1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cox Cable Cards

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by jcaudle, Sep 12, 2006.

  1. Jul 1, 2008 #1381 of 2181
    TheLongshot

    TheLongshot New Member

    66
    0
    Jun 15, 2008
    I had problems when they tried to install M-Cards into my Tivo. For some reason, it didn't want to pick up the digital tiers and the non-local HD stations. Finally they put in two S-Cards and it worked fine.

    Jason
     
  2. Jul 1, 2008 #1382 of 2181
    hddude55

    hddude55 New Member

    236
    0
    Jan 4, 2007
    Phoenix
    I spoke too soon. After three or four days with the "fix" I again have missing non-local channels! What a bunch of BS.
     
  3. Jul 1, 2008 #1383 of 2181
    jebbbz

    jebbbz Member

    284
    0
    Sep 7, 2007
    35th and...
    Did you confirm that your cable card(s) received the firmware upgrade? You would need to check under SA CableCARD Diag Screen under the CableCARD Menu. It should read (about four lines from the bottom): PKEY1.1.12_F.p.0301
     
  4. Jul 1, 2008 #1384 of 2181
    hddude55

    hddude55 New Member

    236
    0
    Jan 4, 2007
    Phoenix
    I don't blame you for grasping at straws, but, I know all too well how to check the software version and both cards were both updated last weekend to 0301.

    I know this bad news is almost too hard to believe but it's true and I'll bet others will report problems as a few more days pass. The "fix" may have worked fine in Vegas for several weeks but obviously there must be hardware differences between Cox-Phoenix and Cox-Vegas.
     
  5. Jul 1, 2008 #1385 of 2181
    Dbax5

    Dbax5 New Member

    9
    0
    Jun 30, 2008
    Peoria, Az.
    Well I did it. After investing more than $300 in Tivo HD I am dumping it in favor of the Cox DVR. I have 6 months left on my subscription, which I will have to eat. I will pack my Tivo away until they get cable cards that work. Tivo support will not admit that Scientific Atlantic cards are faulty. Cox tells me that Tivo is suing Scientific Atlantic.
    I love Tivo when it works. But it doesn't. The Cox DVR isn't a Tivo, but it comes close. And now I can have ON Demand and get Howard Stern TV. And eventually save $13 a week.
    I now have to call Tivo and cancel, and put up with them trying to talk me out of it. But I am so pissed, I won't change my mind. We have to make a stand until this problem is fixed. And the firmware update fixes nothing. Some of you are lucky I guess. The Cox guy said he guarantees the new cable cards last only 2 months. He said they are swamped with problems.
    :mad::mad::mad:
     
  6. Jul 1, 2008 #1386 of 2181
    Dbax5

    Dbax5 New Member

    9
    0
    Jun 30, 2008
    Peoria, Az.
    Just one more thing! I wish I knew about this sight before I bought the damn thing. Tivo certainly didn't tell me that it would not work properly with Cox in Phoenix! I'm really down on this company and I hope others don't make the same mistake.
     
  7. Jul 1, 2008 #1387 of 2181
    jebbbz

    jebbbz Member

    284
    0
    Sep 7, 2007
    35th and...
    Sorry, it is sometimes hard for me to get a handle on which people have had which problems and to figure who has gotten what updates. Loss of channels hasn't been much of a problem for me since April and I haven't noticed any problems with channels since the firmware upgrade.

    It looks like the Phoenix firmware upgrade went out to every one at the same time, rather than neighborhood by neighborhood. I am fairly sure that here Cox expanded partly by acquiring other cable systems and some of our problems may be due to incompatibilities legacy system hardware.

    The loss of channels problems seems to hit both Series 3 and HD owners (I assume you have an S3 since you mention "both" cards). I don't know if the endless upgrade/channel 199 problem is common to both kinds of machines. Before your loss of channels problem returned did you notice any glitches in the firmware upgrade? Can you tune channel 199 without sending your TiVo into a tizzy?
     
  8. Jul 2, 2008 #1388 of 2181
    craigo

    craigo Broncos Fan

    431
    0
    Apr 6, 2004
    Mesa, AZ
    I posted this before and I'll post this again. I too, had the issue of lost channels with the Mcards on my S3. I switched back to the Scards a few months ago and I haven't had any problems. Even the audio/video ff- every few seconds on certain SD channels, seems to have disappeared. Oh, and no lost channels...:up:
     
  9. Jul 2, 2008 #1389 of 2181
    Darlbach

    Darlbach New Member

    2
    0
    Feb 20, 2005
    My two cents.....

