1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cox Phoenix Channel Loss (Multiple times a day since cablecard firmware upgrade)

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by BrianAZ, Jul 16, 2008.

Is this problem resolved?

Poll closed Sep 2, 2008.
  1. Yep - no more partials!! :)

    88.2%
  2. Nope - still seeing partial recordings :(

    11.8%
  1. bowlingblogger

    bowlingblogger New Member

    82
    0
    Oct 2, 2007
    Tucson, AZ
    I am starting to have the grey-screen problem here in Tucson as well. It happened yesterday while my girlfriend was in the middle of recording a movie and she got really mad. Maybe we should sue Cox/Tivo for the relationship problems they are causing...
     
  2. Rolow

    Rolow New Member

    123
    0
    Jun 1, 2004
    Peoria,AZ
    What remote do you have?

    I know its not right but i feel better knowing other people are experiencing the same loss of channels I am.
     
  3. saibari

    saibari New Member

    204
    0
    Jan 11, 2008
    Ahwatukee...
    No, you're right--it definitely helps to know you're not alone. The more people having the same problems, the more they'll be motivated to find a solution. I'm afraid though, that even if everyone in the Phoenix/Tucson area were having problems that's still a very small subset of both companies' customer-base. :(

    I have a URC MX-810 remote. It's not top-of-the-line, but it cost nearly $400 so that was plenty "top-of-the-line" for me! Although now I see it's going for $175 on Amazon! :eek: Just 10 months ago I couldn't find a price lower than $400. I guess that's what happens with electronics. I don't even want to see how much my TV is going for now. ...

    Anyway, from what I've read the MX-810 a bear to program--even for professionals. So I wouldn't begin to attempt it myself! I wonder if the Cox DVR could be added as an additional device. This means I wouldn't have to re-programmed once I start using the TiVo again...
     
  4. Minx

    Minx New Member

    4
    0
    Aug 17, 2008
    Glad I found this thread. In my frustration last night of wanting to drop kick the Tivo out the window - I was happy to come across this thread.

    Cox of course is coming out to replace our m-CARD which I know is not a solution. we had to tell our 2 Cox reps we have called about the 161-38 error.

    As we speak - i just got a digital error while trying to record and watch Transformers on HBO.

    Anyway - the Cox billing department was not helpful and did not offer us any compensation.

    I'm going to file a complaint with Cox and Tivo hire ups. We should get something for our troubles.

    2 of my movies last night only taped the first 9 minutes of the movie.

    BTW - I'm off of Ray and McClintock in Chandler.
     
  5. andygriffith

    andygriffith New Member

    105
    0
    Jul 27, 2008
    Can any of the Beta testers give us an update as to how the 304 code is performing? Have there been any issues? The last time any of the testers posted all was going well with the 304 code. If it is still going strong, they should deploy it to everyone ASAP.
     
  6. aztivo

    aztivo Member

    399
    0
    Feb 23, 2005
    AZ
    now maybe some of you will relax and not think everyone is full of it who try to talk reason into this thread :)
     
  7. TomJHansen

    TomJHansen New Member

    182
    0
    Nov 6, 2000
    Mesa, AZ, USA
    You can tell Tivo that it's this thread that's keeping me from ditching the Cox HD DVR and going with Tivo HD. At some point (when On Demand is turned on), I'm going to unplug the 4 Tivos I have and just go with the Cox DVR.
     
  8. extstork

    extstork New Member

    4
    0
    Aug 17, 2008
    If anyone has an update to when this will be solved, please let us know. I've been through 3 sets of S cards and 6 M cards and still can't get through most recordings without going grey. My wife's griping is about to do me in but I keep telling her a fix is coming soon. Am I right? I live in Gilbert, AZ.
     
  9. saibari

    saibari New Member

    204
    0
    Jan 11, 2008
    Ahwatukee...
    Ok, maybe I missed something. My TiVo is worse than it has ever been--multiple partial recordings, stupid error message popping up both while I'm watching live TV and recorded programs (dumping me back to the beginning of the recorded program I was watching--though I suppose I should be grateful that I had a fully recorded program to watch!), and multiple graying out of channels per day necessitating a re-boot. ... So me personally, I'm finding it a bit hard to relax! :mad:
     
  10. Supermurph

    Supermurph New Member

    79
    0
    Oct 15, 2007
    Scottsdale, AZ
    Still going good over the weekend for me, but I don't know for others. I mentioned this thread to the guy from Tivo and he told me that he doesn't have any date specific information, but they will get this out as soon as they think it's ready. I know that doesn't give you an immediate answer, but if you put yourself in their shoes, I think you can understand that it really is just that.

    He said this firmware looks promising so far, but we're testing now and we'll have to see how it goes. They are aware of all of you out there so they're going as quickly as they can. Just a little longer.
     
  11. Rolow

    Rolow New Member

    123
    0
    Jun 1, 2004
    Peoria,AZ
    Is 728 really bad for anyone else? I haven't got a full recording on USAHD 728 since this hole thing started.
    I also wrote to Steve Kim one of the host's of the Engadget HD podcast. He has a tivo hd and lives in Scottsdale but I never got a response.

