1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Enhance Your Hacked Tivo With This Script

Discussion in 'TiVo Underground' started by rbautch, Jul 21, 2005.

  1. mclevenger

    mclevenger New Member

    12
    0
    May 13, 2008
    rc.sysinit.author

    Before tweak.sh

    After tweak.sh


    No changes were made to usb.map

    Network adapter is not working
    Serial Telnet is working.
     
  2. Jun 1, 2008 #2722 of 2880
    mclevenger

    mclevenger New Member

    12
    0
    May 13, 2008
    I have PTVnet 6.2-1.10 installed with tweak.sh installed over it. I can't get USB200MV2 working after tweak.sh install. I have tried every suggestion in this thread that I found possible. I tried to manually load the driver and the result is below. No such file or directory. The file is obviously there. Anyone have any suggestions??

    Guys, I am already bald. I don't have any more hair to pull out. pubes maybe...lol
     
  3. Jun 1, 2008 #2723 of 2880
    T1V0

    T1V0 New Member

    316
    0
    Jun 14, 2006
    Code:
    bash-2.02# 'insmod /lib/modules/ax8817x.o' 
    bash: insmod /lib/modules/ax8817x.o: No such file or directory
    don't use the ' in the command.

    if the file was missing or insmod couldn't find it you'd get something like : insmod: ax8817x.o: no module by that name found

    also, ax8817x.o is usually a symlink to usbnet.o if you're using backport drivers, so just try to load usbnet.o
     
  4. Jun 2, 2008 #2724 of 2880
    Ellipse

    Ellipse Old Lurker

    24
    0
    Jul 13, 2001
    Dayton, OH, USA
    After a successful update from 6.3f to 6.4a, I decided to re-tweak my HDVR2s (since they both have the update, but not my HR10-250 for some reason...but that is another post). When I did, there were no errors displayed in the tweaking. However, when I went to check the DirecTV Central menu, "Standby" was not there where is should be.

    I figured I would just run the Superpatch67Standby.tcl script from the /enhancements directory manually, but I got the following error message:

    Code:
    HDVR2-41-Basement-TiVo# ./Superpatch67Standby.tcl restore
    Restore to TiVo defaults
    Current Software Version: 6.4a-01-2-151
    Adding Music & Photos in TiVo (DIRECTV) Central
      Searching for ui/TivoCentral/TivoCentralDocument.brf
      Error: Failed to find ui/TivoCentral/TivoCentralDocument.brf
    
    I am not looking for you to correct the patch script written by someone else, but rather looking to let you know that you may not be catching errors and definately not showing them in the tweak script when related to at least THIS piece of it. (Hence the > /dev/null in your script...) Might be better (and more informative) to display the output of the other commands, at least in the "expert" mode.

    Other then that, the script works great. Thank you for making my life a little bit easier.
     
  5. Jun 2, 2008 #2725 of 2880
    mclevenger

    mclevenger New Member

    12
    0
    May 13, 2008
    I uninstalled tweak.sh. Rebooted and the network adapter started working again. I downloaded all the files from /lib/modules and etc/hotplug. I reinstalled Tweak.sh, downloaded all the files as stated above, rebooted and the network adapter stopped working.

    I ran a comparison on the two file sets. The only difference was in ax8817x.o. I replaced it with a copy from before running tweak.sh. rebooted and the network adapter still didnt work.

    I entered
    bash-2.02# insmod /lib/modules/usbnet.o

    Network adapter started working. I am pretty sure it wont work when I reboot. Does anyone know what I can do to find the problem?
     
  6. Bob_Collins

    Bob_Collins New Member

    21
    0
    May 10, 2002
    OK, newbie here, so this might be dumb question. I cannot see in the tweak.sh script where it runs the "superpatch", so do I need to manually run the version specific superpatch manually, and the set_mrv_name script manually? If so, should they be run before or after the tweak script? :confused:

    Thanks in advance!
     
  7. JWThiers

    JWThiers Smartypants

    2,611
    0
    Apr 12, 2005
    Cocoa, Florida
    The enhancement script is for tivo's that are already hacked (i.e. superpatch already applied). That is for this thread.

    If you are talking about the Zipper program that easily hacks your DTivo, that is a two stage process, the first part of the process applies superpatch. That is the other thread titled "Hacking your series 2 DTivo just got a whole lot easier..." follow the instructions carefully it is a wonderful thing.