    I have a Cox m-card in the TIVO HD unit the Phoenix area (Peoria). I started getting the dreaded "Firmware Upgrade" screen last Wednesday/Thursday. I called Cox service and they tried to hit the card a few times but no change. They decided to roll a truck for Saturday. Woke up Saturday AM and the TIVo was working fine so I called and cancelled the service call. Saturday afternoon, guess what? The dreaded "Firmware Upgrade" screen again. I called Cox and got back in line for service. The guy shows up yesterday (Monday) and of course the thing is working just fine again. He seemed a bit perturbed, but I told him I knew the minute I cancelled the call it would stop working. He did say that they are having all kinds of problems with the cable cards and it's keeping them hopping. I know two people I work with are having the exact same problem. He said if you're just patient with the upgrade, eventually it will take. Well here we are on Tuesday PM and things are still working OK so far. Dare I say we're out of the woods?
     
  10. Jul 2, 2008 #1390 of 2181
    jebbbz

    jebbbz Member

    284
    0
    Sep 7, 2007
    35th and...
    Can you tune to channel 199 without your TiVo going crazy?
     
  11. Jul 2, 2008 #1391 of 2181
    hddude55

    hddude55 New Member

    236
    0
    Jan 4, 2007
    Phoenix
    I have a series3 and channel 199 wasn't an issue. The upgrade seemed to go smoothly in fact last weekend. But today all Hell has broken loose. This morningy I lost a bunch of non-locals on both cards, called Cox to roll a truck and a couple hours later the channels were all back - without a reboot! A few minutes ago they disappeared again - in fact I was watching when channel 36 CNN seemed to cut out and then went to a gray screen -- along with the other non-locals on both cards. I just now rebooted and all channels seem to be back on both cards. This is crazy. Some "fix."
     
  12. Jul 2, 2008 #1392 of 2181
    Roderigo

    Roderigo New Member

    531
    0
    Mar 11, 2002
    Brookdale, CA
    This doesn't sound as much like a cablecard issue as a signal issue. Is there any information from the cablecard diagnostics screens about what may be going wrong? how about the tivo diagnostics screen?
     
  13. Jul 2, 2008 #1393 of 2181
    tHe toque

    tHe toque New Member

    1
    0
    Jul 2, 2008
    I hate to sound litigious but, has there been any talk of a class action lawsuit vs. Tivo/Cisco/Cox (any one or all three)? I just bought a Tivo HD and have had nothing but trouble with no possible remedy in sight yet. It seems that Cox is doing everything in their power to make cable cards unattractive to consumers, this is reflected in the attitude of the CSR's, tech support, and the field techs. If Cox wanted to fix the problems in the Phoenix metro area it seems to me they would have. Maybe the threat of litigation would help...

    P.S. does anyone have information on how to access the executive level at Cox?
     
  14. Jul 2, 2008 #1394 of 2181
    colflagg

    colflagg New Member

    7
    0
    Sep 19, 2007
    Phoenix, AZ
    I'm in Phoenix and I got the firmware upgrade (PKEY1.1.12_F.p.0301) on my S3 with Multi-Stream cards this past Thursday the 26th. I thought my gray-screen problems were resolved and my Tivo has been working fine up until yesterday (Tuesday).

    Yesterday afternoon, right after work, I was scrolling through channels and when I got to 61 (QVC) and I was informed that my cable cards were performing an upgrade. After 4 hours and I figured out the cable cards were in a firmware update loop. The upgrade appears to complete, the channel tunes for about 1 second, then the firmware update starts again.

    I called Cox and the rep stated my problem is due to the fact that SDV went into effect today (July 1) and now I cannot tune 40-100 channels depending on my tiers, and needed to wait for the tuning resolver to fix my issue.

    I explained that I could not tune ANY channels and that the cards were in firmware upgrade status according to the diagnostic menu. Troubleshooting limit of the Cox rep reached, need to send a truck, scheduled for Saturday morning.

    After some more messing around, I finally was able to get out of the firmware upgrade loop by very quickly changing the channel during the 1 second tuning window and then repeating this process on the other cable card. I verified the firmware version and it is still PKEY1.1.12_F.p.0301

    I can re-create the firmware upgrade loop at any time by tuning to a specific channel (there are several that cause this to occur), and get back out again after waiting approx. 10 minutes for the 1 second window on each cable card.

    Maybe this does have something to do with SDV, even though only half of the channels that cause this condition to occur are supposed to switch to SDV.