    I have the mx-850 and its great it took me 3 hours to program it the first time. It was my first time programing any remote so I was a complete noob. I edited the programing every day for the first week to get it exactly how i wanted it.
    I don't know any thing about the mx-810 but i say give it a try if you have the software for the remote that is. URC changed there policy after I bought my remote form Showcase. They decided not to give live updates to end user's.
     
  12. bweeston

    bweeston New Member

    27
    0
    Nov 23, 2007
    Over this weekend, I conducted a test of my own. I wanted to be able to record without interrruptions the NBC channel of the Olympics. I first tuned to 712 on one tuner and then to 706 on the other tuner. I was able to record channel 712 for over 6 hours without interruption. During the break after 5 P.M. , I changed the other tuner that was on 706 to one of the movie channels - 200. Within an hour, I started getting the cablecard error 161-38 and frozen screens followed by the reset. I also set up recordings on channel 725 which was broadcasting Olympic events from 2 A.M. until 6 A.M. I woke up to partial recordings.

    Simultaneously I did this on my other TivoHD. Six hours of continuous recording without interruption or reset or cable card error. Overnight recordings set on channel 725 resulted in partial recordings.

    I offer this information to help Cox figure out why there isn't a disruption to local HD channel viewing/recording (using the cablecard) but an obvious disruption when any tuner in a TivoHD unit is tuned to a movie or premium channel.

    Has anyone else tested this configuration to isolate the problem to viewing/recording movie or premium channels?

    Ben.
     
  13. Kershek

    Kershek New Member

    125
    0
    Oct 10, 2002
    Mesa, AZ
    Not sure if this helps, but I still receive partial recordings and I don't have any movie / premium channels other than HD.
     
  14. jreichjr

    jreichjr New Member

    23
    0
    Aug 18, 2008

    I have a new TIVO HD that is two weeks old. I have Cox Cable in Arizona and a single Multistream Cable Card. The consensus was that TIVO was superior to the SA 8300 box that I have had since HD hit the air but so far I would go with the SA box any day. Very seldom does it mess up a recording..I don't care about the whistles and bells of the TIVO if the thing is not going to work.

    I seldom get complete recordings. Never completes any of the Olympics so I cancelled the season passes for them. Even now it will usually stop at 57 or 59 minutes. Sometimes it will get 4 hours on a 4 hour and 30 minute baseball game..but frequently I get 13 minutes or maybe 37 minutes..It never picks up the show and completes the recording. A little glitch in the middle of the program would be much better than only getting 37 minutes of a program. Does anyone know why this thing will not restart a recording? Maybe I missed a setting...

    I read somewhere in this forum that Cox Arizona is to have new firmware for the Multistream cards soon but does anyone know when. I think it is to be 3.04. I know a lot of people have been living in cable card nightmare for 7 or 8 months and I have just started the dream but for $750 invested it is not looking good so far.

    Does anyone know how to read out the cable card firmware revision? Since Cox does not send a notice when the firmware is updated (I have had HSI for 15 years and have never received firmware update notice) it would be nice to know when the card has been updated so I would know if that is the fix or if I need to take other measures.

    All opinions welcome, John
     
  15. grimgrinnin

    grimgrinnin New Member

    6
    0
    Jul 3, 2006
    Bet that's the last time you listen to THAT guy...
     
  16. jreichjr

    jreichjr New Member

    23
    0
    Aug 18, 2008
    Now Grim (what happend to the grinnin), I weighed many factors before buying my TIVO...I am sure some day it will live up to our expectations:)..Since your new HD has the same problem:( as mine and many what many others have reported I am sure it will be fixed.. I just hope it is soooooon:D....

    Keep em flyin.
     
  17. saibari

    saibari New Member

    204
    0
    Jan 11, 2008
    Ahwatukee...
    Ahhh, the innocence of one who is just now beginning to deal with the problem... of one who is not yet jaded and believes that of course these upstanding companies will quickly solve the service problems that so many here in Arizona are experiencing... I remember when I was like that!
     
  18. jreichjr

    jreichjr New Member

    23
    0
    Aug 18, 2008
    I know, I am trying to keep an open mind and hope that the light at the end of the tunnel is not the locomotive comming on fast!!!:)
     
  19. BrianAZ

    BrianAZ Back on the wagon

    386
    0
    Aug 13, 2007
    Chandler, Az
    I also posed a similar question to my Tivo contact after several folks requested. The response I received was identical to Supermurph... they won't commit to a date but did stress that this is a top priority to them and they will release it as soon as Cox is comfortable it won't cause additional issues. They would like to do it as soon as possible.
     
  20. BrianAZ

    BrianAZ Back on the wagon

    386
    0
    Aug 13, 2007
    Chandler, Az
    You did not miss anything. It does not resume after reset. I won't debate whether it should or not (I agree it would make dealing with this issue a lot easier), I'll just say that the Tivo developers obviously didn't expect the cablecard to be needing a reset multiple times a day.

    You read correct (though it's "304, rather than 3.04"). To see what version you have, do the following:
    1. Tivo Button
    2. Messages & Settings
    3. Account & System Information
    4. CableCARD Decoders
    5. Configure CableCARD 1 (MultiStream) - This is assuming you have a single MCard
    6. CableCARD Menu
    7. SA CableCARD Diag Screen
    8. OS Ver: PKEY1.1.12_F.p.0301

    I'm sure there's a more direct route, but this is how I check it.
     

Share This Page