1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dvr Backup And Restore Software for Windows (DvrBARS)

Discussion in 'TiVo Upgrade Center' started by ggieseke, Apr 13, 2013.

  1. Jun 1, 2014 #641 of 1474
    ggieseke

    ggieseke Active Member

    4,031
    12
    May 30, 2008
    If there is corruption in the OS partitions or the MFS application partitions the problems will probably continue. In that case, starting over from a clean image would be your best option.

    Erasing the drive isn't necessary, but if you use DvrBARS and want to be absolutely sure, just do a Full restore instead of a Quick restore. That will zero out the unused sectors.

    On a 2TB Premiere, about 99.7% of the drive is taken up by the MFS media partitions, so your odds of a successful clone are actually pretty good. Even if you do copy a few corrupt recordings it wouldn't be the end of the world.
     
  2. Jun 6, 2014 #642 of 1474
    Jeremy999

    Jeremy999 New Member

    6
    0
    Jun 6, 2014
    I would love to get a clean image for my Premiere XL TCD74800.

    I was in a GSOD loop that I started when I did KS57 to try and fix an apparent drive issue. I bought a new 3TB drive today and used ddrescue to clone the old drive. But the new drive is also stuck in GSOD now.
     
  3. Jun 6, 2014 #643 of 1474
    ggieseke

    ggieseke Active Member

    4,031
    12
    May 30, 2008
    I sent you a PM with a link to the image, but there's another problem unless you made a typo. The factory 748 image has version 14.5 software, and it won't boot on a 3TB drive. You need to write the image to a 1 or 2 TB drive first and let it update to the latest software. Then you can back it up and restore it to the 3TB drive. Check out jmbach's 3TB Premiere thread for info on expanding it to use the entire disk.
     
  4. Jun 8, 2014 #644 of 1474
    Jeremy999

    Jeremy999 New Member

    6
    0
    Jun 6, 2014
    Thanks for the image...it got me back up and running! Any tips on how to get the Tivo to download the new software version? I've manually connected 7 times and rebooted 3 times, but I'm still on 14.5. I even tried KS 56 once and that didnt do anything.
     
  5. Jun 8, 2014 #645 of 1474
    ggieseke

    ggieseke Active Member

    4,031
    12
    May 30, 2008
    Every time I've run it, the update is immediate. You get just far enough into Guided Setup for it to connect to the mothership and it makes that first monster download.

    You could try running C&DE.
     
  6. Jun 8, 2014 #646 of 1474
    Jeremy999

    Jeremy999 New Member

    6
    0
    Jun 6, 2014
    I tried C&DE, but I still couldn't get the software to update. I noticed in the var/tvlog that there is a repeating error relating to an SSL certificate failing to be validated. I'm not sure if that's related or not, but a Tivo rep said they updated their SSL certificates in Oct 2013.

    A Tivo support rep told me that their systems don't allow a version as old as 14.5 to pull down the current version of their software anymore. He gave me a real hard time about how could my software mysteriously revert back to v14.5 without me doing something that isn't allowed, and tried telling me that I'm not supported anymore.

    Does anyone have a newer image for the Premiere XL (748)?
     
  7. Jun 10, 2014 #647 of 1474
    ggieseke

    ggieseke Active Member

    4,031
    12
    May 30, 2008
    Weird. I have been sending that image to people at least a few times a month since April 2013, and if anyone else had problems with updating they didn't mention it. Also, they usually ship every TiVo with the same OS that it came with originally and make you sit through the update.

    I don't have a newer "clean" image, but I'll try to replicate your problem this weekend. If they have done something to keep 14.5 drives from updating automatically most of my images are shot.
     
  8. Jun 10, 2014 #648 of 1474
    squint

    squint New Member

    846
    0
    Jun 15, 2008
    What is a "clean" image? Are they from TiVos straight out of the box before even being on for the first time?

    If not, I have a lifetime 748 that has no recordings on it and which I believe was given a clear and delete everything by its previous owner. It's been connected to the 'net recently so I'm sure it's fairly up-to-date.
     
  9. Jun 10, 2014 #649 of 1474
    ggieseke

    ggieseke Active Member

    4,031
    12
    May 30, 2008
    That should be fine, especially after the C&DE. There's something in later OS releases that throws off my calculations for truncated backups and they're too big to be practical. I think it's including recordings even though it shouldn't.
     
  10. Jun 11, 2014 #650 of 1474
    ggieseke

    ggieseke Active Member

    4,031
    12
    May 30, 2008
    Jeremy999,

    OK, it's definitely NOT a certificate issue. I restored the same 748 image running 14.5 to a 1TB drive this morning before work (I did a Full restore) and installed it this afternoon.

    I told it my zip code was 00000 and after the first call home (about 10 minutes) later I chose "Tiny TiVo" and "CableCARD to come later". Thanks nooneyouknow for that tip.

    It went through the first call home in a few minutes and immediately said that an Important Service Update was pending. I won't go into every detail since your internet speed will have a HUGE effect, but about an hour later after rebooting itself a few times and another call home it was on 20.4.1.

    When I set up that same XL the first time it took nearly the whole day and several failed downloads, but I guess a 50Mbps Comcast connection beats my old DSL line to death.