    I guess I don't use the channel up/down buttons to tune stations until this is resolved, as I don't want to accidentally trip this loop.

    One problem resolved, another rears its ugly head.

    Fortunately, I have another S3 with single stream cards that is working OK, but this is pretty frustrating.

    Here's hoping Cox gets their act together soon. I love the Tivo platform, but after spending 6 weeks last year (and getting the BBB involved) just getting 4 good cable cards installed, constant gray-screen freezing of my S3 with multi-stream cards since November, my patience is VERY thin.

    I realize that my technical issues are all with Cox-Phoenix and not with Tivo, but if I want a HD DVR solution that works, I'm not sure I can remain a Tivo subscriber, since Tivo HD devices only work with cable.

     
  15. Jul 2, 2008 #1395 of 2181
    mstrassel

    mstrassel New Member

    5
    0
    Dec 28, 2007
    This is still an ongoing issue for my TivoHD. Today I called Tivo again and after 15 minutes on hold with a tech they said it was a hardware failure and I needed to pay $50 for an exchange on a TivoHD I got in Janurary that has had the problem with missing premium channels since Februrary. Cox has already had to swap the CC out 3 times prior to this firmware issue. I have another service call with Cox tomorrow and suppposedly a "supervisor" will be coming this time, not that it matters they will simply do what every other Cox tech does.....swap the card and pray.
     
  16. Jul 2, 2008 #1396 of 2181
    jebbbz

    jebbbz Member

    284
    0
    Sep 7, 2007
    35th and...
    FWIW, I checked channel 61 (QVC) and it, like 199 (TCM), causes me the 10 minute firmware upgrade problem. I only have about half the available channels set to show in my Guide so I imagine there are others that would cause the problem, too, if I tuned to them manually.
     
  17. Jul 2, 2008 #1397 of 2181
    TiVoJerry

    TiVoJerry 00-16 TiVo Employee

    1,511
    0
    Jul 26, 2005
    Alviso, CA
    For those of you who have rec'd the updated firmware and have experienced grey channels again, please send me a PM ASAP with your TSN so I can enable logging. Unfortunately I will be Out of the Office for several days, so I'd like to get this going personally while I have the chance before trying to get someone else involved in trying to contact people individually.
    Thank you.
     
  18. Jul 2, 2008 #1398 of 2181
    Rolow

    Rolow New Member

    123
    0
    Jun 1, 2004
    Peoria,AZ
    I don't have the gray screen. I am losing channels though. Every thing will be fine then the screen will go black. The recording will stop and I'll get an error message I did not take note of the message yet. Then I'll get kicked to tivo central I can go right back to live tv switch the channels a few times and every thing will be normal. Except I have to re-start recordings manual so if I'm not home I'm screwed. I've missed about 10 recordings because of this problem.
     
  19. Jul 2, 2008 #1399 of 2181
    yroca

    yroca New Member

    48
    0
    Dec 6, 2004
    Rolow - I think black/grey screen is the same issue - just depends on TV/TiVo settings as to what background color it shows. I am here in Phoenix and am seeing dropped channels yesterday like crazy - at least 5 or 6 times in a short period of time. I just let it sit on the black screen and a minute or so later the channel would resume. Very annoying though. I attributed it to possible changes Cox in Phoenix might be doing to prepare for SVD and for a couple new HD channels being pushed out in the next 2 weeks.
     
  20. Jul 2, 2008 #1400 of 2181
    p_harper

    p_harper New Member

    4
    0
    Jun 12, 2007
    Phoenix, AZ

    The visit on Tuesday morning didn't resolve much. I was able to demonstrate to the tech that tuning to channel 199 would cause the update loop for my M-Card. He replaced it with another M-Card and it had the same problem. Interestingly, the diagnostics screen showed that the new card had 0301 withing a couple of minutes after it was inserted. So if it did get the update it went pretty quickly.

    He didn't have any S-Cards and he's scheduled another trip a week from Saturday to get me one. Even if it works that's not a solution for everyone.

    I'm at 7th Ave and Greenway, so not that far from jebbbz, and my symptoms are that same as he's described. Works fine if I stay away from 199. I am not getting grey screen problems, etc. Ironically, I did lose my encrypted channels on the M-card on Monday, so that problem isn't fixed for me.

    I spent some time with the tech and on the phone trying to push the idea that there is a problem with the update and channel 199 but I don't know how far that will go. I get the impression that the information is not being passed very far up the chain.
     

Share This Page