's I ordered from eBay arrived. I got 3 refurbs for $37 shipped. Not too bad I suppose. He started with 100 for sale. If anyone needs some, HERE is a link. They look brand new and come with the device cable (it's not shown in the picture).

    At any rate, I digress, my Linux is poor. I know virtually nothing. What I do know is because DOS is so similar. I didn't install TivoWebPlus because he didn't have a PC connected. I brought my equipment with me to set them up.

    I thought I could simply run the file by typing in the filename, much like an executable. Silly me. Didn't work. I think I may have heard the TiVo chuckle at me but I'm not sure. :) So I figured I'd just uninstall the tweak script and reinstall it. I guess since I had already set it up, it skipped over it in the script because the option never popped up this time.

    It's not a huge deal, but I'd specifically like what I need to type to get it to run. I was in the /hacks directory and saw the file when I did a ls. It's a matter of principle more than anything at this point. :)

    MRV worked great between his 3 units and did indeed transfer pre-zipper shows. Is there any way to make the units appear at the top of the Now Playing list as opposed to the bottom? Just curious more than anything. I didn't know if there was an option I was overlooking.

    Thanks guys,
    Craig
     
  7. Nov 14, 2005 #787 of 2880
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,747
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    don't think so craig.
     
  8. Nov 14, 2005 #788 of 2880
    sandpj

    sandpj New Member

    97
    0
    Feb 9, 2004
    Houston
    jed: I had the same results with the new script. It appeared that the file was downloading, but checking it with the Smart FTP showed that it was zero kB. I finally just ftp'd the Enhancements file and ran tweak.

    Paul
     
  9. Nov 14, 2005 #789 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Yes, that would be easy. However you would probably only want to restore the var directories with hacks in them, which would vary from user to user. Since the only thing the new script puts in /var is TWP, my original idea should suffice. If you add more hacks that need to be in /var, just put them in /enhancements/varhacks, and run the var-symlinks.sh script to set up symlinks in var that point to ../varhacks.
     
  10. Nov 14, 2005 #790 of 2880
    jed5426

    jed5426 New Member

    73
    0
    Nov 4, 2001
    Dallas, TX

    sand...thanks, yeah that was the case for me too, but i had more problems after that...it wouldnt un tar the file, so i did it on my pc with winrar then ftp'd the files over.......well as it turns out there is more to un tar than just the main tgz file, so it didnt un tar anything...which caused twp and the usb2 drivers not to extract and load. i pulled the drive restored the usb drivers and the author file. thank god this thing backs things up!.

    so i am going to address my tar issue then try again..

    i have tar in busybox and tivo-bin and both are set in path.....maybe that caused some confusion...anyway i'll make sure i can un tar things and give it a go...thanks to all for your help..

    i do have a question...shouldnt it append to the author file? i noticed all my original author file setting were gone - replaced by the author file created by tweak.sh?
     
  11. Nov 15, 2005 #791 of 2880
    jed5426

    jed5426 New Member

    73
    0
    Nov 4, 2001
    Dallas, TX
    more info...looks like tivotools has some programs in there that are 0 kb's in size.

    the tar i used was 0 and wget is 0?

    i got the tivotools from the other forum...can anyone else confirm what size tar and wget is from that file?
     
  12. Nov 15, 2005 #792 of 2880
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,747
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    those are symlinks and should be 0 KB
    you have /busybox and tivo-bin? those are both the same thing. Remove one of them and make sure the location of the other stays in your path.
     
  13. Nov 15, 2005 #793 of 2880
    jed5426

    jed5426 New Member

    73
    0
    Nov 4, 2001
    Dallas, TX
    strange...didn't know that...where are the files they are linked to?

    i'll remove busybox and give it a try again.....
     
  14. Nov 15, 2005 #794 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Not sure why you would have symlinks in /busybox that point to /tivo-bin, other than to keep all your hacks in a single folder. Not something a novice user would end up with. For joe to work, you need two files. The first is "joe", which should have been installed in /enhancements. The second is joerc, which is hardcoded to go in /tivo-bin, but I elected to put it in the root directory and renamed it to .joerc (added the dot). This configuration works just as well as having it in /tivo-bin.

    If you followed the Zipper procedure, you should have ended up with AW's all-in-one utility set on your tools disk, and the Zipper would have un-tarred it to /busybox. Sounds like you didn't have tivotools on your tools disk, or it just didn't get copied properly. Try again.
     
  15. Nov 15, 2005 #795 of 2880
    bengalfreak

    bengalfreak Active Member

    2,101
    0
    Oct 20, 2002
    You could have both (busybox and tivo-bin) installed if you hacked a version of 4.01b and then upgraded to 6.2 via slices by using Delanave's guide.
     
  16. Nov 15, 2005 #796 of 2880
    jed5426

    jed5426 New Member

    73
    0
    Nov 4, 2001
    Dallas, TX

    yep thats it...so question is which one SHOULD i have? I guess per rbautch i should have busybox
     
  17. Nov 15, 2005 #797 of 2880
    Human123

    Human123 DTivo TakeitOrLeavo

    165
    0
    Jun 9, 2003
    Try this

    Press the advance button while in the now playing list. It is the one that is under the fast forward on the peanut remote.
    This will cycle from the top of the list to the bottom in one step. It also toggles back and forth. :cool:
     
  18. Nov 15, 2005 #798 of 2880
    bengalfreak

    bengalfreak Active Member

    2,101
    0
    Oct 20, 2002

    It doesn't matter as the enhancements script works either way. If the files are still in both, pick one and make sure its in your path. Most of us use busybox.
     
  19. Nov 15, 2005 #799 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Not sure off the top of my head, but I think I may call a few things specifically from /busybox. Best to move it, or symlink it. Sounds like there may already be symlinks there that point to tivo-bin.
     
  20. Nov 15, 2005 #800 of 2880
    bengalfreak

    bengalfreak Active Member

    2,101
    0
    Oct 20, 2002

    Hmm, I only had /tivo-bin and the version of the script that I used works fine. Although, I think I had to create /busybox and put crond in it. But I thought you fixed it so that it would work from either. Anyway, /busybox it is.

    Edit: By the way, anyone have any idea why AlphaWolf changed the suggested location of the files from /busybox to /tivo-bin?
     

Share This Page