1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

cTiVo Announcement

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by mackworth, Apr 19, 2013.

  1. Feb 6, 2016 #161 of 188
    jsjurek

    jsjurek Member

    36
    0
    Nov 4, 2005
    Hi, I'm new to cTivo and I am having a hard time creating a custom encode format and wondering if anybody can help me. I want to use HandbrakeCLI with dual audio streams to watch on an AppleTV3.

    1. I get audio sync issues when using mencoder, so instead I have been using the Handbrake AppleTV preset

    2. I started by duplicating the existing "Handbrake AppleTV" preset and simply copy/pasting the code that tannebil provided above to get dual audio streams. I cannot get it to work. My encode works fine, but I only have one audio track (when viewing the audio tab right on the appleTV, it says "Unknown Audio" but there's only one track).

    Note: The source program is movie that I recorded a portion of from TBS, and it's in HD w/ 5.1 dolby digital audio.

    So my question is, what am I doing wrong? I attempted to copy the code above directly into the "Video Options for Encoder" field (over-writing the -z"AppleTV 2" that was pre-filled). When that didn't work, I left the -z"AppleTV 2" in the video options field and tried pasting the code into the "Audio Options for Encoder" field. Lastly I tried pasting only the portion of code related specifically to audio (-a ... ) into the audio options and neither of my attempts gave me what I wanted.

    I would be grateful if anybody can provide a step-by-step on how to get dual audio streams (I want AC3 pass thru as well as an AAC version that will work on an iPhone). Thanks- apologies if this is supposed to be obvious but I'm just not sure how to supply all the extra coding required even after reading through every post in this thread and visiting the Handbrake Configuration page (I am a handbrake user and have had success within Handbrake itself getting any number of audio streams to select on my ATV3).
     
  2. mackworth

    mackworth Member

    85
    0
    Jul 31, 2006
    Not sure what the issue is exactly here. If you click on the ? next to "encoder to use" there is some help information. Maybe @tannebil can help? If he could export his custom Format, then you could load it in directly.
     
  3. tannebil

    tannebil Member

    79
    1
    Mar 9, 2006
    I don't use that customized format much as most of my rips are using either Handbrake using "-Z"AppleTV" or iPod/iPhone SuperRes. Both formats give me a file I can play on both my Apple TV 3/4 or on my iPhone/iPad. I don't pay that much attention to the sound so I'm not 100% sure I'm getting surround sound out. When I open one of the AppleTV rips in Subler, it shows stereo and surround audio tracks although only the stereo one is checked as "Enabled". But the chapter stops are not clicked as enabled and they work fine so I suspect "Enabled" is a Subler thing.

    Here's the Handbrake custom format I was using:

    -e x264 -q 24.0 -r 30 --pfr -a 1 -E faac -B 160 -6 dpl2 -R Auto -D 0.0 --audio-copy-mask aac,ac3,dtshd,dts,mp3 --audio-fallback ffac3 -f mp4 -4 -X 640* -Y 360 --loose-anamorphic --modulus 2 -m --x264-preset medium --h264-profile high --h264-level 4.2
     
  4. mackworth

    mackworth Member

    85
    0
    Jul 31, 2006
    @tannebil, if you could use the `File>Export Formats` command and select the custom one, then it will create a text file that can be uploaded and then imported with the `File>Import Formats` command. That will ensure that @jsjurek has it installed the same as you do. Thx!
     
    Last edited: Feb 15, 2016
  5. tannebil

    tannebil Member

    79
    1
    Mar 9, 2006
  6. jsjurek

    jsjurek Member

    36
    0
    Nov 4, 2005
    THANK YOU!! I imported the file, by following the file/import formats suggestion by macworth, and now it works like a charm. Very nice - I had a bunch of Blackhawks hockey games that I wanted to get off my Tivo and preserve the DD sound. I do not know what I was doing wrong before, but this fixed it, so thank you for taking the time to provide the settings / file :)
     
  7. Mar 5, 2016 #167 of 188
    droopydog500

    droopydog500 New Member

    1
    0
    Jan 1, 2007
    Is there a way to increase the number of parallel shows being processed from two? I could not find that configured anywhere.

