1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Enhance Your Hacked Tivo With This Script

Discussion in 'TiVo Underground' started by rbautch, Jul 21, 2005.

  1. Oct 31, 2005 #661 of 2880
    Human123

    Human123 DTivo TakeitOrLeavo

    165
    0
    Jun 9, 2003
    Hey Russ,

    I do not have netperf in my busybox folder on any of the 3 units I installed the latest script on. When I type speed at bash it says this

    BedRoomTivo-bash# speed
    bash: /busybox/netperf: No such file or directory
    BedRoomTivo-bash#

    I did choose for it to be installed on all three and entered the other twos IP addresses in during the installation.

    EDIT

    I pretty much looked through all the files on the units and cannot find netperf anywhere.
     
  2. Oct 31, 2005 #662 of 2880
    tbeckner

    tbeckner TiVo Fan

    1,352
    0
    Oct 26, 2001
    Bend, OR, USA
    Thanks.

    Other than the Hackman situation, everything else appears to be functioning, although the SENDKEY loaded with the TiVoWebPlus appears not to work, and the Wishlist Search does not send the right info to the search panel. I will work with the TiVoWebPlus people on that. And the Merge panel does not allow shifting of selections at least in IE 6.0. All minor issues. I installed Zipper for other reasons.

    BTW, I understand that HMO/MRV is now possible on the R10 with the latest SuperPatch! It that correct?
     
  3. Oct 31, 2005 #663 of 2880
    bengalfreak

    bengalfreak Active Member

    2,101
    0
    Oct 20, 2002

    Just so we don't confuse anyone. The -seq switch stands for suggestion equalization. Meaning a suggestion won't be padded if it would eliminate another suggestion. It has no effect on padding scheduled recordings.
     
  4. Oct 31, 2005 #664 of 2880
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,748
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    MRV has always ben possible with teh 67 superpatch it STILL requires a modded EEPROM though.
     
  5. Oct 31, 2005 #665 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Netperf is part of alphawolf's all-in-one utility set called tivotools. First search for it by typing "ffind netperf". If you need tivotools, there's a link to it on the Zipper site.
     
  6. Oct 31, 2005 #666 of 2880
    Human123

    Human123 DTivo TakeitOrLeavo

    165
    0
    Jun 9, 2003
    The Tivotools I used is sized at 15,407,104 and dated 9/13/2004.
    In unRaring this file I do not see a netperf file. I do see a netcat and a netstat file though. I have these two files on the Tivos but it comes up empty on the search for netperf.
    I am wondering if that part of the script did not install right. I used the script on 3 Tivos in a row and they all came out the same. When it asked about installing netperf I said yes and proceeded to enter the IP's of the other 2 Tivos. I did this on all 3 Tivos and they appear to be the same.

    BedRoomTivo-bash# ffind netcat
    find: /proc/743/fd: No such file or directory
    find: /proc/744/fd: No such file or directory
    /busybox/netcat
    BedRoomTivo-bash# ffind netstat
    /proc/net/netstat
    find: /proc/743/fd: No such file or directory
    find: /proc/744/fd: No such file or directory
    /busybox/netstat
    BedRoomTivo-bash# ffind netperf
    find: /proc/743/fd: No such file or directory
    find: /proc/744/fd: No such file or directory
    BedRoomTivo-bash#
     
  7. Oct 31, 2005 #667 of 2880
    ttodd1

    ttodd1 Proud Computer Geek

    1,516
    0
    Nov 5, 2003
    SC
    Did you try to rebuild the hackman cfg file like I suggested? It is what fixed a sililar issue I was having.
     
  8. Oct 31, 2005 #668 of 2880
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,748
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    oh and sendkey doesn't work with 6.2
     
  9. Oct 31, 2005 #669 of 2880
    kramerboy

    kramerboy Jelly Man

    392
    0
    Jul 13, 2001
    Orrville, OH
    That is an old version of tivotools. there is a much newer version available from AW over at the other forum.
     
  10. Oct 31, 2005 #670 of 2880
    willardcpa

    willardcpa QUASI-OMNISCIENT

    2,686
    0
    Feb 23, 2001
    Eugene, OR USA
    Had an interesting observation. It appears that the CRON did not switch to standard time the other night, both my fakecalls and reboot were an hour earlier than before on Sunday and reboot last night. Hmmmm. Or maybe they weren't on daylight time to begin with. ;)
     
  11. Oct 31, 2005 #671 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Cron is always on GMT. Daylight savings time is a US invention.
     
