1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Enhance Your Hacked Tivo With This Script

Discussion in 'TiVo Underground' started by rbautch, Jul 21, 2005.

  1. Aug 25, 2005 #201 of 2880
    beejpowers

    beejpowers Dad/Husband/Consumer

    232
    0
    Sep 29, 2004
    Burke, VA...
    I assume it is running from crond because the logs say it ran it and the date is updating. I will check again after Sunday nights reboot.
    I may get a chance to force a reboot tomorrow night...
     
  2. Aug 25, 2005 #202 of 2880
    tsunami

    tsunami New Member

    181
    0
    Sep 21, 2003
    New Boston, NH
    I ran your longfakecall manually and it shows up in three PID's.
    Running crond it does not show up.
    I have made sure that it is the only version on the TiVO

    Mike
     
  3. Aug 25, 2005 #203 of 2880
    tsunami

    tsunami New Member

    181
    0
    Sep 21, 2003
    New Boston, NH
    OK, everything is working fine now. Woke up to a successful call.
    I ran uninstall. I posted last night that it wouldn't run right (but don't see that post this morning), hitting Y gave unknown command message. So I edited the uninstall, by copying the uninstall commands and pasted them to ELSE so that worked fine.
    Edited root with VI and it is working.
    Now I need to try it on the other unit.
    Thanks for your guidance.
    Mike
     
  4. Aug 25, 2005 #204 of 2880
    beejpowers

    beejpowers Dad/Husband/Consumer

    232
    0
    Sep 29, 2004
    Burke, VA...
    Hmmmm... you 2 working together?
    It will be glorious

    Will it? :D
     
  5. Aug 25, 2005 #205 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Shhhhhhh.... It's a surprise. ;)
     
  6. Aug 25, 2005 #206 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Please do not ask questions or even mention my scripts on DDB. I like to think that I've given decent support for any script issues here on TCF. Thanks...
     
  7. Aug 25, 2005 #207 of 2880
    Human123

    Human123 DTivo TakeitOrLeavo

    165
    0
    Jun 9, 2003
    You have!!!
    Thanks for the efforts...
     
  8. Aug 26, 2005 #208 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    I gave the enhancement scripts a major overhaul over the past few weeks. The most significant addition is the option to make automatic weekly backups of your season passes and wishlists. If you’ve ever had to re-enter them from scratch, you’ll appreciate the usefulness of this feature. Here’s a quick list of new features. See the original post for details.

    1. Makes a one-time instant backup of season passes and wishlists.

    2. Appends your crontab to make a weekly backup of your season passes and wishlists.

    3. Installs a slightly improved “almost there” splash screen. Also allows you to manually install any of these other splash screens.

    4. Replaces fakecall.tcl with a modified version that works with 6.2.

    5. Adds or removes Showcases and Yellow Stars.

    6. Updates the profile to easily edit the crontab.

    7. Removes HMO/MRV expiration certificates that could otherwise stop HMO/MRV from working a few months from now (added in version 2.1).

    If you installed a previous version of the enhancement script, run the uninstall script first, and then the new version 2.2 script. The uninstall.sh script that comes with version 2.2 will remove any previous version. I removed the interactive features for those who had CRLF issues with other uninstall scripts.
     
  9. Aug 27, 2005 #209 of 2880
    mgmrick

    mgmrick Haven't broke yet

    399
    0
    Aug 28, 2002
    Port Byron...
    Thanks Rbautch and any others that have worked on this with you

    Rick
     
  10. Aug 27, 2005 #210 of 2880
    dcstager

    dcstager 1st Gen Tivo Owner

    573
    2
    Feb 16, 2002
    Skagit...
    I got the script to run, but noticed that there was a "file not found" error when the script tried to change the "Almost There" screen. I still have my old "Almost There" screen. Any ideas what I did wrong?
     
