1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Enhance Your Hacked Tivo With This Script

Discussion in 'TiVo Underground' started by rbautch, Jul 21, 2005.

  1. Oct 29, 2005 #641 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Is there a question in there?
     
  2. Oct 30, 2005 #642 of 2880
    JammasterC

    JammasterC giggty, giggty

    4,190
    10
    Aug 9, 2005
    Southern, NJ
    I needed to change the IP parameters, without running the entire Enhancement script again.

    net-launch.sh did the trick !
     
  3. Oct 30, 2005 #643 of 2880
    Palmsup

    Palmsup New Member

    6
    0
    Nov 21, 2003
    So this Zipper Hack should enable the USB ports so I can download DTV updates via my wireless network?

    TX

    Plamsup
     
  4. Oct 30, 2005 #644 of 2880
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,750
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    dtv updates come down from the dish, but yeah the usb ports get turned on for "other things" :p
     
  5. Oct 30, 2005 #645 of 2880
    tbeckner

    tbeckner TiVo Fan

    1,352
    0
    Oct 26, 2001
    Bend, OR, USA
    Since I already have PTVnet installed, are these the steps that I need to complete to install the ZIPPER?

    1. Telnet into the DTiVo.

    2. Make sure that FLAG_SWAP PHONE is ON. *

    3. Make sure that FLAG_SWAP TIVOWEB is OFF. *

    4. Follow the steps to install the ZIPPER.

    * Flags are in /init/ptv_flags

    Is there any hints or tips that I need to sucessfully complete the process, like maybe removing the old TiVoWebPlus from the DTiVo?

    UPDATE:

    I found the directories for the two versions of TiVoWebPlus that are installed by PTVnet and they are in the /ptvupgrade directory as /tivowebplus and /tivowebplus-pre2, which I will remove.

    In addition, I have found the code in the /etc/rc.d/rc.sysinit.author script that checks the /init/ptv_flags directory for the TIVOWEB and TIVOWEB-PRE2 flags and starts the selections, which I will remove.

    Is there anything else I should be aware of?

    Thanks.

    Currently, /init/ptv_flags contains:

    DHCP_ON
    FTP_ON
    PHONE_OFF
    STATIC_OFF
    TELNET_ON
    TIVOWEB_ON
    TIVOWEB-PRE2_ON
    USB20_ON
     
  6. Oct 30, 2005 #646 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Since you installed PTVnet, you don't need the main part of the Zipper that runs while the drive is in your PC. You may run the enhancement script with the settings you described above.
     
  7. Oct 30, 2005 #647 of 2880
    tbeckner

    tbeckner TiVo Fan

    1,352
    0
    Oct 26, 2001
    Bend, OR, USA
    I assume you mean when you say "run the enhancement script" that I should only complete the following steps:

    1. Unzip the file tweak.zip
    2. FTP rbautch-files.tgz and tweak.sh to your Tivo (anywhere).
    3. Run the script using the following command: sh tweak.sh
    4. Answer “y” or “n” when prompted.

    Correct?

    Thanks.

    INTERESTING:

    I have an /enhancements directory that was created by PTV, which contained two tcl scripts, sc62add.tcl and sc62remove.tcl and when I run the tweak.sh it displays the following message and exits.

    Enhancements directory detected. Run the uninstall script first. Existing...
     
  8. Oct 30, 2005 #648 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Correct

    This is all part of my code, not PTVnet. Those tcl files are my creation. You must have run the enhancement script before, or perhaps you started an installation and then aborted it. Anyway, delete that entire directory before you begin.
     
  9. Oct 30, 2005 #649 of 2880
    tbeckner

    tbeckner TiVo Fan

    1,352
    0
    Oct 26, 2001
    Bend, OR, USA
    How do you take care of a "Read-only file system" error? I have tried to remove the directory.
     
  10. Oct 30, 2005 #650 of 2880
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,750
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    mount -o remount,rw /
     
  11. Oct 30, 2005 #651 of 2880
    mikelyxx

    mikelyxx New Member

    5
    0
    Oct 23, 2005
    I have successfully hacked my dTivo with The Zipper (Thanks all). Everything is working great.

    I have a Stand Alone Series 2 in the closet that I'd like to add to my upstairs bedroom. Would love to get all the hacks that I have up and running on my stand alone. It would be great to set up MRV.

    Regards.
    Michael
     
  12. Oct 30, 2005 #652 of 2880
    tbeckner

    tbeckner TiVo Fan

    1,352
    0
    Oct 26, 2001
    Bend, OR, USA
    Actually, this is where I put your Showcase scripts which I used about a month ago to turn on showcases again.

    Thanks again for everything.

    And thanks to: Gunnyman for the "mount -o remount,rw /"
     
  13. Oct 30, 2005 #653 of 2880
    neiko

    neiko New Member

    12
    0
    Sep 30, 2003
    Newcastle...
    Hi there,

    I'm pretty new to tivoweb, just installed card last week and finding my way around tivoweb.

    I have a question for you if you could answer fro me please ;

    I was wanting to replace th esplash screen with one of your, but I do not know how to Ftp.
    I have saved one of your files in my c:\temp folder and renamed it "AlmostThere.png. Can you tell me wha tto do next ( bearing in mind I do not know a lot about ftp )

    thanks

    Barry
     
  14. Oct 30, 2005 #654 of 2880
    tbeckner

    tbeckner TiVo Fan

    1,352
    0
    Oct 26, 2001
    Bend, OR, USA
    My previous install was via PTVUPGRADE, and I ran flag_swap PHONE (to ON) and flag_swap TIVOWEB (to OFF) and after the script was installed I receive the following message when I enter HACKMAN the first time after reboot.

    What adjustment do I need to do to eliminate this message?
     
  15. Oct 30, 2005 #655 of 2880
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,750
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    shouldn't have to do anything.
    unless it pops up every time you start hackman
     
  16. Oct 30, 2005 #656 of 2880
    tbeckner

    tbeckner TiVo Fan

    1,352
    0
    Oct 26, 2001
    Bend, OR, USA
    It happens 4 out 5 times that I enter HACKMAN from TiVoWebPlus.
     
  17. Oct 30, 2005 #657 of 2880
    Gunnyman

    Gunnyman Just a boring dude

    30,750
    2
    Jul 10, 2003
    !Texas
    teh message doesnt make sense if I read it correctly if says hey I found tivopftpd at such and such but your author file says it is at such and such. it looks like the file is where hackman expected to find it and I think it's just confused. At any rate, there's a hackman support thread here in the underground.
    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=169844&highlight=Hackman
     
  18. Oct 30, 2005 #658 of 2880
    ttodd1

    ttodd1 Proud Computer Geek

    1,516
    0
    Nov 5, 2003
    SC
    I had similar issue (different reason), all I did was rebuild the config file and message stopped.
     
  19. Oct 30, 2005 #659 of 2880
    MisterEd

    MisterEd Very Large Member

    645
    0
    Jun 6, 2001
    TV Land
    The "yellow-star" stuff is still there. Been about 3 or 4 days (I think). Still using the last beta release, I didn't think there was reason to update. (HR10-250)

    Ed
     
  20. Oct 31, 2005 #660 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    I'm not exactly sure how long it takes for showcases to fade away after the MFS entries have been removed.
     

Share This Page