1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cox Cable Cards

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by jcaudle, Sep 12, 2006.

  1. Aug 9, 2013 #2161 of 2181
    CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    According to the Cox OC Listings it is now 1066 AMCPHD (Pacific)
    http://ww2.cox.com/myconnection/orangecounty/watch/entertainment/tv-listings.cox
     
  2. Aug 9, 2013 #2162 of 2181
    Johncv

    Johncv Active Member

    1,545
    1
    Jun 11, 2002
    Chula Vista, CA
    You know that you can use a phone and call Cox and ask THEM about the FEED coming to YOUR area. :rolleyes:
     
  3. Aug 9, 2013 #2163 of 2181
    LynnL999

    LynnL999 Member

    350
    2
    Oct 7, 2002
    Irvine,...
    :: sigh :: It would kill them to tell Tribune, I guess.

    Yeah, if you're lucky enough to get someone on the phone who understands what you're talking about... if not, they'll just read off the lineup chart "it's AMC HD."
     
  4. Aug 9, 2013 #2164 of 2181
    ddledgenet

    ddledgenet New Member

    2
    0
    Nov 16, 2006
    Las Vegas
    I'm in Vegas and got the Cisco 2 way tuning adapter from COX. Store didn't have them on the date promised. Tech support had no clue and hadn't heard of them. Brought the "fast connect kit" home with the Cisco STA 1520 adapter 2 days later. Put it inline with coax before the tivo. Things worked the same until 2 weeks ago. I then began losing channels. Tech support was useless. A tech came out and instantly identified the problem. No cable to connect from the STA to the USB on the Tivo in addition to the coax cable jumper. Solved the problem. Two days ago, same channels went missing. Again, tech support was clueless and scheduled a tech visit. Just for the heck of it, unpluged the usb cable and reattached. Tivo reloaded the channels and is working fine. Called COX and cancelled service call. IF YOU SUDDENLY LOSE CHANNELS TRY THIS. A lot less time than the Tivo reboot that COX wants you to do with no impact. Not sure how often this is going to happen, but it is COX your "alleged" friend in the digital age.
     
  5. Aug 9, 2013 #2165 of 2181
    nooneuknow

    nooneuknow TiVo User Since 2007

    3,554
    0
    Feb 5, 2011
    Cox Cable...
    Here's a quote of what I posted in the "How do you connect your Tuning Adapter?" thread, in response to a Cox customer having difficulties. There's some difficulties of my own within it:

    EDIT/ADD: Yet, they still don't actually download anything but an "empty" channel map, and the SDV Link status is never active. I can disconnect them, and NOT LOSE ANY CHANNELS, but if they are connected, and they go into a blink mode of any sort, I DO LOSE EITHER ALL, OR SEVERAL, CHANNELS. WTF?!?!

    The only upside, is that now Cox can read the signal levels and SNR remotely. If it wasn't for that, I'd just take them out and wait and see if any channels EVER disappear without them.

    The letter stated I would lose MANY channels if not installed... about a month ago.
     
  6. wtkflhn

    wtkflhn Member

    190
    3
    May 12, 2006
    Metairie, La
    Ok. I'm new to the cable card/TIVO world. From what I've been reading over the years, TA's keep the TIVO's from doing their Garbage Collection, and this causes issues with the program guide downloads. I understand that powering down the TA will allow the GC to happen. My question is, how long do the TA's need to be powered down? How often does the TIVO normally do GC?
     
  7. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    I don't think this is an issue anymore, The TAs have newer firmware, and so do the TiVos.

    I have Cisco TAs and I unplug and reboot mine every 3-4 weeks, but I am not sure if that is really even necessary any longer, it has just become habit, and to assure the TA does not lose sync with the Cox SDV server.
     
  8. ellinj

    ellinj Seems Very Friendly TCF Club

    12,361
    8
    Feb 26, 2002
    RI
    I have never rebooted mine ever, unless there is power outage. Never had an issue.
     
  9. wtkflhn

    wtkflhn Member

    190
    3
    May 12, 2006
    Metairie, La
    Thanks for the help. I have been checking the diagnostics screen for garbage collection and have had no issues so far.
     
  10. chocoburger

    chocoburger New Member

    2
    0
    Aug 17, 2015
    I have Cox Cable in Fairfax, VA on my Series 3 with a Cable Card. The Program Guide is not filling in for many of the HD channels (in the 1000s), but they are filling in for the SD versions of those channels. Is this a TA issue (can I just do without the TA altogether?) or is there something else preventing the program guide from downloading for some of the channels.
     
