1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Comcast Installation Issues

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by JesseBearden, Aug 26, 2013.

  1. SoFlaGuy

    SoFlaGuy New Member

    12
    0
    Oct 11, 2004
    The issue for me is only being able to record the "local" channels right now. For every other channel I am getting the "not authorized" (V58) error. After many calls and finally an escalation, (no thanks to the WPB Executive Customer Service departmenr, who stopped answerinf thier phones) they are deleting and rebuilding my cablecard as we speak.

    Once this is fixed, we will see what happend with 6 tuners. I am excited to get rid of all the other Tivos and keep this one with a few Tivo Minis. Plus a lot less Cablecards!

    Will let you know.
     
  2. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    5,390
    6
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    i wish that number worked for all comcast customers, nationwide. unfortunately it doesn't support our market. :(
     
  3. cr33p

    cr33p New Member

    644
    0
    Jan 2, 2005
    Ann Arbor MI
    Tried pairing up my cable card in my new Pro unit last nite. No luck, oh hey wait 45 min to an hr it should would. Horse **** I say! Anyways, called back today and of course they didn't enter the HOST ID # correctly. They re hit the card and it should be set, unfortunately I am at work, so I will check when I get home. Wish me luck!
     
  4. cr33p

    cr33p New Member

    644
    0
    Jan 2, 2005
    Ann Arbor MI
    Still no luck getting my cable card set up with Comcast. I have OOB messages coming in, and Val:V has populated, however I still have no Auth information on my conditional access screen. Any ideas???
     
  5. Beryl

    Beryl Well-Known Member

    5,049
    40
    Feb 22, 2009
    Texas
    That number was mistyped. It is 877-405-2298. You still might not get support in your area but make sure you use the right number.

    They've been working well for me over the last couple of weeks. I switched from a HDXL to a Roamio Basic back to the HDXL and then to a Roamio Plus. I only had one hiccup. They forgot to add a code to the Roamio Plus requiring a 2nd call to get onDemand listed and working. The Rep fixed it and waited for me to launch a free movie.
    :up:
     
  6. ThreeSoFar

    ThreeSoFar FourNow...WaitFive

    5,419
    0
    May 24, 2002
    Baltimore
    Comcast, Baltimore City: Took the working M-card out of my Premiere and put it in the Roamio.

    Simple as that. No calls, no tech visit.
     
  7. bareyb

    bareyb Under Maintenance TCF Club

    25,955
    8
    Dec 1, 2000
    Silicon Valley
    Are you sure you are getting all your channels, including the premiums? Normally you'd have to call so they could transfer the numbers...
     
  8. ThreeSoFar

    ThreeSoFar FourNow...WaitFive

    5,419
    0
    May 24, 2002
    Baltimore
    All, yes--but we don't get any Premiums.
     
  9. lessd

    lessd Active Member

    7,699
    5
    Jan 23, 2005
    CT
    The number is 877 405-2298
    the number he had had a typo error.
     
  10. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    5,390
    6
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    thanks for the correction, but i had the right number when i tried the activation. the number doesn't cover every comcast market, even though comcast has been in this market for 25 years.
     
  11. mchief

    mchief Morey

    335
    1
    Sep 10, 2005
    Alexandria, VA
    I am still holding. Read in forums that some SA CCs with older firmware do not support 6 tuners. Unfortunately no way to tell before hand? Could call Comcast and ask - now that there is funny.
     
  12. jmpage2

    jmpage2 New Member

    1,951
    0
    Jan 20, 2004
    If you have a Motorola CableCard you are probably fine. I believe nearly all, if not all of the Motorola M-cards have new enough firmware to work fine.

    If you have a Cisco/Scientific-Atlanta Cablecard, then you would want to check the firmware version, which you should be able to see in the TiVo cable-card menu and then check it against the thread about the problem with 6 tuners not working on older cablecards.
     
  13. whitmans77

    whitmans77 New Member

    105
    0
    Mar 5, 2003
    I must be a lucky one(keeping fingers crossed). I took the cable card out of my HD and popped it in my Roamio Plus. NOthing at first, then rebooted the Roamio and everything worked like a charm. All 6 tuners...hope it stays that way...so far im impressed
     
  14. jmpage2

    jmpage2 New Member

    1,951
    0
    Jan 20, 2004
    You should still call the Comcast cable-card line and have them pair the card. Video on Demand for example will not work until the card is paired to the new TiVo.
     
  15. whitmans77

    whitmans77 New Member

    105
    0
    Mar 5, 2003
    Is that still the necessary if VOD is not available in my area?
     
  16. jmpage2

    jmpage2 New Member

    1,951
    0
    Jan 20, 2004
    If you don't get VOD or any premium channels then you can probably get away with what you've done. It is possible though that at some point Comcast will audit their records and realize your card is no longer properly paired, and shut things off till you call them.

    Cablecard pairing, in my case (moving a card from an Elite to a Roamio) took 5 mins when I called the special 877 number.... so, I don't see why anyone would NOT do it and risk having their service interrupted at an unfortunate time.
     
  17. whitmans77

    whitmans77 New Member

    105
    0
    Mar 5, 2003
    Gotcha..thanks
     

Share This Page