1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can't Stream from Roamio Pro to iPad

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by US285126, May 13, 2014.

  1. alyssa

    alyssa Active Member

    1,641
    2
    Dec 7, 2003
    The...
    just a huge thank you guys for writing this up- i've spent hrs on teh phone with tech support trying to stream to my ipad mini. the last guy basically said i have a defective ipad and tivo doesn't support ipads. with an attitude like that i couldn't continue. After i got off the phone i tried to stream to my iphone- same exact issue.

    what i have tried is
    restarting the Romio
    restarting the wirless router
    taking the tivo out of a hub & a switch and going straight into the wifi router
    uninstalling the app & reinstalling it

    it's thrown a variety of errors, 'steaming device not found' 'unknown error found' and 'problem streaming' are the errors displayed.

    When i click on stream test i don't see a tv show, just the count down numbers.
    When i get time, i will try the above diagnostic suggestions!
     
  2. trip1eX

    trip1eX Active Member

    2,768
    3
    Apr 2, 2005
    IF i had a problem like this I'd go buy a new router that is known to be working with Roamio streaming with little setup needed and try that just to see if it was something about your old router or it probably is the Tivo itself.

    IT's an easy peasy way of troubleshooting imo.

    Personally I have an Apple Extreme and it is pretty much ready to go out of the box. And I had zero problems getting mine setup.


    Oh and I'd make sure I could return it before i bought it.
     
  3. alyssa

    alyssa Active Member

    1,641
    2
    Dec 7, 2003
    The...
    that would make somewhat sense if the problem was the router. some of us are concerned it's the streaming part in the roamio has gone bad.
     
  4. alyssa

    alyssa Active Member

    1,641
    2
    Dec 7, 2003
    The...
    my service, status & togo are all in line with everyone elses posts

    My router otoh doesn't seem to be showing the roamio's wifi MAC address.

    I also tried my stand alone stream & that does not show in the wifi section of the router. I turned off the roamio for the stream test -

    my router is a netgear r6300

    when i get hm from vaka i will get another router & test the hypothesis
     
  5. trip1eX

    trip1eX Active Member

    2,768
    3
    Apr 2, 2005
    That's the point. To eliminate the router from the equation.
     
  6. DancyMunchkin

    DancyMunchkin New Member

    37
    0
    Jul 7, 2014
    That's the router I have and streaming works fine. Perhaps it's a setting on yours or yours is failing?
     
  7. alyssa

    alyssa Active Member

    1,641
    2
    Dec 7, 2003
    The...

    that is indeed my thought. i can't fully test anything until i get home & get a second router and/or delve into the setting of the router.

    very interesting to hear another 6300 is working. the tech support tivo guy said they had a few reports on that router.
     
  8. koberlin1

    koberlin1 New Member

    2
    0
    Aug 11, 2011
    This thread has been extremely helpful! I recently ran into the issue of the Tivo iOS app giving me the "No Streaming Devices Found" error when trying to setup in-home streaming with my Roamio Pro. It started happening out of the blue after having worked great for about a year.

    I had talked with two Tivo techs over the last few weeks including one very rude one who said they don't support the Tivo being connected to the router via a switch and would not diagnose it with me! I asked him for his supervisor and spoke with him and he politely requested I connect it directly to my switch. Told him I have been streaming from it for a year without problems with the switch in-line but we tried anyway. Lo and behold, it still did not work. Rebooted the Tivo Roamio Pro and my Apple Airport Extreme and is started working again only to stop again a day later.

    Just got off the phone with a third and fantastic Tivo tech support rep and referenced this thread letting him know I could see my Roamio Pro's MAC on my network (and could connect to it via the iOS app) but could not see the Roamio Pro's built-in Stream MAC address (and could not setup streaming in the iOS app). I use an iOS app called "Fing" for network scanning...awesome app. As indicated in this thread the Stream's MAC address is just one numeric higher (the last numeric in the MAC address) than the Roamio Pro's ethernet mac address. Anyway we spent an hour and a half exhausting possible issues...we switched the Roamio Pro to wireless, reconnected to the service, tried assigning static IP address for both the Roamio Pro's ethernet and Stream MAC addresses, etc with no luck.

    All things pointed to the Roamio Pro's internal Stream burning out...probably was on its last legs after I had rebooted prior and got it working for a day and now is totally dead. They are sending me out a replacement unit....will et you know if that solves the issue (fingers crossed).

    UPDATE: the replacement they sent me works....confirmation that the stream module in the malfunctioning unit had stopped working. What a PITA transferring over Season Pass and DVR'd shows though.
     
    Last edited: Apr 22, 2015

Share This Page