  11. wtkflhn

    wtkflhn Member

    190
    3
    May 12, 2006
    Metairie, La
    Well, I'll tell ya. For my money TA's are a mixed bag. I have 2 TIVO HD's and one S3. I just got cable cards because Cox here in New Orleans is getting ready to go digital. I installed my first HD with one M card and the TA, and it was a howling success. Gets all the channels it supposed to, etc. The 2nd HD, not so much. TIVOs NEVER miss recordings, at least that has been my experience so far. But this machine misses recording all the time. I unppluged the TA at the usb on back of the TIVO and that solved my problem. It gets the HD version of the locals which is what I wanted. I can always move recordings from other TIVO's to this one if it can't record a particular ch. As to the S3, I put the cable cards in this one and passed on the TA for the time being. I have a new Romio coming tomorrow and may use the cable cards and TA on that one.
    The only reason I can think of that you aren't getting the pg for the 1000's is that maybe you don't have them checked in the channel list. I haven't had that issue, at least not yet. But I wouldn't think the TA could cause that. You did get all the cards and the TA paired with Cox?
     
    Last edited: Aug 20, 2015
  12. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    The Premiere and Roamio TA interaction has improved quite a bit with the SW updates over the last few years.

    I never have any TA issues any more, I do still reboot the TA every 2-3 weeks just to make sure.
     
  13. osu1991

    osu1991 Member

    260
    5
    Mar 6, 2015
    Oklahoma
    That's good to hear. I just got notified by Cox for our Las Vegas account that the locals are going SDV and I will need a tuning adapter for our Tivo. Will have to do that next month when back out there.

    Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Tapatalk
     
  14. ajwees41

    ajwees41 Active Member

    2,010
    1
    May 7, 2006
    Omaha,NE
    locals will not be sdv for long since the dta are not 2 way
     
    Last edited: Aug 22, 2015
  15. chocoburger

    chocoburger New Member

    2
    0
    Aug 17, 2015
    Everything was supposedly good to go when Cox installed it. Who knows. I'm trying Tivo support first and then I'll try Cox. It hasn't been as much of a priority, but I might as well try to get this thing fixed now.
     
  16. Tanic

    Tanic New Member

    12
    0
    Jun 22, 2004
    I'm a Cox customer in Phoenix. Three days ago all of the SDV channels stopped working. No amount of rebooting, sending signals, etc would get them back, so Cox sent an in-house tech over yesterday. He checked signals, changed out the cable card and Cisco tuning adapter, had dispatch re-pair the card but the problem got worse because Cox could not provision the new card. Now I only have a handful of starter channels.

    Cox sent out a contractor tech today who left after a few minutes. Diagnosis is that Cox is experiencing a large cable card outage due to their analog to digital upgrade, and I just have to wait for it to be over. Could be hours, could be days. WTF?
     
  17. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    Several reports say this was fixed this morning, Try rebooting everything now, and see what happens.
    Both my sister and Mother's are working again in Glendale.
    The Chandler headend did not experience any disruption, mine never went out.

    http://www.avsforum.com/forum/45-lo.../451563-phoenix-az-hdtv-384.html#post38891041

    http://www.dslreports.com/forum/r30413051-CATV-SDV-Channels

    http://forums.cox.com/forum_home/tv_forum/f/4/t/11582.aspx
     
  18. rcobourn

    rcobourn Registered Snoozer

    735
    1
    Nov 10, 2004
    Phoenix, AZ
    I had the same problem and a technician scheduled half an hour ago. By the time he got here, it had resolved itself.

    Sent from my SM-N910T using Tapatalk
     
  19. Tanic

    Tanic New Member

    12
    0
    Jun 22, 2004
    Tech was here at noon today and could not fix things. I just rebooted everything, reconnected the USB cord, and now get a few more channels (basic tier?) than before. Most show "v58 not authorized message". Looks like SDV authorization is working though.
     
  20. CoxInPHX

    CoxInPHX COX Communications

    2,350
    6
    Jan 14, 2011
    Phoenix, AZ
    "v58 not authorized message" is usually the CableCARD issue call 1-877-820-8202 and have them verify the CableCARD ID and Host ID and your account package codes. Make sure the CP Info menu says "CP Auth Received"

    Check all the following from the Tuning Adapter Diagnostics to rule out the TA as the issue:

    Status Summary
    INITIALIZATION
    Status: Ready (Ready - B'cast Only is not correct)

    POST and Boot Results
    BOOT STATUS
    UNcfg: Ready

    RF Statistics
    DAVIC: Connected
    Status: Locked

    PowerKEY Information
    Received
    EMMs: (should not be zero, but will be after a reboot until the TA gets a hit)

    SWITCHED DIGITAL VIDEO
    CLIENT
    Authorized: Yes
    Service Gp: (value)
    RF Ip Addr: (Should list an address like 10.40.32.45)
    SERVER
    Status: Ready
     

Share This Page