1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cox Cable Cards

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by jcaudle, Sep 12, 2006.

  1. Feb 20, 2008 #981 of 2181
    jhershauer

    jhershauer New Member

    22
    0
    Jul 25, 2007
    Phoenix, AZ...
    QAM 64, so I guess it is digital after all. I chose Channel 22 because I thought somebody else here on the forum mentioned that one as an analog channel. I'll try Channel 94 PBS next time. That one is definitely analog.

    Thanks for the tip,
    Jeff
     
  2. Feb 20, 2008 #982 of 2181
    JimRI

    JimRI New Member

    29
    0
    Jan 29, 2008
    Providence, RI
    Everything was working fine with both of my TiVo HDs (since installation last friday) up until last night. The error occured on only one of the TiVos. Basically, on tuner card 2 (single stream Motorola) I lose the standard def premium channels like HBO, SHO, Cinemax, etc. Here in RI, those channels are 200-292. However, I still get the rest of my channel lineup (including all of the premium HD channels) without a problem. And like I said, this is only a problem on tuner card 2...cable card 1 is working properly and my other Tivo HD has been working without any hiccups. Rebooting did nothing. I called Cox this morning and asked if they could send a hit to the card with the problem. As soon as they did that, all of the channels came back. So, has anyone else experienced this? Is this going to be a recurring problem? Or, is this just par for the course with TiVos and cable cards? Of couse, this happens shortly after I tell my wife how happy I am that the new TiVos are running smoothly.
     
  3. Feb 20, 2008 #983 of 2181
    wierdo

    wierdo New Member

    379
    0
    Apr 7, 2002
    Arkansas, US
    Just FWIW, you can put 3 720p satellite distributed channels on one 256QAM. Given that a good number of the new adds are such channels and more in the future probably will be as the programmers try to keep their distribution costs reasonable, I wouldn't be surprised if 35 or 40 QAMs would be enough for 100 HD channels.

    If they're being obstinate and not clearing some of the more useless analog channels, that's really their own fault. They can certainly move GoScout foo and bar to digital. They recently moved Jewelry TV from channel 60something to 116..still in analog. I do have to wonder what the motivation behind that was.
     
  4. Feb 21, 2008 #984 of 2181
    tagpats

    tagpats Tagpats

    48
    0
    Mar 11, 2007
    Fairfax, VA

    I can vouch for this fix. I tuned each tuner to an analog channel and followed the instructions above. It worked exactly as advertised and this is the first time I have not had to reboot the Tivo to get my channels back. Appreciate the tip!

    The one thing I noticed was that the channel I as on using tuner 2 took about 3 minutes longer than the rest to come back. I thought I was going to have to reboot, but then it popped back up.
     
  5. Feb 21, 2008 #985 of 2181
    AZrob

    AZrob Member

    244
    0
    Mar 31, 2002
    Phoenix, AZ
    Jebbz, what channel did you tune to for this to work? I don't know of an analog channel that can be used, since all of the ones I see are broadcast in digital (even if the source is analog). Was it one of those PBS stations in the 90's?

    AZRob
     
  6. Feb 21, 2008 #986 of 2181
    AZrob

    AZrob Member

    244
    0
    Mar 31, 2002
    Phoenix, AZ
    I believe the reason this started happening in Phoenix, and I believe more specifically East Phoenix (I'm in Scottsdale) is that it was in December when Cox started upgrading all of their networks in that area from 750Mhz to 1 Gighz. They call this their EON project. It's intended to create enough bandwidth for the upcoming VOD implementation as well as a lot of new HD channels.

    Lucky us...

    This is also linked to the M-Card from SA. But I got my M-card in mid November and this did not really start happening until the end of December. So I think it is the combination of the M-card with the TivoHD and the upgrading of the local networks.

