1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Enhance Your Hacked Tivo With This Script

Discussion in 'TiVo Underground' started by rbautch, Jul 21, 2005.

  1. technojunkie

    technojunkie New Member

    172
    0
    Mar 15, 2000
    Charlotte
    I just reran "the Script" and am having issues trying to FTP into the TivoWebPlus directory. FTP Explorer replies "Directory change failed; permission denied". I've never had a problem in the past. I have enabled Read/Write via telnet and I can access all the other directories.

    Also this happening on my Hr10-250 with 6.3d and HDVR2 with 6,2a.

    Can anyone help?
     
  2. MasterOfPuppets

    MasterOfPuppets TCF Bookie

    9,629
    0
    Jul 12, 2005
    East Hell
    I ran tweak_uninstall.sh due to my problems described here
    The problem now is that when I run tweak.sh, I get:
    A) What "Additional Directions for Windows XP users"?
    B) I installed this script previously using XP telnet without any problems.

    My other problem is that for some reason whenever I execute a command on bash I get 2 prompts:
    Anyone know what's going on here?
    240 SA S2 Tivo, 8.3 software, I haven't played with it recently, the only things I added recently were some "jackets" for TWP 2.0 and it was functioning fine afterwards, then mysteriously stopped working a few days later.
     
  3. MungoJerrie

    MungoJerrie New Member

    281
    0
    Mar 30, 2006
    Here's the link to the wiki
    type "unset crlf" in the xp telnet window before connecting.
     
  4. bnm81002

    bnm81002 New Member

    1,799
    0
    Oct 2, 2004

    I uploaded this new version 5.5 but when I connect the DTivo unit with the Airlink ASOHOUSB adapter, I get no connection to my network but when I connect with the Linksys USB200M version 1, I do get a connection on my network, what can I do to have the Airlink connected to my network? thanks
     
  5. MasterOfPuppets

    MasterOfPuppets TCF Bookie

    9,629
    0
    Jul 12, 2005
    East Hell
    Thanks, that worked.
    I've never seen that wiki before.
     
  6. JWThiers

    JWThiers Smartypants

    2,611
    0
    Apr 12, 2005
    Cocoa, Florida
    RTFM3XBA (Read The Fine (Fantastic, F*@#$ing, Fun, etc.) Manual 3 Times (3X) Before Answereing). :D

    Its been there all along. Its been linked from the main zipper page since day 1 and referred to frequently in this and many other threads. In addition to some peoples sigs (see mine for example). Many of the more common problems have solutions on that page.
     
  7. speed_phreak

    speed_phreak Member

    61
    0
    Apr 6, 2006
    Hi,

    I have been using the enhancement script and zipper for some time very successfully. I thought I would run the new script, why? I dunno...

    I get this error after endpad plus:


    Do you want to install EndPad(Plus) for soft padding all recorded shows? [y/n]:
    n
    Skipping EndPad(Plus) installation...
    Appending usb.map for backported drivers...
    /enhancements/start-e.sh: [: missing `]'

    Do you want to install Tivowebplus? [y/n]:


    The latest enhancement script as of 6/17/07 appears to have a syntax error relating to the installation of the USB 2.0 drivers or a conflict of some kind..

    Thanks
     
  8. bnm81002

    bnm81002 New Member

    1,799
    0
    Oct 2, 2004

    I agree with you, I installed the latest version 5.5 and my unit doesn't link to my network with the Airlink ASOHOUSB adapter, which it did before version 5.5, luckily I still have a Linksys USB200M(version 1) which is working on my network with version 5.5
     
  9. jschl1

    jschl1 New Member

    2
    0
    Jan 20, 2007
    Thanks for the script. Just thought I'd let you know that the link to detailed instructions on first post doesn't have instructions. Just links back to 1st post. Still managed to figure it out but thought you'd want to know.
     
  10. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Thanks. I found the typo (missing space before the brace :eek: ), and fixed it. New version is now uploaded.
     
  11. rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    All instructions are now in the first post, so I eliminated the link. Thanks.
     
  12. bnm81002

    bnm81002 New Member

    1,799
    0
    Oct 2, 2004


    Russ,
    the new version is working properly, my Airlink ASOHOUSB adapter is working fine now, thanks for the quick fix to the problem ;)
     
  13. FTD

    FTD New Member

    13
    0
    Mar 6, 2007
    I am trying to fix my inability to network one of my Tivos. I had posted this as its own thread, but there has been no reply. Basically my Zippered Tivo crashed after trying to MRV between my units. I was unable to telnet or serial in to the unit, but the hacks were there. To try and recover, I re-zippered, was able to get a bash prompt (it was already the colored version from the original tweak), ran the tweaks script, and rebooted. It seemed fine until I unplugged and moved the Tivo back to the family room. Once it booted up again no connection, the FA120 lights are "on" but no network. I tested all my adapters and network jacks, they are fine.

