1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Displaytext

Discussion in 'TiVo Series 1 - UK' started by gjwell, Oct 21, 2006.

  1. gjwell

    gjwell New Member

    35
    0
    Oct 14, 2006
    Hi,

    I'm having troubles with the display text module for Tivo Web Plus. It just doesn't seem to do anything.

    I have installed the displaytext module and this appears fine in Tivo web.

    I have installed newtext2osd in /var/hack/bin

    I have set the permissions fro both the bin directory and newtext2osd with chmod 755

    I have tried to execute the command line

    /var/hack/bin/newtext2osd -s 30 -t "hello world"

    and nothing.. :( It's got to be something simple? Any ideas

    Thanks
     
  2. 6022tivo

    6022tivo A Happy Member

    2,061
    0
    Oct 29, 2002
    North West, UK
    /var/hack/bin/newtext2osd -s 20 -f 4 -b 6 -x 0 -y 0 -t "It is 0730, Time to wake up the Pappa"


    This is a line called from my crontab at 7:30.

    I remember x and y are positions on screen, some of the others are background and foreground colour can't remember the others.

    Should work, try transfering it in binary mode, or is that non-bin?. I forget?.

    Have you tried to use the tivoweb module that called newtext2osd?
     
  3. gjwell

    gjwell New Member

    35
    0
    Oct 14, 2006
    I tried your command and still nothing <humph>. I am going to reinstall some of my hacks anyway as I seem to have some sort of resource problems, maybe I will get display text working after that. I seem have to reboot Tivo each day to get TivoWeb and telnet working again for some reason.

    I tried running Tivo Web Plus which I really liked unfortunately my Tivo didn't as it ground Live TV to a halt, especially when running the Oz Tivo Widget which constantly accesses TivoWeb Plus. (My GF is really enjoying my Tivo hacks :( ) .

    I have now put on Tivo Web, EndPad and Vserver. Has anyone had any resource problems with running these from startup? It may just be displaytext not working and each time I try it starts the downward spiral. I think I will need to go back to basics and add things one at a time to determine the problem (either that or do a lot more reading on linux so I can try and diagnose the problems). Any tips/ideas greatly appreciated. &#61514;

    Geoff
     
  4. Nov 8, 2006 #4 of 15
    mikerr

    mikerr TiVoCentral.co.uk

    2,598
    0
    Jun 2, 2005
    Up North
    If it helps, I found tivoweb expects the file newtext2osd to be in /var/hack/bin

    Mine was in its own directory /var/hack/bin/newtext2osd

    To fix I did the following:

    cd /var/hack/bin
    mv newtext2osd newtext2osd2
    cp newtext2osd2/newtext2osd ./newtext2osd

    displaytext in tivoweb now works.
     
  5. Nov 8, 2006 #5 of 15
    gjwell

    gjwell New Member

    35
    0
    Oct 14, 2006
    Hi,

    Thanks for the advice. The file is installed in the correct directory. I have been trying to execute it at command line anyway. Still no luck I have the feeling it may be my copy of the file? :confused:
     
  6. Nov 8, 2006 #6 of 15
    mikerr

    mikerr TiVoCentral.co.uk

    2,598
    0
    Jun 2, 2005
    Up North
    I've just checked and I'm using version 1.4 from here:

    http://www.geocities.com/wyngnut2k/

    ftp> dir
    200 PORT command successful.
    150 Opening ASCII mode data connection for file list.
    total 0
    -rwxr-xr-x 1 0 0 41672 Nov 8 11:41 newtext2osd

    I do remember having the same problem as you (no display), so maybe thats what fixed it?
     
  7. Feb 9, 2007 #7 of 15
    PhilG

    PhilG New Member

    905
    0
    Jan 15, 2002
    Sorry to resurrect an old thread, but....

    Does anyone know the mapping from the background/foreground colour NUMBERS to actual COLOURS??

    Thanks

    (I'd sort of hoped that the displaytext TW script would have drop down lists for them, but it doesn't
     
  8. 6022tivo

    6022tivo A Happy Member

    2,061
    0
    Oct 29, 2002
    North West, UK
    I used good old trial and error
     
  9. smokie

    smokie New Member

    420
    0
    Dec 27, 2002
    It's somewhere in a thread - I was reading it just yesterday. What I can't find is the displaytest module itself. The page it was on Guild something) just reloaded instead of going to a download screen.
     
  10. smokie

    smokie New Member

    420
    0
    Dec 27, 2002
    Here's what I found:

    0 Clear
    1 Light grey
    4 White
    5 Black
    6 Blue
    7 Green
    9 Yellow
    11 Red
    29 Orange
    34 Pink

    Now, could you mail me the displaytext module please? :)
     
  11. mikerr

    mikerr TiVoCentral.co.uk

    2,598
    0
    Jun 2, 2005
    Up North
    I added a clickable colourbar to it a few months back, see attachment.

    [edit] just added a preview so you can see what the text will look like before you send it to the tivo ;)
     

    Attached Files:

  12. mikerr

    mikerr TiVoCentral.co.uk

    2,598
    0
    Jun 2, 2005
    Up North
    Colour values under 16 are best avoided - I think they are meant to be semi-transparent, tivo doesn't display the right colours for them anyway.

    0 is ok as a transparent background colour though.
     
  13. PhilG

    PhilG New Member

    905
    0
    Jan 15, 2002
    If you start HERE, there are links to all you need
     
  14. smokie

    smokie New Member

    420
    0
    Dec 27, 2002
    Thanks Mike. Phil, that web page just loops back onto itself for me - maybe an IE7 problem, I never reach the download page.
     
  15. PhilG

    PhilG New Member

    905
    0
    Jan 15, 2002
    The link should open another window - do you have popus blocked?

    The displaytext module is here

    and the required newtext2osd executable is here
     

Share This Page