    PS Hey everyone I still lurk here from time to time
     
  8. Bob_Collins

    Bob_Collins New Member

    21
    0
    May 10, 2002
    Thanks for the reply! I saw nothing in the instructions that indicated that Zipper installed the superpatch, only that it required it to be on the CD. Does it somply run whichever superpatch version it finds on the CD?

    I've asked this question in that other thread, but no one responded to it there.

    How can I be sure it runs the 6.4a superpatch which I have edited so I do not enable the 30 second skip (I don't want 30 second skip)?
     
  9. JWThiers

    JWThiers Smartypants

    2,611
    0
    Apr 12, 2005
    Cocoa, Florida
    ASSUMING that things haven't changed too much since I did this last (I haven't used a hacked DTivo since Feb) zipper uses whichever superpatch version that is on the CD that you make (it looks for the file starting with whatever superpatch version you have not a specific version). You can also use whatever version of the OS that you have on the CD the file that is named 000001 (or whatever it is). As long as you don't change the filename too much you are OK.
     
  10. MillerRQ

    MillerRQ New Member

    2
    0
    Jun 22, 2008
    I have headed down pretty much the same path as mclevenger.

    DTV RCA DVR40
    InstaCake distribution version 6.2a-01-2-321
    PTVnet
    Linksys USB200M v 2.1

    Installed "tweak.sh" today, including the updated USB drivers. Seemed to install OK, but lost USB network support after reboot.

    I have successfully connected to my Tivo via serial cable and ran "tweak_uninstall.sh". Uninstall ran successfully, I rebooted, but still have no network. The USB network adapter does not light at all.

    Unlike mclevenger, I did not have any success with reinstalling the module "usbnet.o". I simply get the message that it is already installed, and the network adaptor remains disabled.

    Additionally, I can't rerun tweak.sh as it attempts to download updated files for installation, and I have no network connectivity.

    One other thing...I initially ran "tweak.sh" from /var/hack/ and subsequently ran "tweak_uninstall.sh" from there too.

    Thoughts?
     
  11. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    See here.
     
  12. MillerRQ

    MillerRQ New Member

    2
    0
    Jun 22, 2008
    Yeah, I had looked at those posts but didn't see any solution. I have a working serial connection so I can test anything you may suggest.

    BTW, I choose "Yes" when prompted to install the updated USB drivers.
     
  13. Jul 6, 2008 #2733 of 2880
    maupen

    maupen New Member

    1
    0
    Jun 28, 2008
    Same here.. with DHCP and I choose YES on USB..
     
  14. Jul 7, 2008 #2734 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Those posts say that there are some interactions with PTVnet that I haven't fixed yet. I just got around to fixing it today. You can now run this script safely on a PTVnet tivo. If you lost your connection, try running PTVnet again before running this script.
     
  15. bmerri19

    bmerri19 Member

    53
    0
    Oct 9, 2002
    Colorado...
    Hello,

    Not sure if I'm experiencing the same issue as others have recently, but I attempted to uninstall/reinstall the script and messed up some of my network settings.

    I breezed through the reinstall thinking not much had changed, and I entered "Yes" for DHCP - but it seemed to alter my subnet mask and default gateway. The following values were "entered":
    DHCP - yes
    Subnet 255.255.255.0
    Default Gateway 4.2.2.2

    I can ping the Tivo, so I know its getting an address on my network. So I tried JavaHMO and transferring a show from my other Tivo and both were successful.

    Time to break out the serial cable?
    Brian
     
  16. MungoJerrie

    MungoJerrie New Member

    281
    0
    Mar 30, 2006
    The script installs a "dummy" gateway so that hacked DirecTivos don't phone home. It sounds like it is working, so what's the problem?
     
  17. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Actually it uses 4.2.2.2 for DNS server, not gateway. Not sure where that value came from but it could be your problem. The script that sets network parameters hasn't changed for a few years.
     
  18. bmerri19

    bmerri19 Member

    53
    0
    Oct 9, 2002
    Colorado...
    Well, just can't open TWP in a browser for one thing, and am unable to Telnet into the box now.

    Browser (Firefox) reports "Connection Interupted" - IE just says the cannot display the page.

    Brian
     
  19. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    From serial bash, run this:
    Code:
    tivosh /enhancements/net-status.tcl
    
    and post the results here. Then start up tivowebplus with
    Code:
    /TivoWebPlus/tivoweb console
    and post any errors here.
     
  20. Soapm

    Soapm Active Member

    1,564
    0
    May 9, 2007
    So close,...
    You may can use the remote and go to the network settings then turn off DHCP and set a good IP manually.
     

Share This Page