1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Daily Call Problem

Discussion in 'TiVo Series 1 - UK' started by Philnic, Nov 5, 2003.

  1. JonWanner

    JonWanner New Member

    1
    0
    Nov 21, 2005
    Like any database application (this one is under Linux) if the index file gets scrambled, the database is unuseable. I would pose the solution of deleting the data from the database ( programs recorded, wishlists, season passes etc. ) but not the database file ( as in wipe everything ).
    Then do the call and try to import the data into the empty structure.

    That is what iI will try with my 80-hr type 2 unit as soon as my wife copies her stuff out to the other Tivo.
     
  2. biker

    biker Outlaw

    1,180
    0
    Jan 8, 2001
    Atlantic...
    I had this problem on one of my old series 1 Tivos. Lucky for me I unplugged it for an hour. Then I was able to redo guide setup and it loaded the data.
     
  3. glennman

    glennman New Member

    1
    0
    Dec 6, 2005
    I had this problem last week: running out of program data; data would download over phone but not load into the system; then unplug unit, plug back in, and start download via entering zipcode, etc. only to see data not load into system again... I have Sony series 2 TiVo. Called TiVo: they said call Sony. Called Sony: they said unplug for 30 to 60 min AND unplug phone line. (If this did not work I was to call TiVo again and have them somehow work the guided setup process.) Well, unplugged unit plus phone for few hours; came back and everything worked (i.e. guided setup completed successfully and has continued to work during subsequent automated dialups). :)
     
  4. smittypros

    smittypros New Member

    19
    0
    Feb 12, 2006
    We have a DirecTivo and VOIP (through Time Warner) so haven't been able to successfully complete a daily call for over a year. It hasn't been a problem at all to date, but we're now having the slo-mo issue that's discussed in other threads, so I've been trying to complete a daily call in order to get the software update that's supposed to stop the slo-mo problem (we're still on 3.1.1e).

    I've now gotten everything configured to do PPP through serial, and have made it through the connection stage without any problems. It downloads for about 45 minutes or so, then stalls on "Loading. 1%, 301 minutes" for about 15 minutes before getting the "Failed while preparing data" or "Failed while loading series" error message.

    I've tried powering off for different lengths of time (including up to four hours), as well as clearing thumbs since it said somewhere else that might work. Are there any specific fixes for the Hughes DirecTivo? Is there anything I can do to get it to load the data? It seems as though the daily call is no longer the problem.

    Thanks in advance for any help!
     
  5. scamp63

    scamp63 New Member

    1
    0
    Jul 23, 2009
    I see by the dates of the previous posts that this issue hasn't been addressed lately - my series one Tivo shows "Failed while loading series" and since it hasn't made a successful call in over 30 days, it won't record anything. Any new remedies anyone can suggest???? Please????? I've tried unplugging and forcing calls - no luck - Help! Thank you!
     
  6. aljesk

    aljesk New Member

    5
    0
    Jun 18, 2009
    Tivo (Series 1) pulled through last night after two weeks of failed dailies and no guide data.

    It looks like mine was caused, due to the error 'failed to load series'

    A Channel lineup change took place, RIP Sentana Sports

    and a screwy season pass which tivo deleted!

    guide data to mid Aug :)

    fingers crossed for next scheduled call.......
     
  7. Trinitron

    Trinitron New Member

    411
    0
    Jan 20, 2003
    North West
    Rebuild the database. Going through the System Reset procedures in order is the simplest way in my experience (though others will no doubt think differently :cool:)

    Start with Repeat Guided Setup - changing your postcode is normally recommended to force a new set of data - last time I did it I simply chose another town in the same ITV area, which was fine. If that doesn't work then try the other options in turn.