    I re-zipperd again, this third time everything appeared to be O.K., after the double reboot from the zipper I could telnet in, run the script, and reboot. I then checked the connection and I could telnet, Tivo Web, etc. Figuring I was done, I moved the Tivo and lost all connectivity again.

    When I look at the rc.sysinit.author after the script, for which I installed TWP, the following is listed ;
    ######### One-time Zipper network setup. May be deleted. ####################################
    mount -o remount,rw /
    tivosh /hacks/network.tcl 192.168.2.200 192.168.2.1
    mount -o remount,ro /

    The network parameters are from my old router and setup. Was something not uninstalled that should have been when I re-zippered and re-tweaked, or is there a larger problem since I tried to unistall the script and re-install several times without success? Can I change those network values to the correct ones by editing the file and FTPing them back?
     
  14. JWThiers

    JWThiers Smartypants

    2,611
    0
    Apr 12, 2005
    Cocoa, Florida
    Try the wiki here ,also Instead of ftp'ing the author file bvack and forth consider using either vi or joe to edit while on the tivo. There is less of a chance of (read NO Chance) of messing up the file format (unix vs dos) that way.
     
  15. FTD

    FTD New Member

    13
    0
    Mar 6, 2007
    Thanks, and good call on reminding me about joe :D , I was able to change my parameters in rc.sysinit.author and by running net-launch.sh. Upon reboot the settings are still there, I hope they stay.
     
  16. dlmcmurr

    dlmcmurr New Member

    122
    0
    Mar 2, 2006
    East Tennessee
    I recently re-enhanced one of mine that was done over a year ago and had the same problem. It wanted to use the gateway for the dns and that just didn't get it for my linksys router. It needs a real dns. I'd set the new parameters in TWP, then on reboot they were gone again. Joe took care of the problem for me, too.

    Dave
     
  17. technojunkie

    technojunkie New Member

    172
    0
    Mar 15, 2000
    Charlotte
    How about a little on my FTP issues since running the latest script when I try to access TivoWebPlus directory I'm told:

    550 directory change failed; permission denied

    It never did that in the past.

    Addendum:

    It turns out there is something wrong with version of TWP in the script. After downloading the latest version all FTP functionality has returned.

    Who would have figured that something was wrong with the script.
     
  18. MurrayW

    MurrayW Murray

    207
    0
    Aug 28, 2005
    Austin, TX
    I will have to give that a try tonight. Last night I re-ran tweak.sh on an HR10-250 running 6.3c that I hacked about 1 year ago. I did it mainly to update to the latest TWP. When I first ran it the script stopped in a few places because there wasn't enough space. After deleting some archived files and clearing up the space, the script completed successfully (or at least that is what it said!).

    I was able to telnet into the TiVo, but could not open TWP. With telnet I was able to go to the TWP folder and look at the files inside that folder, but using ftp, I was not able to get inside the TWP folder. The permissions on that folder were different than the other folders. When I tried to start or restart TWP from telnet, I got an error message stating that some web service was already running.

    I appreciate you posting back on what fixed your problem and hopefully it will fix mine as well. There must be something else unique about your and my environment, because others have succesfully used this script to update their systems in the past few months. In fact, I successfully used this script a few weeks ago to update one of my other HR10-250's!

    thanks,
    Murray
     
  19. technojunkie

    technojunkie New Member

    172
    0
    Mar 15, 2000
    Charlotte
    I just sliced in 6.3e and ended up with the same problem with TWP. Once I FTP'd it back into the TiVo all was fine.

    Then I tried rerunning Superpatch. Same problem, so I FTP'd in a new copy and it at least tried to work. I say tried because it errored on 6.3e not being compatible.

    I don't know what the issue is but when you let tweak download the latest version there are issues.
     
  20. MurrayW

    MurrayW Murray

    207
    0
    Aug 28, 2005
    Austin, TX
    Just to make sure I completely understand everything, when you say you FTP your TWP version into your TiVo, all you are doing is replacing the current TWP folder on the TiVo with the newest one? Is there an untarring process in there? If yes, what is the command? I am a windows guy and pretty much a unix dummy! :eek:

    thanks,
    Murray
     

Share This Page