    Sorry for the delayed response, but I was taking a vacation from this thread...I have gotten to the point where I just check the Tivo in the morning and reboot it if I need to. I had gotten to the point where rebooting wouldn't work, but then they re-paired the card and now I'm ONLY suffering loss of channels every 3-5 days.

    Lucky me...

    Rob
     
  7. Feb 21, 2008 #987 of 2181
    BrianAZ

    BrianAZ Back on the wagon

    386
    0
    Aug 13, 2007
    Chandler, Az
    I'm in Chandler and have had this problem ever since I swapped out my 2 S cards which was causing horrible tiling and audio stutter. Now I'm on a SA M-card which works perfectly except when it's dropping channels, forcing me to reboot.

    I too got to the point where a reboot did not work. I called in and they indicated on the phone that there was nothing they could do aside from replacing the M card with another. We did that and I continue to lose channels (not really suprised) and reboot. While I can live with the reboots every few days, it really sucks to be without TV for 2-4 days while I wait for a truck roll.

    I wonder if the only thing that is being done to "re-pair" your card is in fact the same process the tech does when he comes to the house for an install and simply calls a phone # and reads in the host ID and card info? Who did you talk to to get them to try the re-pair? The woman I spoke to said they can't do anything and refused to try anything other than a truck roll.

    If this process does indeed fix a card for which reboots no longer worked, I will press hard for it the next time it happens.
     
  8. Feb 21, 2008 #988 of 2181
    tagpats

    tagpats Tagpats

    48
    0
    Mar 11, 2007
    Fairfax, VA
    I tuned to channel 5 (fox) and channel 7 (abc). For some reason, my channels up to 100 are all analog. Initially I was not happy to discover this, but since I really only watch HD on this TV, I'm glad that I do have analog channels to access in order to do this fix when my channels are out.


     
  9. Feb 21, 2008 #989 of 2181
    AZrob

    AZrob Member

    244
    0
    Mar 31, 2002
    Phoenix, AZ
    BrianAZ, I had the exact same scenario as you, minus the S-Card part, because I started with an M-card. When I got to the point where a reboot wouldn't work, I called Cox, and the phone tech tried to re-pair 3 times to no success. She set up a truck roll for two days later. Mysteriously, the next day the channels came back.

    When the tech showed up the day after that he told me that he had seen the order,and, as a matter of procedure, called in for a re-pairing before coming out. So that time it worked. But when I asked him if he did anything special, he said no, that it was hit-or-miss with that kind of fix.

    So I don't have any magic procedure, except maybe it would be worthwhile to keep calling in for a re-pairing while you are waiting for the truck roll appointment. I'll give you my tech's name and his team leader by PM if you wish, but since I'm in North Scottsdale he probably would never be in your area.

    BTW, you say it sucks to be without TV when this happens...but when this happens you are at least getting the local channels, aren't you, meaning 2-22 and 700-715?

    Also, after that pairing I didn't have any problem for a week. Now it's averaging about once every 3-5 days.

    Rob
     
  10. Feb 21, 2008 #990 of 2181
    AZrob

    AZrob Member

    244
    0
    Mar 31, 2002
    Phoenix, AZ
    Ah, you're not in Phoenix. Here, as far as I know, all of the channels between 1 and 100 are sent digitally to us.

    Unless someone else in Phoenix knows better....

    Thanks,

    Rob
     
  11. Feb 21, 2008 #991 of 2181
    nws2002

    nws2002 New Member

    2
    0
    Feb 16, 2008
    Well they couldn't get the one M-card the guy had to pair, so he ended up using 2 S-cards. They both work, and I get all the channels except for the 3 new ones (HGTVHD, TRAVELHD, and one other one I can't remember). He called his boss, and I called cust service and we all agreed that I only have to pay one rental fee and one digital gateway fee. They asked me if I wanted them to come back out and install one M-card, I passed, at least for now.