  11. Aug 27, 2005 #211 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Not sure what happened, but you can manually copy the /enhancements/new_splash_rcb.png to /tvbin, and then rename it to AlmostThere.png. The error may have been caused when it tried to back up your old splash screen, not when it installed the new one. You might try to FTP the current AlmostThere.png file to your PC and see if the new one is already there.
     
  12. Aug 27, 2005 #212 of 2880
    tsunami

    tsunami New Member

    181
    0
    Sep 21, 2003
    New Boston, NH
    Using puttytel and installing the script I got all sorts of errors, so I ran it from telnet using your Win XP SP2 tips.
    Installed fine, you might need to add a note that with XP2 it is best to run from telenet with the existing instructions.
    Thanks for all your work and support.
     
  13. Aug 27, 2005 #213 of 2880
    Fofer

    Fofer XenForo Rocks! TCF Club

    82,099
    290
    Oct 29, 2000
    Just updated my two HDVR2's without much issue. Added back my TWP tweaks and updated my rc.sysinit.author file and now I'm back in business.

    Thanks for the great script, rbautch!
     
  14. Aug 27, 2005 #214 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Does puttytel have any settings for CR/LF? In AbsoluteTelnet, it's under VT Settings, and I have to select the option that "Enter" sends the "CR" not "CR/LF". The issue is how various telnet clients interpret the "enter" or "return" at the end of each line. We want carriage return, not carriage return/line feed.

    edit: I found a puttytel changelog on google that said the following: Pressing Return in a Telnet session now sends Telnet NL instead of Telnet CR (in raw data, that's CR-LF not CR-NUL; ^J continues to send just LF). Unix telnetds should not notice any difference; others might suddenly start working. Patch due to Robert de Bath.

    This appears to be the problem. See if there's a setting to change it back to CR.
     
  15. Aug 27, 2005 #215 of 2880
    tsunami

    tsunami New Member

    181
    0
    Sep 21, 2003
    New Boston, NH
    Might be a good idea to just recommend all XP SP2 users to just go with the telnet instructions. It would make it easier for all (including you answering questions).
    Mike
     
  16. Aug 27, 2005 #216 of 2880
    bengalfreak

    bengalfreak Active Member

    2,101
    0
    Oct 20, 2002
    I have a question rbautch. I followed the Dellanave guide to upgrading to 6.2 via slices on one of my DTivos. This guide has you place tivotools.tar utilities in a directory called /tivo-bin instead of /busybox. Would that screw up the installation of your script?
     
  17. Aug 27, 2005 #217 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    No that's fine, but the script will create a busybox directory for you and copy a new crond binary in there, which takes up extra space. To save space, just delete crond from the /tivo-bin directory. Gunnyman suggested I modify the script to look for this particular configuration, and I'll do that for the next release.
     
  18. Aug 28, 2005 #218 of 2880
    bengalfreak

    bengalfreak Active Member

    2,101
    0
    Oct 20, 2002
  19. Aug 28, 2005 #219 of 2880
    bengalfreak

    bengalfreak Active Member

    2,101
    0
    Oct 20, 2002
    rbautch,

    after installing your script, everything appears to be working swimmingly except for the channel logos. Before, I had a couple of logos in my Now Playing list. Now I have no logos whatsoever in either the NP list or the guide banner. Any ideas?
     
  20. Aug 28, 2005 #220 of 2880
    rbautch

    rbautch User

    3,629
    0
    Feb 5, 2004
    Chicago, IL
    Try manually loading the logo slice files by first extracting two files from the rbautch-files.tgz archive...dbload30.tcl and LG-standard-v193.slice. FTP them to your Tivo, and load the slice file with:

    tivosh dbload30.tcl LG*

    You should get an error message that looks like:
    Code:
    28 Aug 21:17:48 ntpdate[22583]: no server suitable for synchronization found
        while executing
    "exec /bin/ntpdate -bu 127.0.0.1"
        (file "dbload30.tcl" line 34)
    ...which can safely be ignored.
     

Share This Page