    Thanks.
     
  8. Mar 5, 2016 #168 of 188
    mackworth

    mackworth Member

    85
    0
    Jul 31, 2006
    There's a hidden preference, so you'll need to use Terminal:

    `defaults write com.ctivo.ctivo MaxNumberEncoders 3`

    In my testing, I found it had little effect on total throughput, but do let me know if you find otherwise!
     
  9. jfrancini

    jfrancini New Member

    2
    0
    Aug 6, 2010
    Have a question for the assembled brain-trust here.

    I have a bunch of shows I downloaded with kttmg, which are now in mpeg-2 format, where I planned to run Handbrake over them at another time independently of copying. (The idea was to get them off the TiVo and onto my Mac, which is connected to a FreeNAS fileserver for backup and long-term storage).

    Most of the shows are no longer on the TiVo.

    So now I have all these files that I'd like to somehow stuff into cTivo's processing queue for HandBrake/iTunes/comskip processing. Is there any good way to add already-copied files so cTiVo can run the rest of the steps?
     
  10. Aug 8, 2016 #170 of 188
    Rodney

    Rodney TiVo'd since 9/17/01

    93
    0
    Jan 26, 2002
    The...
    I really like CTiVo, and most of the time it works no problem.
    Every once in a while though, it will fail on a download, and I don't know how to get around it. I use Decrypted TiVo Show for all my downloads, then I use streambaby to watch them on my TiVo's.

    Here is an example of a console error with a failed download:

    2016-08-08 16:30:24:092 MTTiVoManager>notifyWithTitle:subTitle:isSticky:forNotification:mad:1290>Notify: TiVo show transferred./Cowboy Canteen: End Download
    2016-08-08 16:30:24:108 MTTiVoManager>notifyWithTitle:subTitle:isSticky:forNotification:mad:1290>Notify: TiVo show failed; retrying.../Cowboy Canteen: Can't Download
    2016-08-08 16:30:26:107 MTDownload>writeData@2103>write fail1 for Cowboy Canteen (Spellbound); tried 50000 bytes; error: -1
    2016-08-08 16:30:26:167 MTTiVoManager>notifyWithTitle:subTitle:isSticky:forNotification:mad:1290>Notify: TiVo show failed; retrying.../Cowboy Canteen: Can't Download
    2016-08-08 16:31:27:262 MTTiVoManager>notifyWithTitle:subTitle:isSticky:forNotification:mad:1290>Notify: Warning: Show may be damaged/incomplete./Cowboy Canteen: Possible Problem
    2016-08-08 16:31:27:638 MTTiVoManager>notifyWithTitle:subTitle:isSticky:forNotification:mad:1290>Notify: TiVo show transferred./Cowboy Canteen: End Download
    2016-08-08 16:31:27:647 MTTiVoManager>notifyWithTitle:subTitle:isSticky:forNotification:mad:1290>Notify: TiVo show failed; retrying.../Cowboy Canteen: Can't Download

    Is there a workaround here? The movie plays fine on the Tivo.
     
  11. Aug 8, 2016 #171 of 188
    mackworth

    mackworth Member

    85
    0
    Jul 31, 2006
    Hi, Rodney. I do most of the cTiVo support over at https://github.com/dscottbuch/cTiVo/issues. What I would suggest is to increase the Debug level (in Preferences) to Detail and run the show again. That will give more specific information about what might be wrong. You can then post the resulting file (see Help>Show logs) in the github forum.

    Although from your description, sometimes certain shows have glitches in the digital stream, which may be invisible or only slightly visible on the TV, but cause the TiVo's transmission to fail mid-way. Not much we can do about that.
     
  12. bp888

    bp888 New Member

    50
    0
    Sep 28, 2004
    I've been using cTiVo for a long while and have been happy with it for the most part. Well, something strange has happened lately. Starting 9/27, all the shows that I download in Decrypt mode stops at around 300-400 MB. Shows that were recorded prior to 9/27 no problem. Any shows on and after 9/27, incomplete. cTiVo shows the post-9/27 shows as download completed but they are clearly short of that by their file sizes. They're also unplayable. FYI: Mac OS X Yosemite 10.10.5; TiVo Roamio, cTiVo 2.5 beta 1 (same outcome with previous release, 2.4.? I think). TIA for any help.
     