    The tech had done a few before, but he took a few seconds to look over the sheet, and I had to help him out a few times. All data was typed into a laptop and he never made a call in until we had to discuss billing with 2 cards. The home office did have to intervene at one point and remove my old cable box before he could continue, but he sent them an IM on the laptop somehow.

    All in all not a bad deal, and it took around and hour and a half to get everything working 100%. But the HD makes it all worth it.
     
  12. Feb 21, 2008 #992 of 2181
    tagpats

    tagpats Tagpats

    48
    0
    Mar 11, 2007
    Fairfax, VA
    No, northern Virginia.


     
  13. Feb 21, 2008 #993 of 2181
    jebbbz

    jebbbz Member

    284
    0
    Sep 7, 2007
    35th and...
    I used 94, a PBS channel, and I have an antenna so I have used it to tune to OTA digital on another occasion. I am pretty sure I only bothered to tune one tuner each time to a non-digital cable channel so apparently it is not necessary to tune bothe tuners. Also, I seem to recall that I have gotten different error messages on the gray-bordered black screen you get when you make a selection from the CC menu. When I "clear" back to the CC menu the error messages are always the same.
     
  14. Feb 22, 2008 #994 of 2181
    hddude55

    hddude55 New Member

    236
    0
    Jan 4, 2007
    Phoenix
    Another Cox Phoenix customer here. Backing off my signal seemed to fix the "disappearing channels every couple days" issue. Well, the "fix" lasted for three weeks -- now the problem has recurred twice in the last three days. This is nuts.
     
  15. Feb 22, 2008 #995 of 2181
    The Video Guru

    The Video Guru New Member

    10
    0
    Nov 12, 2007
    Las Vegas
    I got a call from TiVo after they got a draft of my press release threatening a lawsuit and desire to have a judge certify a class.

    They are, in fact, working on a solution and have a fix in beta, in conjunction with cablecard maker SA. They offered for me to participate in the beta program (subject to non-disclosure). I told them that while I was traveling for business, that when I returned home I would take them up on my offer with one of my TiVo units and that, as long as they keep me updated as to their progress and they show movement in the direction of a solution, that I would hold off on any filing, but would continue to gather names.

    I will keep folks updated.
     
  16. Feb 22, 2008 #996 of 2181
    Shawn95GT

    Shawn95GT Tivo, in HD!

    887
    0
    Oct 7, 2005
    Phoenix, AZ
    Cox was playing with something in my area (North Phoenix) today.

    Channel 740 (A&E HD) was a black screen and the content was playing on 732 (ESPN2HD).
    ESPN2HD was showing Universal HD content.

    I figured one of my cablecards just went crazy so I rebooted the S3.. same thing. I went to start this post and then ESPN2HD switched from Universal HD back to ESPN2HD. A&EHD is back too on 740.

    wierd!
     
  17. Feb 22, 2008 #997 of 2181
    aztivo

    aztivo Member

    399
    0
    Feb 23, 2005
    AZ
    well we are supposed to be getting 7 (I think) new HD channels in March
     
  18. Feb 22, 2008 #998 of 2181
    AZrob

    AZrob Member

    244
    0
    Mar 31, 2002
    Phoenix, AZ
    That's great news...kudos for your efforts, Video Guru!

    If they want more beta volunteers, I'm available...anything would be better than what we have now....

    AZrob
     
  19. Feb 23, 2008 #999 of 2181
    rcobourn

    rcobourn Registered Snoozer

    735
    1
    Nov 10, 2004
    Phoenix, AZ
    Any idea which channels? SciFi HD would be most welcome. We must be losing more analog to do it if they aren't going SDV, they have seemed pretty maxed out on bandwidth.
     
  20. craigo

    craigo Broncos Fan

    431
    0
    Apr 6, 2004
    Mesa, AZ
    According to their website, here in AZ, we should have a total of 80 HD channels sometime this year.

    IIRC, Cox-Phoenix is next to deploy SDV. I'm sure most of these channels will be unavailable until the dongle is released.
     

Share This Page