1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Do all Tivo's Stutter when playing recorded shows?

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by TZR916, Mar 28, 2013.

  1. christheman

    christheman New Member

    Feb 20, 2013

    This sounds very interesting. Do you think there might be any chance this could be related to the partial download issue with TTG and TTG/Ipad-compliant programs?

    If so I have a crude (and somewhat cruddy) idea of what to do: Run the cat-5 network cable to the Tivo through an old cable/DSL router and power the router up with a modified photocell type of device used for switching outdoor lights on and off. Tape the photocell to the front of the Tivo so that the bright red recording lights cause it to cut off, thereby temporarily disconnecting the network connection.
    At least now the Tivo won't "phone home" while recording. :)
  2. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    I have not noticed the behavior discussed in this thread since the 20.3.1 SW update.
  3. TZR916

    TZR916 New Member

    Mar 18, 2012
    Same here
  4. nooneuknow

    nooneuknow TiVo User Since 2007

    Feb 5, 2011
    Cox Cable...
    I still experience it on four Premiere TCD746320 2-tuner units. The stutter is usually only in the audio, but it's position doesn't change, if I rewind, and it occurs on both LiveTV and recordings.

    It doesn't matter what drive is in them, and sometimes I get no audio at all, without changing channels, then changing back, or re-recording the afflicted program (if I have that luxury). It's not limited to any channels in particular, but is much worse on the ones that operate in the lower end of the signal spectrum, like 69Mhz, which has 4 channels on it. If I record the same show, at the same time on both the HD (69MHz), and the SD (609MHz) channels, the SD recording will be fine, but the HD recording will stutter.

    I'm nearing the end of the cutoff to install my Tuning Adapters, so maybe they will help. I'll report back the results.
  5. christheman

    christheman New Member

    Feb 20, 2013
    Just to answer my own question in case anyone else might be following, a partial download issue did NOT happen during the last two connections and updates, although I DID get a partially downloadable show in the last 24 hour period. Something else is causing it.

Share This Page