  13. mackworth

    mackworth Member

    85
    0
    Jul 31, 2006
    Well, I would have guessed it was the H.264 transition, except that 2.5beta1 should have handled that for you. Can you open an issue on the ctivo site? A couple of steps to try. First, download the mediainfo program to look inside the file and see if there's a video stream in the downloaded file
    Second: if you could set the logging to Detail and post the results (Help > Show Logs in Finder).
    Third: If you're comfortable reading logs, then look for the line with "Starting URL", then try that URL in your browser. (You'll need user: tivo password: YourMAK). See if it also is truncated.
     
  14. bp888

    bp888 New Member

    50
    0
    Sep 28, 2004
    Done

    No video stream.

    IDK if I did the right steps. But when I open the URL on my browser, I get a .TiVo file with ~ same size as the cTiVo-decrypted .mpg file. Open it and it has no video, only sound.
     
  15. yawitz

    yawitz Member

    54
    1
    Apr 2, 2007
    Huh. I had this same issue occur recently (on 9/25) for one show, and assume there was a problem with just that show. (In the past, if there was a data error within a program, downloads would terminate at the point of the error.) Also, downloading that show directly via the web browser produced the same error described above.

    In any case, the error occurred for a show on AMC (Fear the Walking Dead), but did not occur for shows on FX recorded on the same night (such as The Strain). I setup a second recording of the problematic show for sometime today, and will try the download again when I'm back home.

    Note that I was using version 2.3.1. I will try the more recent version if the next experiment fails.
     
  16. mackworth

    mackworth Member

    85
    0
    Jul 31, 2006
    Definitely want to upgrade to 2.4.4 anyways; many improvements. If it is the same symptom (audio only), then it's due to your cable company transitioning to H.264, and 2.5 will fix that.
     
  17. Oct 1, 2016 #177 of 188
    patmactivo

    patmactivo New Member

    1
    0
    Nov 12, 2005
    I have use cTivo on my mac and tivo every once in awhile and it worked great every time then I tried it about a month ago about the time Rovi guide data update and now it fails to download every time.

    I used the last release and last 2 beta version of Ctivo.

    I have a Roamio and use a MacBook Air mid 2011 with Sierra 10.12 but it also failed El Capitan.

    The other thing my readynas still download my shows.

    I do have a log but it's too big to paste it in.
     
  18. Oct 1, 2016 #178 of 188
    mackworth

    mackworth Member

    85
    0
    Jul 31, 2006
  19. Oct 1, 2016 #179 of 188
    yawitz

    yawitz Member

    54
    1
    Apr 2, 2007
    A followup to my earlier post:
    I downloaded and tried 2.5b1, and eventually had some success:
    • First, I tried the show again (as Decrypted TiVo Show), with the same failure.
    • Then, I ran the channel test for the channel in question (AMCPHD, 798). It registered a "-" for "Use TS" and a check for "H.264?"
    • Then, I tried downloading (again as a Decrypted TiVo Show). This time it worked.
    After this experiment, I tried downloading the file as a MP4 FFMpeg file (expecting it to be equally fast, with no transcoding). This attempt failed. (I'm assuming it's because I hadn't installed ffmpeg on this machine, assuming it was "bundled" with cTiVo). I will try installing that to see if that fixes the problem.
     
  20. dwight01

    dwight01 New Member

    4
    0
    Oct 5, 2002
    Hope this thread is still active and that this is the right place to post: I use cTivo to move shows from my Tivo Bolt when it becomes so backed up that I'm going to lose stuff if I don't move it. Here's my problem - I have to have closed captioning. If I use the format "decrypted tv show" I love the speed of the transfer, but it doesn't capture the captioning. If I use the "default" format its much slower and I have to change each file from .mp4 to .mov in order to play it on my Macbook, but it DOES capture the captioning. I can live with that if I have to , but just wondering if there's a simpler way to get the speed of the decrypted tv show transfer plus the captioning. Thanks.
     

Share This Page