    You're probably going to have to add a C&DE to my results since the original image came off of my XL, but the SSL excuse is BS. If you try this procedure and it still doesn't update, I would call TiVo and have them create an entirely new account for you and switch it to that account. That has fixed a surprising number of really weird problems lately over at the official TiVo forums.
     
  11. Jun 11, 2014 #651 of 1474
    squint

    squint New Member

    846
    0
    Jun 15, 2008
    Do you still need a 748 image from me?
     
  12. Jun 11, 2014 #652 of 1474
    telemark

    telemark New Member

    1,544
    1
    Nov 12, 2013
    Jeremy999: I had a box with that symptom. I was waiting for ggieseke to run his test before mentioning it.

    I assumed the SSL errors were blocking the update. But closer I looked at it, the box was not being told there was a new update by the servers. Which is a mapping based on the TSN.

    Do you know the history of this this box, did it come from an odd source? Was it updating before your HD replacement?

    I never made any progress except, eventually the next SW release was about to come up, and signing up for the priority list, made it go away, and has updated automatically since.

    My personal opinion:
    In retrospect, I would not have done this, because the newer updates is making the box slower. I would have just updated to a 20.3.8-ish image and be glad it's never going to get anything new, but it's not going to break either.
     
  13. Jun 12, 2014 #653 of 1474
    nooneuknow

    nooneuknow TiVo User Since 2007

    3,554
    0
    Feb 5, 2011
    Cox Cable...
    You're welcome, I think ;)

    If you thought it was a timesaver with the old installer, you should try it after the update, with the added advanced Installer Express option (skips all the minor settings, and only does what must be done to update and complete)!

    BTW, using that was a critical part of me recovering that one Roamio with the database issues, while I was refusing/resisting doing a C&DE, change drives, or trying putting my TiVos under a new account.

    I did a series of repeating GS w/00000, CPI&TDL, KS57&58, then back to correct lineup, and that "problem child" is now back up to full speed, and not rebooting. No loss of SPs or recordings!

    I get the feeling that TiVo corrupted quite a few TSNs/accounts, and just how many will take time for us to find out. I'm sure some will require new accounts.

    I'm with telemark, on wishing it was possible to recreate a lock-out of updates. I'd love to be stuck on 20.3.8, and not suffering the 20.4.1 blues...

    I know that would likely cause issues, but would they be more issues than TiVo already provides us, as-is?

    I wonder what TiVo will fix (break) with the "Summer Update"... :rolleyes:
     
  14. Jun 12, 2014 #654 of 1474
    ggieseke

    ggieseke Active Member

    4,031
    12
    May 30, 2008
    I'm going to image it tonight after work in case Jeremy999 can't get his to update any other way. Since it has no recordings it should be less than 2GB, but I'll let you know if I need one. Thanks.
     
  15. Jun 12, 2014 #655 of 1474
    telemark

    telemark New Member

    1,544
    1
    Nov 12, 2013
    The other reason I mentioned 20.3.8 is we'll know the same day the box is still not updating. If he installs with 20.4.1, we won't know it's still broken until the next software update.
     
  16. Jun 12, 2014 #656 of 1474
    nooneuknow

    nooneuknow TiVo User Since 2007

    3,554
    0
    Feb 5, 2011
    Cox Cable...
    One of my goals is to find a way to stop updates, without killing the TiVo. See my post in the 4TB project thread about a way I might have found, by accident.

    It's a way that would only work pre-Roamio (before system on flash design). I had accidentally typed ddrescue /dev/sda1 /dev/sda2 , essentially knocking an alternate system partition out of action, by copying the boot sector to the beginning of it. Didn't break the TiVo, wasn't repairable with kickskarts, but also didn't create a bootloop, as I would have fully expected when I threw the kickstarts at it.

    I'm sure you'll be able to figure out if it will block more than just a KS52 attempt to change the active partition & re-install, such as a freshly downloaded update.

    Everybody else: Please don't try this at home, unless you are willing to have to re-image due to unforeseen issues/complications, which could also happen down the road, not just right now.
     
  17. Jun 16, 2014 #657 of 1474
    bacon612

    bacon612 New Member

    2
    0
    Jun 16, 2014

    You ever get this to work? I am about to upgrade my THR22-100 with its 500 GB drive to a spare 1.5TB drive i have laying around.

    Edit: Somehow the 500 gig seagate pipeline in my dtv tivo died when i removed it. It wont spin up anymore. I popped a 1.5TB seagate in it and it formatted it and is working great. I did loose all my content tho. Whatever.
     
  18. Jun 17, 2014 #658 of 1474
    awilson8

    awilson8 New Member

    7
    0
    Sep 19, 2010
    Sorry to fill up thread but I don't have the post count to PM.

    Seeking clean image for 758250 that died today. I promise that I shall never again let a TiVo exit warranty status without backing it up first...
     
  19. Jun 18, 2014 #659 of 1474
    [NG]Owner

    [NG]Owner New Member

    299
    0
    Dec 19, 2006
    Kansas City
    So I am here pitching for an image. TCD746xxx updated to at least 20.3.8. Anyone help a fellow Tivo enthusiast out?

    [NG]Owner
     
  20. Jun 18, 2014 #660 of 1474
    ggieseke

    ggieseke Active Member

    4,031
    12
    May 30, 2008
    PM sent.
     

Share This Page