  12. Oct 31, 2005 #672 of 2880
    Human123

    Human123 DTivo TakeitOrLeavo

    165
    0
    Jun 9, 2003
    Thanks for the input. I searched and found the newer version of Tools and then I ftp'd netperf and netserver to all 3 Tivos and chmod 755 those files and ./netserver them to start server.

    This has worked and I can now test speeds by typing the alias of speed from bash

    But it brings up a dilemma to me. All 3 Tivos were hacked with the older tools files. I looked at the files with a newer date on them and there are a lot of them including crond. My question now is that my systems appear to work fine, but what, if any, problems or shortcomings could I expect to see in my scenario?

    If there are shortcomings is there a way to update the tivotools files without starting over? I understand some of the files may be symlinked also.

    Thanks for any and all input on this.
     
  13. Oct 31, 2005 #673 of 2880
    charlesml3

    charlesml3 New Member

    20
    0
    Oct 13, 2005
    I can't figure out what I'm doing wrong trying to install TWEAK 2.5. I've checked for the ^M characters in the scripts and they all seem fine.

    I have all the files in /var/hacks/bin

    When I run "sh install.sh" it comes back only with "No Installation directory, aborting."

    I've tried everything I can think of. Anyone have a hint?

    TIA...

    -Charles
     
  14. Oct 31, 2005 #674 of 2880
    Human123

    Human123 DTivo TakeitOrLeavo

    165
    0
    Jun 9, 2003
    No expert here but...

    You need the .tgz file and the tweak.sh file and the install command is
    sh tweak.sh
     
  15. Oct 31, 2005 #675 of 2880
    charlesml3

    charlesml3 New Member

    20
    0
    Oct 13, 2005
    Yea, I have both the .tgz and the .tar file that I pulled out with WINZIP sitting there. It's looking for something that I just can't spot. Man, I'm such a Linux newb. I've been in I.T. for 17 years but Linux just stumps me...

    Thanks man...

    -Charles
     
  16. Oct 31, 2005 #676 of 2880
    charlesml3

    charlesml3 New Member

    20
    0
    Oct 13, 2005
    Nevermind! CHMOD 755 is my friend! I had to change that on tweak.sh

    Man, I can't believe how much I've learned about LINUX since I started hacking this HR10-250

    Thanks everyone...

    -Charles
     
  17. Oct 31, 2005 #677 of 2880
    MisterEd

    MisterEd Very Large Member

    645
    0
    Jun 6, 2001
    TV Land
    cron stuff is happening wrong days, wrong times and wrong frequency:

    IW /var/spool/cron/cronlogs/CR Row 1 Col 1 0:02 Ctrl-K H for help
    Mon Oct 31 09:22:04 UTC 2005 cron logs wiped (should be every 3 mos I believe)
    Mon Oct 31 09:22:04 UTC 2005 cron.test.out deleted (wrong time)
    Mon Oct 31 09:41:49 UTC 2005 season pass backup made (wrong day / time)

    All this happens every day it seems.
     
  18. Oct 31, 2005 #678 of 2880
    Human123

    Human123 DTivo TakeitOrLeavo

    165
    0
    Jun 9, 2003
    Glad it worked for you.
    I notice that you were using winzip to open the files. I have read that unless you have a certain option checked in winzip, you might create some problems.
    I have read that WinRar is probably the safest to use
     
  19. Oct 31, 2005 #679 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    The times are in GMT, which is 6 hours ahead of central standard time. It wipes the cron logs every 3rd month, not every three months, so they get wiped in January, April, July, and October.

    edit: I think I will change the next version to wipe every three months instead of every third month.
     
  20. Oct 31, 2005 #680 of 2880
    MisterEd

    MisterEd Very Large Member

    645
    0
    Jun 6, 2001
    TV Land
    Hmmm, but the Season pass backup is sheduled for Sundays @ 3:30AM CST which would be Sunday 9:30AM UCT but it happened Monday at that time.

    Mon Oct 31 09:41:49 UTC 2005 season pass backup made

    # Make a backup of season passes and wishlists every Sunday night at 3:30am CST
    31 9 * * 1 cd /var/hack/tivowebplus; sh backup_run.sh; echo `date` season pass

    Edit:
    AHA, Sunday is ZERO, you have it set to "1" so it happened MONDAY. Minor typo but that explains it.

    * * * * * command to be executed
    - - - - -
    | | | | |
    | | | | +----- day of week (0 - 6) (Sunday=0)
    | | | +------- month (1 - 12)
    | | +--------- day of month (1 - 31)
    | +----------- hour (0 - 23)
    +------------- min (0 - 59)

    http://www.adminschoice.com/docs/crontab.htm






     

Share This Page