    If Clear and delete everything fails, you buy a new TiVo! ;)
     
  8. GravityChallenge

    GravityChallenge New Member

    1
    0
    Aug 26, 2009
    I had unplugged my Series 1 TiVo box for over 2 months this summer. When I plugged it back in, I ultimately got the "Failed While Loading Series" error when the TiVo box was updating the guide. It appears to fail when there is a big download required (my TiVo guide was completely expired) or when the TiVo service channel lineup or some other guide/software change occurred while the TiVo box was not plugged in. The fact that other people had this same error this summer tends to suggest that it was a guide/software change that caused the problem

    I tried many methods to solve this problem. I have listed the failed methods after the solution to save you the hassle of trying them. There may be a less devistating solution than mine. That is, deleting subsets of personal preferences, etc instead starting as if you just bought the TiVo unit.

    My Solution: Perform a "Clear and Delete Everything" command and follow the guided setup as you did when you bought the unit. Note that all of your shows, preferences, settings, etc. are lost but the TiVo box is functional again.

    This command can be found in the TiVo menu system at:
    New TiVo Messages & Setup -> System Reset -> Cear and Delete Everything


    Methods that failed solve the problem:
    1. Gave TiVo several days to succeed at a download attempt. I tried forcing calls and allowing TiVo to make multiple attempts. TiVo Customer Care made this recommendation. I even made sure TiVo was on a channel with no signal to reduce CPU loading and shortened my phone cord to reduce possible bit errors in the data since the download was so large. All attempts failed.

    2. Replaced the hard disk. A TiVo Customer Care suggestion. It seems to be the default claim that the hardware has failed not the software. Since I saved my original TiVo hard disk after I bought a bigger disk I could check if the newer disk was bad. I installed my original hard disk and had the same "Failed While Loading Series" error. The hard disk is not the problem.

    3. Tried the Kickstart routines
    Kickstarts 51, 52, and 56 were all done to update my software. None of these called the TiVo service for updates even when the screen said it was doing it. The phone line was never used. All failed. Looks like these functions have been disabled.

    Kickstart 57. DON'T DO THIS! You will end up with the Green Screen of Death with no possible recovery unless you have a backup image of TiVo on another disk. This was suggested to me by TiVo Customer Care with caveats that it could corrupt the disk beyond recovery. I concur. Fortunately I had a backup image.

    Kickstart 58. I expected the Green Screen of Death with this one too. I tried it multple times. It did not corrupt the drive but it also did not solve the problem.

    Best of luck to you!
     
  9. aljesk

    aljesk New Member

    5
    0
    Jun 18, 2009
    Awww C*!p

    30 days have passed and i've not had a successful completed call

    'Failed to load series'

    That said, i am getting guide data one day at a time!?!

    Has anybody cracked this problem yet?????
     
  10. travelmad

    travelmad New Member

    22
    0
    Aug 16, 2002
    My trusty Series 1 has been plugging along for 10 years with no problems but now I have moved to a new house with Verizon FiOS digital phone service. For the first time ever, "failed while loading series." Tivo and Sony are both telling me that the problem is the digital phone line, which is not supported. Tivo tech support said "can you get an analog line?". Well, no. Is there any way to make my current set-up work? I can't download via internet on the Series 1. (I have lifetime data service, if that wasn't obvious...it would pain me greatly to get a new box.)
     
  11. cwaring

    cwaring VM Tivo User

    9,015
    0
    Feb 11, 2002
    Knaresboroug...
    Sounds like you're in the US. This is the UK Forum. :)
     
  12. cwaring

    cwaring VM Tivo User

    9,015
    0
    Feb 11, 2002
    Knaresboroug...
    Well yeah. I assumed he'd be able to find it himself, but then again.... :p
     
  13. travelmad

    travelmad New Member

    22
    0
    Aug 16, 2002
  14. bobwojo

    bobwojo New Member

    14
    0
    Jan 8, 2011

    Get a turbonet card I have 4 Series ones also about 10 with lifetime subscriptions.

    Starting running turbonet cards when lighting took out the modems on the first two units.
     
  15. AMc

    AMc New Member

    2,623
    0
    Mar 22, 2002
    East of England
    mucho spam reported
     

Share This Page